flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги сторін по справі № 908/2356/20

11 грудня 2020, 11:16

  номер провадження справи 27/160/20

 

Г О С П О Д А Р С Ь К И Й С У Д

З а п о р і з ь к о ї о б л а с т і

У Х В А Л А

 

  11.12.2020 Справа № 908/2356/20

 

м. Запоріжжя Запорізька область

 

Суддя Дроздова С.С., розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю “Союз-Спецтехніка” про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції та матеріали справи № 908/2356/20

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “Союз-Спецтехніка” (52511 Дніпропетровська область, Синельниківський район, с. Майське, вул. Герцена, буд. 16-а, ідентифікаційний код юридичної особи 35728656)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “Стілброк” (69032 м. Запоріжжя, пр. Металургів, буд. 1, ідентифікаційний номер юридичної особи 13612147)

про стягнення 72 476 грн. 44 коп.

 

УСТАНОВИВ:

 

Товариство з обмеженою відповідальністю “Союз-Спецтехніка” звернулося до Господарського суду Запорізької області із клопотанням про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до ст. 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов’язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв’язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов’язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п’ять днів до відповідного судового засідання.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов’язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю “Союз-Спецтехніка” про проведення судового засідання в режимі відеоконференції задовольнити.

Керуючись ст.ст. 197, 232-235 ГПК України, суд

 

У Х В А Л И В:

 

1. Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю “Союз-Спецтехніка” про

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

2. Доручити Дніпропетровському районному суду Дніпропетровської області

забезпечити проведення відеоконференції 16.12.2020 о 12 год. 30 хв. у приміщенні суду за адресою: 52005 Дніпропетровська область, смт. Слобожанське, вул. Теплична, 7.

3. Особа, яка братиме участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції: Товариство з обмеженою відповідальністю “Союз-Спецтехніка” (52511 Дніпропетровська область, Синельниківський район, с. Майське, вул. Герцена, буд. 16-а, ідентифікаційний код юридичної особи 35728656).

4. Доручити Дніпропетровському районному суду Дніпропетровської області забезпечити уповноважену особу для перевірки повноважень представників Товариства з обмеженою відповідальністю “Союз-Спецтехніка” для участі в режимі відеоконференції.

            5. Засідання суду призначено на 16.12.2020 о 12 - 30 год.

6. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м. Запоріжжя,

вул. Гетьманська, 4 каб. № 200.

            

 

  Суддя                                                           С.С. Дроздова