flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області повернув до комунальної власності земельну ділянку площею 0,7948 га, розташовану на Бердянській Косі

11 липня 2017, 15:43

Бердянська місцева прокуратура звернулась до Господарського суду Запорізької області з позовом в інтересах держави в особі органу місцевого самоврядування – Бердянської міської ради Запорізької області до приватного підприємства про розірвання договору оренди земельної ділянки та зобов’язання вчинити певні дії.

Встановлено, що у березні 2008 року між Бердянською міською радою та приватним підприємством було укладено договір оренди земельної ділянки площею 0,7948 га, яка знаходиться по вул. Макарова в м. Бердянськ для будівництва готелю котеджного типу строком на 40 років.

Вказаним договором на відповідача був покладений обов’язок щодо своєчасного внесення орендної плати.

Однак, відповідач систематично порушував свої зобов’язання зі сплати орендних платежів, востаннє платіж було внесено ще в листопаді 2015 року.

Вказані обставини відповідно до норм земельного законодавства та умов спірного договору є підставою для його дострокового розірвання та повернення земельної ділянки власнику.

За таких обставин, Господарським судом Запорізької області 13.06.2017 було прийнято рішення по справі №908/884/17, яким позов задоволено, договір оренди земельної ділянки розірвано, приватне підприємство зобов’язано повернути земельну ділянку комунальної форми власності площею 0,7948 га на користь Бердянської міської ради.