flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відповідача 2/ Караченцева Олега Валерійовича, м. Донецьк, у справі 908/3026/20(908/994/21)

14 квітня 2021, 15:27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

 

 12.04.2021                                                                                                                                                                                    Справа № 908/3026/20(908/994/21)

 м.Запоріжжя Запорізької області

 

Господарський суд Запорізької області у складі судді Юлдашева Олексія Олексійовича, розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “НАП ФІНАНС” до відповідачів: 1/  Товариства з обмеженою відповідальністю “ІНТЕР-ЕКСПОРТ”, м. Київ

2/  Караченцева Олега Валерійовича, м. Донецьк

про стягнення заборгованості 268 229 881, 49 грн.

 

в межах справи № 908/3026/20 про банкрутство  - Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “НАП ФІНАНС” (69002, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 2 код в ЄДР 42628218).

 

установив, що  заява підлягає  залишенню без руху  з огляду на таке

 

    В провадженні господарського суду Запорізької області (суддя Юлдашев О.О.) знаходиться справа № 908/3026/20 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “НАП ФІНАНС” (69002, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 2 код в ЄДР 42628218).

Згідно зі ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими    Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

Господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Склад учасників розгляду спору визначається відповідно до Господарського процесуального кодексу України.

        Ст.12 Господарського процесуального кодексу України унормовано, що господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченими цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом  України  “Про відновлення платоспроможності  боржника або визнання його банкрутом”.  

        Отже, подана позовна заява підлягає розгляду у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія НАП ФІНАНС” у вигляді відокремленого провадження із застосуванням усіх інструментаріїв позовного провадження, передбачених ГПК України, з урахуванням особливостей процедури банкрутства. 

Частиною 1 ст.164 ГПК України передбачено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону (п.2).

Ці  вимоги заявником  не дотримані.

Разом з позовною заявою (вих.№ 06/04/21-01 від 06.04.2021р.) про стягнення заборгованості позивачем – Товариством з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "НАП ФІНАНС", подане клопотання (вих.№ 06/04/21-02 від 05.04.2021р.), в якому позивач просить звільнити його від сплати судового збору.

Суд відмовляє у задоволенні даного клопотання, у зв’язку з його безпідставністю та необґрунтованістю.

Частинами 1 – 4 ст.174 Господарського процесуального кодексу України унормовано, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п’яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

За викладених вище  обставин заява підлягає залишенню без руху.

Заявнику слід у строк протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали усунути недоліки   позовної заяви шляхом подання до суду доказів сплати судового збору у розмірі 794 500, 00грн.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.3, 12, 162, 164, 174, 232-235 Господарського процесуального кодексу України в редакції Закону України від 03.10.2017 № 2147-VІІІ, ст.ст. 2, 7 Кодексу України з процедур банкрутства, суд

У Х В А Л И В :          

 Позовну заяву  залишити без руху.

 Заявнику у строк протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали усунути недоліки   заяви шляхом подання  до суду доказів сплати судового збору у розмірі 794    500, 00грн.

 Роз’яснити, що в разі неподання заявником доказів на усунення недоліків заяви у встановлений строк заява вважатиметься неподаною та буде повернута заявнику.

Копію ухвали направити заявнику.                                  

 Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, відповідно до ст.235 ГПК України. Не підлягає оскарженню окремо від судового рішення. 

            Ухвалу складено та підписано 12.04.2021.

 

 

      Суддя                                                                                                                                                                                                                             О.О. Юлдашев