flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Товариство з обмеженою відповідальністю “Рубін і Ко”, Комунальну установу “Централізована бухгалтерія відділу освіти, молоді та спорту, культури і туризму Приазовської селищної ради” по справі № 908/885/22 (суддя Дроздова С.С.)

07 липня 2022, 09:40

До уваги Товариство з обмеженою відповідальністю “Рубін і Ко”, Комунальну установу “Централізована бухгалтерія відділу освіти, молоді та спорту, культури і туризму Приазовської селищної ради” по справі № 908/885/22 (суддя Дроздова С.С.)

 

 

20.06.2022 до Господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю “Рубін і Ко” про стягнення з Комунальної установи “Централізована бухгалтерія відділу освіти, молоді та спорту, культури і туризму Приазовської селищної ради” 962   020 грн. 43 коп. основного боргу, 6   112 грн. 80 коп. 3 % річних від простроченої суми, 69   659 грн. 24 коп. інфляційних втрат.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 20.06.2022, справу № 908/885/202 передано на розгляд судді Дроздовій С.С.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 27.06.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 908/885/22. Присвоєно справі номер провадження 27/64/22. Розгляд справи призначено за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику представників сторін.

Визначено відповідачу строк для подання до суду: заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження протягом 5 днів з дня вручення даної ухвали; для подання відзиву на позов, у порядку ст. 165 ГПК України, із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача (якщо такі докази не надані позивачем) та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи - протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали; для подання заперечень на відповідь на відзив (в порядку ст. 167 ГПК України (якщо такі будуть подані)) та документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив (але не пізніше 18.07.2022 включно).

Одночасно з надісланням (надання) відзиву до суду – направити його копію та додані до нього документи іншим учасникам справи, докази направлення/вручення надати суду (додати до відзиву).

В разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 9 ст. 165, ч. 2 ст.178 ГПК України).

 Запропонувано позивачу в строк до 25.07.2022, у разі отримання від відповідача відзиву на позовну заяву, відповідно до ст. 251 ГПК України направити на адресу відповідача та суду письмову відповідь (пояснення, заперечення) щодо відзиву на позовну заяву, оформлену згідно вимог ст. 166 ГПК України разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтується відповідь позивача, докази направлення надати суду.

Запропонувано відповідачу надати у разі незгоди з розрахунком позивача контррозрахунок та докази в його обґрунтування; докази повної/часткової оплати суми заборгованості (платіжні доручення, банківські виписки) – за наявності.

Запропонувано позивачу та відповідачу разом із відзивом на позов/відповіддю на відзив надати все листування між сторонами у справі по суті спору з доказами його направлення однією стороною та отримання іншою та письмово повідомити суд про відсутність іншого листування між сторонами окрім того, що надане до відповідної заяви.