flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області повернув до комунальної власності приміщення, в якому розміщувався офіс приватного підприємства та стягнув заборгованість з орендної плати на суму понад 160 тис. грн.

15 вересня 2017, 15:12

   Департамент комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради звернувся до Господарського суду Запорізької області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди та звільнення нежитлового приміщення шляхом виселення.

   Встановлено, що у березні 2002 року приватному підприємству на підставі договору оренди було надане нежитлове приміщення по вулиці Жуковського в м. Запоріжжя площею 144,65 м2 під офіс.

   Вказаним договором на відповідача був покладений обов’язок щодо своєчасного внесення орендної плати.

   Укладаючи договір, кожна із сторін прийняла на себе певні зобов’язання щодо його виконання, однак відповідач, покладений на нього обов’язок щодо оплати орендних платежів, у встановлений строк не виконав, нараховану позивачем орендну плату за період користування з вересня 2015 року по червень 2017 року у розмірі понад 160 тис. грн. не сплатив.

   Вказані обставини відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та умов спірного договору є підставою для стягнення заборгованості, розірвання договору оренди та зобов’язання орендаря повернути об’єкт оренди на умовах, зазначених у договорі.

   За таких обставин, Господарським судом Запорізької області 14.08.2017 було прийнято рішення по справі №908/1109/17, яким позов  задоволено, з відповідача стягнуто суму боргу в розмірі 164751,08 грн., договір оренди розірвано, товариство з обмеженою відповідальністю зобов’язано звільнити нежитлове приміщення шляхом його виселення на користь Департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради.

   Рішення суду не оспорювалося в апеляційному порядку та набрало законної сили.