flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відповідача 2/ Караченцева Олега Валерійовича, м. Донецьк, у справі № 908/3026/20 (908/618/21)

23 жовтня 2021, 12:56

  номер провадження справи  26/39/20         

      р

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

  

 19.10.2021                                                  Справа № 908/3026/20 (908/618/21)

 м.Запоріжжя Запорізької області

 

Суддя Юлдашев Олексій Олексійович, розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “НАП ФІНАНС”, м. Запоріжжя

до відповідачів: 1/ Товариства з обмеженою відповідальністю “Інтерекспорт Трейд”, м. Слов’янськ, Донецька область

2/ Караченцева Олега Валерійовича, м. Донецьк

третя особа, яка не заявляє   самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача – Товариство з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія Горизонт” (ЄДРПОУ 39013897, 01033, м. Київ, вул. Шота Руставелі, 44, офіс 104)

 

про стягнення заборгованості  11   442   832,77 грн

 

в межах справи № 908/3026/20

про банкрутство -  Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “НАП ФІНАНС”, м. Запоріжжя

Кредитор - Товариство з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Горизонт”, м. Київ 

 

 Представники сторін не з’явились

 

          

                                                         УСТАНОВИВ:

         Ухвалою суду від 16.09.2021 ухвалено повернутися до розгляду справи у підготовчому провадженні. Продовжено підготовче засідання у цьому ж судовому засіданні. Залучено до участі у справі № 908/3026/20(908/618/21) в якості третьої особи, яка не заявляє    самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача – Товариство з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія Горизонт”. Зобов’язано позивача:

- надіслати на адресу третьої особи позов разом з додатками.

- надати суду детальний розрахунок стягуваної суми.

         Запропоновано третій особі надати суду відзив на позовну заяву. Клопотання позивича– Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “НАП Фінанс”  про витребувння доказів задоволено. Витребувано у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (код ЄДРПОУ 21708016, 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 17) виписку з дати відкриття по 29.10.2019р. по позичковому рахунку та погашення відсотків, які були відкриті у Публічному акціонерному товаристві “Український Бізнес Банк” (ідент.код 19388768, місцезнаходження: 02660, м. Київ, пр. Юрія Гагаріна, 23) для обліку заборгованості за кредитним договором №КОВРЮ/321881.6 від 03.12.2012, укладеним між банком та Товариством з обмеженою відповідальністю “Інтерекспорт Трейд” (код ЄДРПОУ 38033650, місцезнаходження: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Карла Маркса, 12). Підготовче засідання відкладено на   19.10.21 об 11-30.          

         Представники сторін у судове засідання не з’явились про що, повідомлені своєчасно та належним чином.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 177 Господарського процесуального кодексу України підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно із п. 1, 3 ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу; інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Відповідно до ч. 7 ст. 183 ГПК України, у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується з стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

         Приймаючи до уваги вищевикладене, з метою надання можливості сторонам подати суду докази на підтвердження своїх вимог і заперечень, заявити відповідні заяви та клопотання, необхідністю витребування доказів, з метою всебічного, повного та об’єктивного встановлення всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає за доцільне підготовче засідання відкласти.  

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Господарського процесуального кодексу України, завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов’язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Частинами 1, 3 ст. 3 ГПК України визначено, що судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України. Судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Згідно із вимогами ч. 1 ст. 74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог або заперечень.

Частинами 1, 2 ст. 197 ГПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов’язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за 5 днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Відповідно до наказу ДСА України від 23.04.2020 №196 "Про внесення змін до порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду" та затвердженого зазначеним наказом порядку роботи з технічними засобами з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, для проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв’язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів учасника справи, використовується комплекс технічних засобів та програмного забезпечення або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку та відповідають вимогам законодавства.

При цьому, ризик технічної неможливості участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції з застосуванням даного програмного забезпечення, переривання зв’язку тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

     Отже, суд вважає за можливе призначити наступне судове засідання в режимі відеоконференкції поза межами приміщення суду з використанням онлайн сервісу відеозв’язку EasyCon.        

 Керуючись ст.ст. 81, 182, 183, 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

  1. Відкласти підготовче засідання на 28.10.2021р. о 14-15, яке буде проводитись в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням онлайн сервісу відеозв’язку EasyCon.
  2. Засідання суду відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4.
  3. Зобов’язати учасників виконати вимоги, викладені в ухвалі суду від 16.09.2021.

 

          Копію ухвали надіслати: учасникам у справі.

 

         Ухвала набирає законної сили у день її винесення – 19.10.2021р. 

 

         Ухвалу складено та підписано – 22.10.21.

 

Суддя                                                                                                          О.О. Юлдашев