flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДО УВАГИ ВІДПОВІДАЧІВ:3/ ТОВ “Діанка-Прод”, м. Донецьк; 5/ Асланової Ганни Петрівни, м. Донецьк; 6/ Асланова Петра Васильовича, м. Донецьк у справі № 908/3026/20 (908/1296/21)

11 серпня 2021, 15:00

  номер провадження справи  26/39/20         

      р

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

  

 06.08.2021                                                  Справа №  908/3026/20 (908/1296/21)

 м.Запоріжжя Запорізької області

 

Суддя Юлдашев Олексій Олексійович, розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “НАП ФІНАНС”, м. Запоріжжя

до відповідачів: 1/ Товариства з обмеженою відповідальністю “Слов’янська деревня”, м. Одеса; 2/ Товариства з обмеженою відповідальністю “Маріоніка”, селище Опитне Донецької області; 3/ Товариства з обмеженою відповідальністю “Діанка-Прод”, м. Донецьк; 4/ Товариства з обмеженою відповідальністю “ТМ “Інтертекс”, м. Київ; 5/ Асланової Ганни Петрівни, м. Донецьк; 6/ Асланова Петра Васильовича, м. Донецьк

про стягнення заборгованості  5   440   348,99 грн

 

в межах справи № 908/3026/20

про банкрутство -  Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “НАП ФІНАНС”, м. Запоріжжя

Кредитор - Товариство з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Горизонт”, м. Київ

 

 

 

Представники сторін:

Від позивача –  не з’явився

Від відповідачів – не з’явились

 

          

                                                         УСТАНОВИВ:

         Ухвалою суду від 23.06.2021 прийнято  позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “НАП ФІНАНС”, м. Запоріжжя до : 1/ Товариства з обмеженою відповідальністю “Слов’янська деревня”, м. Одеса; 2/ Товариства з обмеженою відповідальністю “Маріоніка”, селище Опитне Донецької області; 3/ Товариства з обмеженою відповідальністю “Діанка-Прод”, м. Донецьк; 4/ Товариства з обмеженою відповідальністю “ТМ “Інтертекс”, м. Київ; 5/ Асланової Ганни Петрівни, м. Донецьк; 6/ Асланова Петра Васильовича, м. Донецьк, про стягнення 5     440     348,99 грн, до розгляду в межах справи №908/3026/20 про банкрутство позивача, відкрито провадження з розгляду позовної заяви. Ухвалено розглядати позовну заяву за правилами загального позовного провадження з урахуванням особливостей, визначених Кодексом України з процедур банкрутства. Підготовче засідання призначено на 15.07.2021р. о 12-00.

 

 

Ухвалою від 15.07.2021 підготовче засідання відкладено на 06.08.2021 об 11-45.

Представники сторін у судове засідання не з’явились, про що повідомлені своєчасно та належним чином.            

Розглянувши матеріали справи та враховуючи необхідність подання сторонами витребуваних судом доказів, суд за власною ініціативою вважає за можливе продовжити строк розгляду справи не більше ніж на тридцять днів, в порядку ч.3 ст. 177 ГПК України, для належної підготовки справи для розгляду по суті.

 Відповідно до ч. 2, 3 ст. 177 Господарського процесуального кодексу України, підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

     Згідно з ч.2 ст. 119 ГПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданої до закінчення цього строку, або з ініціативи суду.

Згідно із п. 3 ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Відповідно до ч. 7 ст. 183 ГПК України, у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується з стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Приймаючи до уваги вищевикладене, з метою надання можливості сторонам подати суду докази на підтвердження своїх вимог і заперечень, заявити відповідні заяви та клопотання, необхідністю витребування доказів, з метою всебічного, повного та об’єктивного встановлення всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає за доцільне підготовче засідання відкласти.

Відповідно до ч. 1 ст. 120 ГПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов’язковою.  

         Отже, суд вважає за необхідне продовжити строк підготовчого засідання на тридцять днів та відкласти підготовче засідання.

Керуючись ч. 2 ст. 119, ч. 3 ст. 177, ст. 182, п. 3 ч. 2 ст. 183, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

 

  1. Продовжити строк розгляду підготовчого засідання на тридцять днів до 23.09.2021.
  2. Відкласти підготовче засідання на 16.09.2021 о 12-15.
  3. Зобов’язати відповідачів надати суду відзив на заяву позивача про зміну (уточнення) предмету позову.
  4. Зобов’язати:

 Відповідачів надати всі документи, які стосуються спору, відповідно до ст. 165 ГПК України пропонується  у строк до 14.09.2021 подати до суду відзив із його нормативним та документальним обґрунтуванням., одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду направити копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи, докази направлення/надання надати суду (додати до відзиву).

            Позивача надати документи та матеріали на підтвердження всіх обставин, викладених в позовній заяві, у т.ч. первинні документи на підставі яких виникла заборгованість; пропонується надати відповідь на відзив (у разі його отримання); одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду направити (вручити) копію відповіді та доданих до неї документів іншим учасникам справи, докази направлення/надання надати суду (додати до відповіді на відзив).

  1. Повідомити учасників справи, що згідно з ч. 8 ст. 80 Господарського кодексу України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.
  2. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/sud5009/
  3. Явку в судове засідання представників сторін визнати обов'язковою.
  4. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

         Ухвала набирає законної сили у порядку, встановленому ст. 235 Господарського процесуального кодексу України.

 

Ухвала підписана – 10.08.2021.

     

 

Суддя                                                                                                          О.О. Юлдашев