flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ «Агро-Імпульс.М» та ТОВ «Внешпрофінвест» 2. Справу № 908/6325/14 призначити до розгляду на 27.01.2015 р. о 15 год. 00 хв.

31 грудня 2014, 10:13
  № провадження справи 1/51/14
 
         
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД
ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
                                       69001, м Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/Шаумяна, 4, тел. 224-08-88
   УХВАЛА
               про порушення провадження у справі
30.12.2014 р.                                                                                                                                                          справа № 908/6325/14
 
Суддя господарського суду Запорізької області Немченко О.І., розглянувши матеріали
за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Імпульс.М» (72312, м. Мелітополь, 1-й пров. Фрунзе, 6)
до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Внешпрофінвест» (220125, Республіка Білорусь, м. Мінськ, вул. Городецька, 38 А, прим. 19)
про стягнення   10345,43 доларів США
визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.
       Керуючись ст.ст. 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
                                                                УХВАЛИВ:
1.      Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.
      Присвоїти справі номер провадження 1/51/14.
2.      Справу призначити до розгляду на  27.01.2015 р.  о15 год.  00 хв.
Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/Шаумяна, 4, корпус 2, каб. № 211.
3.      В порядку попередньої підготовки справи до розгляду зобов’язати сторони:
1.                        Повідомити суд про наявність чи відсутність у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, справи зі спору між сторонами цієї справи про той же предмет і з тих же підстав.
2.                        Забезпечити явку в судове засідання компетентних представників сторін (доручення, належним чином оформлене, яке підтверджує повноваження представника, оригінал – суду для огляду, копію, належним чином завірену, – в матеріали справи).
3.                        Пояснення у справі надавати в письмовому вигляді. Документи суду надавати в оригіналі – для огляду та копіях (у читаємому варіанті), належним чином завірених, для залучення до матеріалів справи.
4.                        Письмові пояснення та копії документів направити (надати) до суду заздалегідь, оригінали доказів представити суду в судовому засіданні.
5.                        Позивачу заздалегідь направити на адресу відповідача обґрунтований, документально підтверджений (з посиланням на договір, специфікацію до договору, рахунки, накладні, довіреності, платіжні документи, тощо) та підписаний уповноваженими особами (керівниками чи керівниками та бухгалтерами) акт звірки взаємних розрахунків на час звернення до суду із цим позовом та розгляду справи в суді. Відповідачу розглянутий, заповнений та підписаний (із зауваженнями чи без) акт звірки надати суду.
Позивача - надати суду: правовстановлюючі документи позивача; правовстановлюючі документи відповідача та докази його реєстрації на момент розгляду справи в суді; довідку про підтвердження Ваших повних банківських реквізитів; нормативне обґрунтування правомірності подання позову саме до господарського суду Запорізької області та стягнення суми боргу та пені, саме у доларах США, а не у національній валюті; всі оригінали документів, доданих до позовної заяви та на які є посилання у позовній заяві; договір, специфікацію та інші додатки до нього, рахунки, накладні, довіреності, податкові накладні, банківські виписки, платіжні документи; всі докази належного виконання Вами умов договору та специфікації до договору, доданих до позовної заяви; всі докази в підтвердження наявності спірної заборгованості; докази направлення позивачем відповідачу претензій, вимог, листів тощо та докази отримання їх відповідачем та надання відповіді; письмові докази, які мають суттєве значення для вирішення спору по суті та інші документи, які необхідні для всебічного та об’єктивного розгляду спору; провести звірку взаємних розрахунків з відповідачем; довіреність на представника.
Відповідача - надати суду: правовстановлюючі документи, довідку про підтвердження Ваших повних банківських реквізитів; виписку з банківського рахунку або платіжні документи що підтверджують перерахування Вами коштів відповідно до умов договору та додатків до нього, специфікації та накладних; у письмовому вигляді (а також у разі потреби на електронну пошту суду – inbox@zp.arbitr.gov.ua)  відзив на позовну заяву, заперечення до позову (в разі наявності), документи в обґрунтування відзиву, заперечень; докази виникнення між сторонами спірних правовідносин на виконання умов договору; всі оригінали (для огляду суду) та належним чином завірені копії документів, доданих позивачем до позовної заяви та на які є посилання у позовній заяві; договір, специфікацію та інші додатки до нього, рахунки, замовлення та докази їх узгодження, накладні та докази поставки товару за накладними на виконання договору, довіреності, податкові накладні, банківські виписки, платіжні документи; докази вручення товару з товаросупровідними документами; інші докази в підтвердження виконання сторонами договірних зобов’язань; листування з позивачем щодо спірних правовідносин; письмовідокази, які мають суттєве значення для вирішення спору по суті та інші документи, які необхідні для всебічного та об’єктивного розгляду спору; провести звірку взаємних розрахунків з позивачем на день подання позову та розгляду справи в суді (акт звірки підписаний з боку директора (чи директора та бухгалтера) товариства, в якому міститься посилання на договір та додатки до нього, специфікації, рахунки та накладні, і проплати); контр розрахунок суми боргу та пені (із посиланням на первинні бухгалтерські документи та періоди виникнення прострочення); довіреність на представника; повідомити суд та позивача про всі існуючі засоби зв’язку (існування іншої адреси, на яку можливе направлення на ваше ім’я поштової кореспонденції; номера телефонів та адресу електронної пошти).
 
Відповідачу копію відзиву із доданими документами терміново направити позивачу, докази направлення надати в судове засідання.
 
Письмові пояснення, відзив (заперечення) та належним чином завірені копії витребуваних документів надати заздалегідь до канцелярії суду чи заздалегідь направити до суду поштовим (а також і електронним) зв’язком.
 
Явку уповноважених представників сторін визнати обов’язковою.
 
Копії ухвали направити сторонам у справі.
 
Попередити сторони, що у разі невиконання вимог суду, викладених у вищезазначеній ухвалі, суд має право згідно з п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, стягнути в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.
 
 
                    Суддя                                                                                         О.І. Немченко