flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ПАТ “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”, м. Київ таТОВ “Артемівськ-Енергія”м. Артемівськ, Донецьк

06 січня 2015, 09:48
 номер провадження справи 7/157/14 
     
 
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
УХВАЛА 
про порушення провадження у справі               
 
 30.12.2014                                                                                                                  Справа № 908/6344/14 
 
За позовом: Публічного акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”, м. Київ
до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “Артемівськ-Енергія”,                        м. Артемівськ, Донецька область.
 
 Суддя Кутіщева-Арнет Н.С.
 
визнав надані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду
                Керуючись ст. ст. 61, 64, 65 Господарського процесуального кодексу України, суд
 
УХВАЛИВ:
 
1. Порушити провадження у справі і прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Присвоїти провадженню № 7/157/14
3.Справу призначити до розгляду в засіданні на 11.02.2015р. о 10 год. 00 хв.
Засідання відбудеться в приміщені господарського суду Запорізької області за адресою: 
м. Запоріжжя, вул. Тюленіна21/вул. Шаумяна, 4, корпус 2, каб. № 206, телефон інформаційного центру господарського суду Запорізької області 224-08-88.
4.Зобовязати сторін:
Позивача – оригінали документів, доданих до позовної заяви, документи, які посвідчують правовий статус підприємства (свідоцтво про державну реєстрацію, довідку облстатуправління про включення до ЄДР) (оригінали документів суду для огляду); детальний розрахунок пені з урахуванням ст.3 ЗУ “Про тимчасові заходи на період проведення анти терористичної операції” і п.6 ст. 232 ГК України, ст. 2 ЗУ “Про тимчасові заходи на період проведення анти терористичної операції”; надати суду додаткові докази направлення відповідачу (будь-якими наявними способами сповіщення: факс, електронна пошта, поштова квитанція з описом вкладення) копії позовної заяви і додатків до неї; довідку про зарахування суми судового збору до Державного бюджету; повні банківські реквізити; довідку з ЄДР щодо місцезнаходження відповідача на теперішній час; оригінал договору купівлі-продажу природного газу № 13/4113-ТЕ-6 від 02.10.2013р. з додатками та змінами (суду для огляду); докази виконання умов договору учасниками правовідносин; докази порушення прав та законних інтересів позивача діями (бездіяльністю) відповідача; нормативне обґрунтування способу захисту порушених прав; детальний, нормативно обґрунтований розрахунок штрафних санкцій по кожному періоду стягнення окремо (з зазначенням періодів стягнення та методики їх нарахуванням), відповідному структурному підрозділу НАК “Нафтогаз України” здійснити розрахунок   індексу інфляції відповідно до вимог діючого законодавства та постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 14 від 17.12.2013р.; нормативно обґрунтований розрахунок заявлених до стягнення сум, з посиланням на документи первинної бухгалтерської звітності; звірити розрахунки з відповідачем станом на день розгляду справи (з ініціативи позивача) для чого представникам юридичного відділу та бухгалтерії позивача з’явитися до відповідача, двосторонній акт звірки надати суду; довіреність на представника; копії витребуваних документів (завірені належним чином) – у справу.
У судове засідання, забезпечити явку компетентного уповноваженого представника, надати довіреність, яка підтверджує повноваження представника.
Відповідача – надати документи, які посвідчують правовий статус (свідоцтво про державну реєстрацію, довідку облстатуправління про включення до ЄДР) (оригінали суду для огляду); довідку про повні банківські реквізити; оригінал договору купівлі-продажу природного газу № 13/4113-ТЕ-6 від 02.10.2013р. з додатками та змінами (суду для огляду); докази належного виконання умов договору; докази часткового або повного погашення заборгованості; листування з позивачем по суті спору (з доказами направлення або вручення вихідної кореспонденції); відзив на позовну заяву (з нормативним та документальним обґрунтуванням заперечень на позов); підписати двосторонній акт звірки з позивачем; при наявності заперечень на розрахунок стягуваної суми надати контррозрахунок та докази в його обґрунтування; довіреність на представника; копії витребуваних документів (завірені належним чином) – у справу.
У судове засідання, забезпечити явку компетентного уповноваженого представника, надати довіреність, яка підтверджує повноваження представника.
 
 
 
 
Суддя                                                                           Н.С. Кутіщева-Арнет
 
 
 
Суд звертає увагу учасників судового процесу на те, що вимоги до змісту та розташування реквізитів документів встановлені п.5 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003), затвердженої Наказом Держспоживстандарту України 07.04.2003 року № 55.
Пунктом 5.27 цієї Уніфікованої системи встановлено, що відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів “Згідно з оригіналом”, назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії і проставляють нижче реквізиту 23 (підпису).
Зазначені положення Уніфікованої системи необхідно обов’язково враховувати учасникам судового процесу при засвідченні копій документів, що подаються до суду.
Згідно п. 5 ч. 1 ст. 83 ГПК України, господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700, 00 грн.) за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.