flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ДП Донецька залізниця у справі 908-627-15-г

24 травня 2021, 14:50

  номер провадження справи 9/31/15

 

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

 

 24.05.2021 Справа № 908/627/15-г

 м.Запоріжжя

 

  Господарський суд Запорізької області у складі суду: судді Боєвої О.С., розглянувши матеріали заяви Приватного акціонерного товариства “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” про заміну сторони виконавчого провадження у справі №  908/627/15-г

За позовом Публічного акціонерного товариства “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” (87504, Донецька область, м. Маріуполь, вул. Левченка, буд. 1)

до відповідача Державного підприємства “Донецька залізниця” (83062, м. Донецьк, вул. Артема, буд. 68)

про стягнення суми 5597,75 грн.,

 

заінтересовані особи:

1. Слов’янський міськрайонний відділ державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Харків), (84122, Донецька область, м. Донецьк, вул. Глекова, 2)

2. Акціонерне товариство “Українська залізниця” (03150, м. Київ, вул. Єжи Ґедройця, 5)

 

 

ВСТАНОВИВ:

 

До Господарського суду Запорізької області 20.05.2021 надійшла заява Приватного акціонерного товариства “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” про заміну боржника, відповідно до якої заявник просить суд: замінити боржника (відповідача) у виконавчому провадженні № 51376786 по справі № 908/627/15-г – Державне підприємство “Донецька залізниця” (код ЄДРПОУ 01074957, 83062, м. Донецьк, вул. Артема, буд. 68) на правонаступника – Акціонерне товариство “Українська залізниця” (код ЄДРПОУ 40075815, 03150, м. Київ, вул. Єжи Ґедройця, 5). Заявник просить розглядати заяву без участі його представника.

Згідно з протоколом передачі судової справи від 20.05.2021 вищевказану заяву передано на розгляд раніше визначеному складу суду – головуючому судді Боєвій О.С.

Відповідно до положень ст. 334 ГПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне прийняти заяву до розгляду та призначити судове засідання з повідомленням сторін у справі та заінтересованих осіб.

Керуючись ст.ст. 234, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

Прийняти заяву Приватного акціонерного товариства “Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча” про заміну сторони (боржника) у виконавчому провадженні по справі №  908/627/15-г.

Судове засідання з розгляду заяви призначити на 31.05.2021 о 12 год. 20 хв., яке відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: місто Запоріжжя, вулиця Гетьманська, 4, корпус 1, ІІІ поверх. Номер залу судового засідання буде повідомлено додатково в каб. № 318.

Запропонувати:

Позивачу (заявнику) – надати докази (Статутні документи, рішення тощо) на підтвердження зміни найменування позивача з Публічного акціонерного товариства на Приватне акціонерне товариство.

Відповідачу (боржнику) – надати письмове пояснення (заперечення) з викладенням своєї позиції по суті заяви з документальним підтвердженням.

Акціонерному товариству “Українська залізниця” – надати письмове пояснення (заперечення) з викладенням своєї позиції по суті заяви з документальним підтвердженням.

Надсилання учасниками справи та заінтересаваними особами заяв з процесуальних питань та документів (доказів) до суду може здійснюватись електронною поштою.

Електронна адреса господарського суду Запорізької області: inbох@zp.arbitr.gov.ua.

Відповідно до ч. 8 ст. 42 ГПК України, документи, в тому числі заяви з процесуальних питань, які подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, скріплюються електронним цифровим підписом (ЕЦП) учасника справи (його представника). Документи не скріплені ЕЦП судом не реєструються, відповідні заяви та клопотання не приймаються судом до розгляду.

 

Отримати інформацію по справі можливо на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://court.gov.ua/sud5009/, в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

Копію даної ухвали направити заявнику, а також Слов’янському міськрайонному відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Харків), Акціонерному товариству “Українська залізниця”.

           Відповідача – Державне підприємство “Донецька залізниця” , місцезнаходженням якого є м. Донецьк, що розташований на території, до якої припинено приймання поштових відправлень, повідомити про розгляд заяви шляхом розміщення оголошення на офіційному сайті судової влади України http://court.gov.ua/sud5009/ .

Ухвала підписана 24.05.2021.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від судового рішення.

 

Суддя                                                                                                                                                                                                                                  О.С.Боєва