flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про надання інформації через гарячу лінію суду

21 серпня 2019, 16:32

Щодо інформації по справі

 

У зв’язку з надходженням на «гарячу» телефону лінію суду численних звернень від учасників судових проваджень щодо надання в телефонному режимі повного переліку поданих до суду документів по справі - нагадуємо, що:

1. Відповідно до п.2.8 п.п.2.8.1 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням РСУ №30 від 26.11.2010 р. із змінами і доповненнями, внесеними рішенням РСУ №58 від 12.04.2018 р., на виконання вимог закону учасникам справи надається інформація щодо дати надходження справи до суду, єдиного унікального номера справи, номера провадження, прізвища учасників процесу, дати та часу призначення судової справи до розгляду, місця проведення судового засідання, дати розгляду справи, а також інформація про надходження апеляційних та касаційних скарг, заяв про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами, заяв про перегляд судових рішень Верховним Судом України та їх розгляду.

2. Відповідно до Положення про порядок прийому інформації на «гарячу» телефону лінію господарського суду Запорізької області, затвердженого Наказом голови господарського суду Запорізької області від 29.01.2014р. №18, предметом звернень на «гарячу» лінію господарського суду Запорізької області можуть бути питання щодо розкладу роботи суду та номерів телефонів приймальні, а також електронної адреси суду; щодо місцезнаходження господарського суду Запорізької області та маршрутів проїзду до суду; щодо графіку особистого прийому громадян та представників юридичних осіб керівництвом господарського суду Запорізької області з питань організаційного забезпечення діяльності суду; щодо порядку подання позовів (заяв, скарг) та оскарження судових рішень та порядку розгляду скарг на дії суддів та працівників апарату суду; щодо порядку звернення до суду із клопотанням про ознайомлення з матеріалами справи.

Надання в телефонному режимі будь-якої іншої інформації по справі діючим законодавством не передбачено.

Водночас звертаємо увагу, що відповідно до ст. 9 ГПК України особа має право отримати інформацію про дату, час, місце та результати розгляду справи судом. У випадку потреби отримати відомості щодо надходження до суду документів у справі від інших учасників процесу сторона - учасник справи, згідно з положенням ч.1 ст. 42 ГПК України та Інструкції з діловодства має право в приміщенні суду ознайомлюватись з матеріалами справи, робити з них копії, витяги, одержувати копії судових рішень за її письмовою згодою на підставі резолюції судді в провадженні якого перебуває справа.

Надання в телефонному режимі інформації стосовно надходження до суду документів у справі від інших учасників процесу діючим законодавством не передбачено і судом не здійснюється. Таку інформацію можна отримати виключно в приміщенні суду шляхом ознайомлення з матеріалами справи!

 

За повідомленням прес-служби суду