flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув на користь Запорізької ОДА вартість ноутбуків, які були втрачені зберігачем на суму понад 40 тис. грн.

15 листопада 2017, 11:13

Запорізька обласна державна адміністрація звернулась до Господарського суду Запорізької області з позовом до Кам’янсько-Дніпровської районної державної адміністрації  про стягнення вартості втрачених ноутбуків.

Встановлено, що в грудні 2012 року між Запорізькою ОДА та Кам’янсько-Дніпровською РДА було укладено договір зберігання,  відповідно до умов якого районна адміністрація зобов’язувалася забезпечити зберігання програмно-апаратних комплексів систем відеоспостереження, які використовувалися під час проведення чергових виборів народних депутатів України.

Вказаним договором встановлено, що у разі втрати (нестачі) або пошкодження обладнання або його частин, зберігач повинен відшкодувати Запорізькій ОДА вартість обладнання та збитки.

Під час розгляду справи судом встановлено, що відповідач взяті на себе договірні зобов’язання належним чином не виконав та не повернув позивачу у повному обсязі обладнання, яке було передано йому на зберігання, а саме 9 ноутбуків.

Діючим цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

За таких обставин, Господарським судом Запорізької області 25.10.2017 було прийнято рішення по справі №908/1633/17, яким позов Запорізької ОДА до Кам’янсько-Дніпровської РДА задоволено, з відповідача стягнуто суму вартості 9 ноутбуків в розмірі 44258,76 грн.

Рішення суду не оскаржувалось в апеляційному порядку та набрало законної сили, видано наказ на його виконання.