flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Фізичної особи-підприємця Лєш Дмитра Олександровича, РНОКПП 2666109319 (вул. Центральна 18/26, м. Дніпрорудне, Василівський район, Запорізька область, 71630) щодо розгляду справи № 908/543/22

12 вересня 2022, 12:05

До уваги Фізичної особи-підприємця Лєш Дмитра Олександровича, РНОКПП  2666109319 (вул. Центральна 18/26, м. Дніпрорудне, Василівський район, Запорізька область, 71630) щодо розгляду справи № 908/543/22

 

номер провадження справи  34/26/22

     

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

13.06.2022                                                                                     Справа №  908/543/22

м. Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Науменка А.О.,

розглянувши матеріали справи № 908/543/22

за позовом Комунального підприємства «Комфорт» Дніпрорудненської міської ради, ідентифікаційний код юридичної особи 41636720 (вул. Ентузіастів, 4, м. Дніпрорудне, Василівський район, Запорізька область, 71630)

до відповідача: Фізичної особи-підприємця Лєш Дмитра Олександровича, РНОКПП      2666109319 (вул. Центральна 18/26, м. Дніпрорудне, Василівський район, Запорізька область, 71630)

про стягнення 1 986 грн 59 коп.

 

Без виклику учасників справи.

 

                                                                     ВСТАНОВИВ:

 

До Господарського суду Запорізької області звернулось Комунальне підприємство      «Комфорт» Дніпрорудненської міської ради з позовом до Фізичної особи-підприємця Лєш Дмитра Олександровича про стягнення  1   986 грн 59 коп. за договором № 229 про надання послуг з вивезення та захоронення твердих побутових відходів від 15.08.2018.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09.03.2022 справу № 908/543/22 передано на розгляд судді Науменку А.О.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 10.03.2022 у справі № 908/543/22 позовну заяву залишено без руху.

Ухвалою суд роз’яснив заявникові, що в разі не усунення недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається позивачу на підставі п. 4 ст. 174 ГПК України.

12.04.2022 позивачем направлено до суду розрахунок боргу.

Суд визнав достатнім наданий позивачем розрахунок для прийняття позовної заяви до розгляду.

Відповідно до ч. 3 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 176 ГПК України суд відкрив провадження у справі ухвалою від 12.04.2022, якою повідомив, що розгляд справи буде здійснюватись у спрощеному провадженні без виклику сторін.

Частинами 2, 3 ст. 252 ГПК України встановлено, що розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Ухвалою суд встановив розгляд справи по суті розпочати через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до ст. 165, ч. 4 ст. 250, ст. 251 ГПК України запропонувано відповідачеві надати правовстановлюючі документи, відзив з нормативним та документальним обґрунтуванням із контррозрахунком заявленої до стягнення суми; а також судову практику зі спірного питання, у т.ч. Верховного суду - протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду – направити копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи (позивачу), докази направлення/вручення надати суду (додати до відзиву).

В разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 9 ст. 165, ч. 2 ст.178 ГПК України).

Відповідно до ст. 248 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

В ухвалі також зазначено, що суд враховує, що у зв’язку із введенням в Україні 24.02.2022 воєнного стану, строки, визначені законом та цією ухвалою, за наявності відповідних підстав, обставин та поважних причин, можуть бути продовжені (поновлені).  Сторони не позбавлені права звернення до суду з відповідними заявами (клопотаннями) про продовження процесуальних строків чи відсутності заперечень щодо розгляду справи та ухвалення рішення по суті спору.

Сторони повідомлені про розгляд справи на сайті Господарського суду Запорізької області. Позивач, повідомлений також телефонним зв’язком та електронною поштою. Засобів зв’язку (окрім поштової адреси), телефонів та електронної пошти відповідача матеріали справи не містять.

Поштовим зв’язком сторони про розгляд даної справи не повідомлені, оскільки їх місцезнаходженням є м. Дніпрорудне, Василівський район, Запорізька область, яке входить до переліку територіальних громад, які наразі є в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Інші дані щодо місцезнаходження та засобів зв’язку сторін у суду відсутні.

Розглянувши матеріали справи, суд зазначає про наступне.

24.02.2022 в Україні введено воєнний стан.

В Указі Президента України №64/2022 від 24.02.2022 “Про введення воєнного стану в Україні” зазначається: “У зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" постановляю:

  1. Ввести в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.
  2. Військовому командуванню (Генеральному штабу Збройних Сил України, Командуванню об'єднаних сил Збройних Сил України, командуванням видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України, управлінням оперативних командувань, командирам військових з'єднань, частин Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України) разом із Міністерством внутрішніх справ України, іншими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування запроваджувати та здійснювати передбачені Законом України "Про правовий режим воєнного стану" заходи і повноваження, необхідні для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави.
  3. У зв'язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені статтями 30 – 34, 38, 39, 41 – 44, 53 Конституції України, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, які передбачені частиною першою статті 8 Закону України "Про правовий режим воєнного стану".

Згідно з переліком територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 30 травня 2022 року, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25.04.2022 № 75 (в редакції наказу від 01.06.2022 № 105), Дніпрорудненська міська територіальна громада Василівського району Запорізької області  відноситься до відповідних територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

У зв’язку з наявністю вищевикладених обставин, з метою належного повідомлення про розгляд справи сторін у цій справі, враховуючи необхідність обізнаності сторін про розгляд даної справи, дотримуючись принципів рівності прав та змагальності сторін, суд ухвалив розгляд даної справи відкласти до усунення зазначених обставин та належного повідомлення сторін про розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

 

                                                            УХВАЛИВ:

 

Відкласти розгляд справи № 908/543/22 до усунення обставин, що перешкоджають належному повідомленню сторін про розгляд даної справи.

 

Про розгляд справи № 908/543/22 буде повідомлено додатково.

 

Контактні дані Господарського суду Запорізької області: веб-сайт https://zp.arbitr.gov.ua; е-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua; телефони: контакт-центр: (044) 207-35-46. Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5009.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання – 13.06.2022 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Текст ухвали опублікувати на сайті Господарського суду Запорізької області.

 

                      Суддя                                                                          А.О. Науменко