flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ “РЕАЛ ЕСТЕЙТ АНЛІМІТЕД” по справі № 908/3581/21

24 січня 2022, 14:32

  номер провадження справи  33/127/21

р

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

  

 12.01.2022                                                                         Справа № 908/3581/21

 м.Запоріжжя Запорізької області

 

Суддя Господарського суду Запорізької області Мірошниченко М.В.,

При секретарі судового засідання Хилько Ю.І,

розглянувши у судовому засіданні матеріали справи № 908/3581/21

 

за позовом Публічного акціонерного товариства “Запоріжжяобленерго” в особі Запорізьких міських електричних мереж (вул. Сталеварів, буд. 14, м. Запоріжжя, 69035,  ідентифікаційний код  00130926)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “РЕАЛ ЕСТЕЙТ АНЛІМІТЕД” (вул. Незалежної України, буд. 36, м. Запоріжжя, 69032, ідентифікаційний код 40007216)              

про стягнення 24385,00 грн.

 

За участю представників сторін:

від позивача: Сарібекян Н.А.- довіреність № 343 від 22.12.2021

від відповідача: не з’явився

 

                                                                 ВСТАНОВИВ:

 

        До Господарського суду Запорізької області звернулося Публічне акціонерне товариство “Запоріжжяобленерго” в особі Запорізьких міських електричних мереж з позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю “РЕАЛ ЕСТЕЙТ АНЛІМІТЕД” заборгованості за необліковану електроенергію в сумі 24385,00 грн. на підставі акту про порушення ПРЕЕ №10001878 від 12.03.2020.

  Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.12.2021 позовну заяву передано на розгляд судді Мірошниченку М.В.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 13.12.2021 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 908/3581/21 за правилами спрощеного позовного провадження, присвоєно справі номер провадження 33/127/21, судове засідання призначено на 12.01.2022.

17.12.2021 до  суду від позивача надійшли письмові пояснення по справі, які судом долучено до матеріалів справи.

Відповідно до ч. 1    ст. 222 Господарського процесуального кодексу України    під час судового розгляду справи здійснюється повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу в порядку, передбаченому Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Запис розгляду судової справи здійснювався за допомогою технічних засобів, а саме: програмно-апаратного комплексу “Accord”.

Присутній в судовому засіданні 12.01.2022 представник позивача відповів на питання суду.

Відповідач - в судове  засідання, призначене на 12.01.2022 не з’явився, про причини своєї неявки суд не повідомив, відзив на позовну заяву не надав, про час та місце судового засідання повідомлений шляхом направлення ували суду від 13.12.2021 на юридичну адресу відповідача, визначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (вул. Незалежної України, буд. 36, м. Запоріжжя, 69032).  Станом на дату судового засідання 12.01.2022 відомості про вручення вказаної ухвали суду відповідачу у Господарського суду Запорізької області відсутні.

Відповідно до ст. 248 ГПК України суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно з ч. 2, ч. 3 ст. 252 ГПК України  розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Відповідно до ч.4 ст. 252 ГПК України перше судове засідання у справі проводиться не пізніше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Із змісту ч.1    статті 216 ГПК України    слідує, що суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 ГПК України.

       Частиною другою ст. 202 ГПК України передбачено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав:                   1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання;    2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; 3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; 4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

За змістом ч. 2    ст. 232 ГПК України    процедурні питання, пов’язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

На підставі викладеного, враховуючи першу неявку в судове засідання відповідача,  дотримуючись основних засад (принципів) господарського судочинства, з метою всебічного, повного та об’єктивного встановлення всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 120 ГПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов’язковою.

 Явка сторін  у судове  засідання визнається обов’язковою, представники сторін викликаються у судове засідання.

Керуючись ст.     ст.  120, 216, 234, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

 

  1. Відкласти розгляд справи  до 08.02.2022  о/об 12 год. 00 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: місто Запоріжжя, вулиця Гетьманська, 4 (корпус 1).

  1. 2. В порядку підготовки справи до розгляду:

  Запропонувати позивачу: протягом п’яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву відповідача (в разі отримання) надати відповідь на відзив, у цей же строк надіслати відповідь на відзив з доданими до неї документами іншим учасникам справи, докази відправки надати суду. 

запропонувати відповідачу: надати  відзив на позов, у порядку ст. 165 ГПК України, із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача (якщо такі докази не надані позивачем) та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

  1. Викликати у судове засідання    представників сторін. Явку в судове засідання представників сторін  визнати обов'язковою.

При   направленні в судове засідання уповноважених представників, останнім мати при собі відповідно до ст.60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

4.Копію даної ухвали направити  сторонам у справі та розмістити на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет .

 

 

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

 

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://zp.arbitr.gov.ua/sud5009/.

 

Попередити сторони про відповідальність передбачену ст. 135 ГПК України.

Відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу  України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

 

                 Суддя                                                                                          М.В. Мірошниченко