flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги кредиторів ТОВ «ТОРГІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «АКРОС», ТОВ «КОМІНФОЦЕНТР» у справі № 908/6003/14 про банкрутство ТОВ «Бакаляр Нью», м.Донецьк

31 грудня 2014, 09:03
номер провадження справи 29/109/14
   Господарський суд Запорізької області

 

 Ухвала 
       про порушення провадження у справі
 
29 грудня 2014р.                                                                                                   Справа № 908/6003/14
м. Запоріжжя 
 
Боржник – Товариство з обмеженою відповідальністю “БАКАЛЯР НЬЮ”, м. Донецьк, код з ЄДР – 38473507 (83058 м.Донецьк вул.Краснооктябрська, 111, адреса для листування: 01010 м.Київ вул. Суворова, 4),
Банківська установа, яка здійснює розрахунково-касове обслуговування боржника – АТ “КБ “СОЮЗ”
про банкрутство  
 
Суддя                                                                Кричмаржевський В.А.
 
За участю представника боржника - Фоменка Р.О. (за довіреністю)
 
Частиною першою статті 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції» змінено територіальну підсудність судових справ, підсудних, зокрема, господарським судам, розташованим у районі проведення антитерористичної операції (АТО). Розгляд відповідних справ здійснюється господарськими судами, що визначаються Головою Вищого господарського суду України.
За розпорядженням Голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 № 28-р "Про зміну територіальної підсудності господарських справ" розгляд справ, підсудних господарському суду Донецької області, здійснюється господарським судом Запорізької області.
У підготовчому засіданні розглядається заява Товариства з обмеженою відповідальністю «БАКАЛЯР НЬЮ» про порушення провадження у справі про банкрутство, яка подана в порядку, визначеному статтею 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі за текстом – Закон про банкрутство).
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 23.12.2014р. заяву ТОВ «БАКАЛЯР НЬЮ» прийнято до розгляду, судове засідання призначене на 29.12.2014р.
В обґрунтування поданої заяви боржником зазначено, що 12 вересня 2014р. учасником ТОВ «БАКАЛЯР НЬЮ» прийнято рішення про припинення юридичної особи шляхом ліквідації та призначено ліквідатора товариства.
До Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 12.09.2014р. внесено запис про вказане рішення, в “Бюлетені державної реєстрації” № 295(25) від 18.09.2014р. опубліковано оголошення про ліквідацію ТОВ «БАКАЛЯР НЬЮ».
У встановлений двомісячний строк для пред’явлення вимог кредиторів претензію з вимогами заявили ТОВ «ТОРГІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «АКРОС» на суму – 81.813,20 грн.  та ТОВ «КОМІНФОЦЕНТР» на суму 22.725,90 грн.
Однак погасити заборгованість боржник неспроможний, оскільки активи боржника відсутні, крім залишку коштів на рахунку в розмірі 910 грн. Ці обставини дали підстави для звернення до суду із заявою про порушення справи про банкрутство.
 
Вивчивши матеріали справи, проаналізувавши діюче законодавство, вислухавши представника боржника, суд
 
Установив:
 
 Боржник – Товариство з обмеженою відповідальністю «БАКАЛЯР НЬЮ», м. Донецьк, відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зареєстроване за адресою: 83058, м. Донецьк  вул. Краснооктябрська, 111, код з ЄДР – 38473507.
         Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців єдиним учасником підприємства-боржника є Корнієнко Ігор Олександрович, яким 12.09.2014р. прийнято рішення про припинення підприємницької діяльності товариства, призначено ліквідатора Корнієнка І.О., строк для заявлення вимог кредиторів визначено у два місяці з дати публікації рішення про припинення (протокол загальних зборів учасників №2/14 від 12.09.2014р.). 
Представленим суду витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців також підтверджується, що 12.09.2014р. до ЄДР внесено запис про рішення щодо припинення юридичної особи ТОВ «БАКАЛЯР НЬЮ» за рішенням засновників.
В «Бюлетені державної реєстрації» № 295 (25) від 18.09.2014р. опубліковане повідомлення про припинення ТОВ «БАКАЛЯР НЬЮ» шляхом ліквідації з відображенням визначеного строку - до 20.11.2014р. для пред’явлення вимог кредиторів.
В межах визначеного двомісячного строку претензію з вимогами до боржника пред’явили ТОВ «ТОРГІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «АКРОС» на суму – 81.813,20 грн. та ТОВ «КОМІНФОЦЕНТР» на суму 22,725,90 грн.
Заборгованість боржником визнається та обліковується у відповідній бухгалтерській документації.
   Про ліквідацію боржника листом була повідомлена ДПІ у  Будьоннівському районі м.Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області, відомі кредитори ТОВ «ТОРГІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «АКРОС» та ТОВ «КОМІНФОЦЕНТР», що підтверджено наданими листами-повідомленнями, реєстром відправлень та фіскальним чеком.   
Згідно з ч.8 статті 111 ЦК України ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред’явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, перелік пред’явлених кредиторами вимог кредиторів, результати їх розгляду.  
Суду представлено проміжний ліквідаційний баланс боржника станом на 25.11.2014р., який відповідає встановленим вимогам.
Проміжний баланс затверджено учасником товариства, за наслідками розгляду вирішено звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство ТОВ «БАКАЛЯР НЬЮ» у зв’язку з недостатністю майна для задоволення кредиторських вимог (протоколи № 3/14 та 4/14 від 25.11.2014р.).
Таким чином, в ході здійснення досудової ліквідації товариства встановлено, що у нього недостатньо активів для погашення кредиторських вимог, у зв'язку з цим учасником товариства прийнято рішення про звернення з відповідною заявою до господарського суду.
Частиною 1 статті 16 Закону про банкрутство визначено, що перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з’ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.
Баланс підприємства відображує перевищення пасивів над активами.
Згідно з вимогами ч.3 статті 110 ЦК України якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому Законом “Про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом”.
Частиною 1 статті 95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” встановлено, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов’язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов’язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.
 Матеріалами справи підтверджено, що ТОВ «БАКАЛЯР НЬЮ» дотримано встановлених законом вимог щодо ліквідації юридичної особи за рішенням власника, у боржника недостатньо активів для задоволення кредиторських вимог.
Таким чином, наявні підстави для порушення справи про банкрутство ТОВ «БАКАЛЯР НЬЮ».
Відповідно до ч.2 статті 95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється у судовому засіданні, що проводиться на пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.
Судове засідання для вирішення питання про визнання боржника банкрутом слід призначити на 08.01.2015р. о 10-00 год.
 
На підставі викладеного та керуючись статтями 2, 7, 16, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд –   
                                               Ухвалив:
 
Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «БАКАЛЯР НЬЮ», м. Донецьк, код з ЄДР – 38473507.
Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.
        Судове засідання для вирішення питання щодо визнання боржника – ТОВ «БАКАЛЯР НЬЮ» банкрутом призначити на 08 січня 2015р. о 10-00 год.
Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001 м. Запоріжжя вул.Тюленіна, 21/вул.Шаумяна, 4 корпус 1 к.322.
 
Явку в судове засідання представника боржника визнати обовязковою
 
Копію ухвали надіслати: боржнику, голові ліквідаційної комісії Корнєйку І.О., банку, Управління ДВС Головного управління юстиції у Донецькій області (84300 м.Краматорськ вул. Шкадінова, 20), державному реєстратору Реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції, Іллічівському відділенню Маріупольської ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області, ТОВ «ТОРГІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «АКРОС», ТОВ «КОМІНФОЦЕНТР», Головному управлінню юстиції у Запорізькій області, Красноармійському міськрайонному суду Донецької області.  
 
     Суддя                                                                    В.А. Кричмаржевський