flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомити ТОВ “Компанія “Корвет” (вул. Антенна, буд. 11, м. Запоріжжя 69005) про відкладення підготовчого засідання по справі № 908/1366/22 на 22.11.22 о 10 год. 00 хв.

02 листопада 2022, 10:35

Повідомити ТОВ “Компанія “Корвет” (вул. Антенна, буд. 11, м. Запоріжжя 69005) про відкладення підготовчого засідання по справі № 908/1366/22 на 22.11.22 о 10 год. 00 хв.

 

  номер провадження справи 17/115/22

  а

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

 

25.10.2022                                                                                                  Справа № 908/1366/22

м. Запоріжжя

 

Господарський суд Запорізької області у складі судді Корсуна В.Л.,

при секретарі судового засідання Василенко В.В.,

розглянувши матеріали справи № 908/1366/22

 

за позовною заявою: Швед Катерини Валеріївни, вул. Моторобудівників, буд. 64, кв. 72, м. Запоріжжя, 69068

до відповідача 1: товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Корвет”, вул. Антенна, буд. 11, м. Запоріжжя 69005

до відповідача 2: Нікітова Сергія Анатолійовича, вул. Гоголя, буд. 124, кв. 29, м. Запоріжжя, 69005  

 третя особа 1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів: приватний виконавець виконавчого округу Запорізької області Безмагоричних Микита Андрійович, майд. Профспілок, буд. 5, оф. 220, 224, м. Запоріжжя, 69044

третя особа 2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів: приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Єдемська-Фастовець Ольга Олександрівна, вул. Лермонтова, буд. 18, оф. 90, м. Запоріжжя, 69035

про визнання векселю таким, що не має вексельної сили; скасування акту протесту про неоплату векселя; визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

 

В судовому засіданні присутні представники:

від позивача: не з’явився

від відповідача 1: не з’явився

від відповідача 2: не з’явився

від третьої особи 1: не з’явився

від третьої особи 2: не з’явився

СУТЬ СПОРУ:

 

12.08.22 до господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява за вих. без номеру від 09.08.22 Швед Катерини Валеріївни (далі Швед К.В.) з вимогами до товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Корвет” (надалі ТОВ “Компанія “Корвет”, відповідач 1) та Нікітова Сергія Анатолійовича (далі Нікітов С.А., відповідач 2) про:

- визнання спірного векселю, виданого ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова С.А. таким, що не має вексельної сили;

- скасування акту протесту про неоплату векселя виданого ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова С.А., вчинений приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Єдемською-Фастовець О.О.;

- визнання виконавчого напису про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова С.А. суми боргу, вчинений приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Єдемською-Фастовець О.О., таким, що не підлягає виконанню.

Разом із вказаною позовною заявою надійшла заява Швед К.В. (підписана представником позивача адвокатом Сєдовим М.В.) про забезпечення позову, в якій заявник просить суд зупинити виконавче провадження № 68420236 про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова С.А. грошових коштів, яке перебуває на виконанні у приватного виконавця виконавчого округу Запорізької області Безмагоричних Микити Андрійовича.

Автоматизованою системою документообігу суду 12.08.22 здійснено автоматичний розподіл судової справи та заяви про забезпечення позову між суддями, справу та заяву передано на розгляд судді Корсуну В.Л.

Ухвалою від 16.08.22 судом відмовлено у задоволенні заяви за вих. б/н від 09.08.22 представника позивача про забезпечення позову у справі № 908/1366/22.

Ухвалою від 17.08.22 по справі № 908/1366/22 позовну заяву за вих. від 09.08.22 за позовом Швед Катерини Валеріївни залишено без руху. Позивачу надано строк для усунення недоліків позовної заяви, який не перевищує 7 днів з дня вручення даної ухвали про залишення позовної заяви без руху. Встановлено позивачу спосіб усунення недоліків позовної заяви шляхом подання до суду заяви про усунення недоліків, до якої необхідно додати докази сплати судового збору у розмірі 4 962,00 грн. за звернення до господарського суду з позовною заявою (оригінал документу, який підтверджує сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі) та оригінали описів вкладення щодо надсилання позову з поіменним переліком додатків до позовної заяви на адреси учасників справи.

22.08.22 до суду надійшла заява (клопотання) представника позивача від 22.08.22 про забезпечення позову, в якій заявник просить суд зупинити стягнення на підставі виконавчого документа в рамках виконавчого провадження № 68420236 про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова С.А. грошових коштів, яке (виконавче провадження) перебуває на виконанні у приватного виконавця виконавчого округу Запорізької області Безмагоричних Микити Андрійовича.

Протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 22.08.22 заяву про забезпечення позову від 22,08.22 передано на розгляд судді Корсуну В.Л.

Крім того, 22.08.22 до суду від представника позивача надійшла заява за вих. від 22.08.22 про усунення недоліків позовної заяви, якою позивачем усунуто недоліки вказані в ухвалі суду від 17.08.22.

Ухвалою від 25.08.22 судом задоволено заяву (клопотання) представника позивача адвоката Сєдова М.В. за вих. від 22.08.22 про забезпечення позову у справі № 908/1366/22. Вжито заходів забезпечення позову шляхом зупинення стягнення на підставі виконавчого документа в рамках виконавчого провадження №68420236 про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю “Компанія “Корвет” (ЄДРПОУ 30399166, м. Запоріжжя, вул. Антена, 11) на користь Нікітова Сергія Анатолійовича (м. Запоріжжя, вул. Гоголя, 124, кв. 29) грошових коштів, яке (виконавче провадження) перебуває на виконанні у приватного виконавця виконавчого округу Запорізької області Безмагоричних Микити Андрійовича (м. Запоріжжя, Профспілок майдан, 5, оф. 220,224).

Ухвалою від 29.08.22 судом прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 908/1366/22 у порядку загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 21.09.22 о 12 год. 30 хв. Залучено до участі у справі в якості третіх осіб 1 та 2, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів: Приватного виконавця виконавчого округу Запорізької області Безмагоричних М.А. та приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Єдемська-Фастовець О.О.

Крім того, вказаною ухвалою суду, на підставі ст. 81 ГПК України, витребувано:

1) у ТОВ “Компанія “Корвет” належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні:

- документи на підставі яких вчинено виконавчий напис та опротестовано вексель про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича грошових коштів;

- документи первинної бухгалтерської звітності та фінансової звітності ТОВ “Компанія “Корвет” у відповідності до яких, вимоги Нікітова Сергія Анатолійовича за векселем про стягнення з товариства грошових коштів є безспірними;

- виконавчий напис вчинений приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Єдемською-Фастовець Ольгою Олександрівною про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича грошових коштів за векселем на підставі якого відкрито виконавче провадження № 68420236.

2) у Нікітова Сергія Анатолійовича належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні:

- документи на підставі яких було вчинено виконавчий напис та опротестовано вексель про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича грошових коштів.

3) у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Єдемської-Фастовець Ольги Олександрівни належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні:

- документи на підставі яких було вчинено виконавчий напис та опротестований вексель про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича суми боргу;

- виконавчий напис вчинений приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Єдемською-Фастовець Ольгою Олександрівною про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова С.А. суми боргу;

- вексель складений ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича.

4) у приватного виконавця виконавчого округу Запорізької області Безмагоричних Микити Андрійовича належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні:

- документи на підставі яких було вчинено виконавчий напис та опротестований вексель про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича суми боргу;

- матеріали виконавчого провадження № 68420236 про стягнення коштів з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича, яке здійснюється на підставі виконавчого напису та опротестованого векселя, які вчинені приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Єдемською-Фастовець Ольгою Олександрівною.

5) у головного управління ДПС у Запорізькій області належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи документи:

- які підтверджують факт відображення в бухгалтерському обліку ТОВ “Компанія  “Корвет” фінансової операції пов'язаної з видачею векселю на користь Нікітова Сергія Анатолійовича, період можливого відображення зазначеної фінансової операції з травня 1999 року по 08.08.22;

- які свідчать про сплату податків та зборів з боку Нікітова Сергія Анатолійовича та ТОВ “Компанія “Корвет”, які здійснені на підставі векселя, який виданий ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича про стягнення суми боргу, період можливої сплати податків та зборів з травня 1999 року по 08.08.22.

12.09.22 на адресу суду надійшло повідомлення представника позивача за вих. від 12.09.22, в якому останній повідомляє суд про відсутність додаткового листування між сторонами по справі, ніж те, що надано до позовної заяви. 

14.09.22 до суду надійшов лист приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Єдемської-Фастовець О.О. за вих. від 12.09.22 № 465/01-16, в якому третя особа 2 повідомляє суд про неможливість надати належним чином засвідчені копії документів витребувані судом ухвалою від 29.08.22 у зв’язку з великим навантаженням у роботі та виходом у відпустку з 12.09.22.

19.09.22 до суду надійшов лист головного управління ДПС у Запорізькій області за вих. від 15.09.22 № 24994/6/08-01-07-12-03 на виконання ухвали суду від 29.08.22, в якому заступник начальника повідомляє суд, що в останнього відсутні документи, які підтверджують факт відображення в бухгалтерському обліку ТОВ “Компанія “Корвет” операції пов’язаної з видачею векселю на користь Нікітова С.А. Також, відсутні документи, які свідчать про сплату податків та зборів з боку Нікітова С.А. та ТОВ “Компанія “Корвет”, які здійснені на підставі векселя в зв’язку з тим, що Порядком ведення податковими органами оперативного обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне, соціальне страхування, який затв. наказом Міністерства фінансів України від 12.01.21 № 5, не передбачено окремого обліку платежів, які здійснені на підставі векселя. 

В судовому засіданні 21.09.22 представники учасників справи не з’явились, про причини такої неявки суд не повідомили. Про місце, дату та час були повідомлені належним чином, що підтверджується рекомендованими повідомленнями від 31.08.22 № 009360 про вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі від 29.08.22, які отримані представником позивача – 31.08.22, представником відповідача 2 – 05.09.22, третьою особою 1 – 06.09.22 та третьою особою 2 – 02.09.22.

Ухвалою від 21.09.22 судом продовжено строк підготовчого провадження на 30 днів – по 28.11.22 включно та відкладено підготовче засідання на 25.10.22 об 11 год. 00 хв.

Крім того, вказаною ухвалою суду, на підставі ст. 81 ГПК України, повторно витребувано:

1) у ТОВ “Компанія “Корвет” належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні:

- документи на підставі яких вчинено виконавчий напис та опротестовано вексель про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича грошових коштів;

- документи первинної бухгалтерської звітності та фінансової звітності ТОВ “Компанія “Корвет” у відповідності до яких, вимоги Нікітова Сергія Анатолійовича за векселем про стягнення з товариства грошових коштів є безспірними;

- виконавчий напис вчинений приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Єдемською-Фастовець Ольгою Олександрівною про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича грошових коштів за векселем на підставі якого відкрито виконавче провадження № 68420236.

2) у Нікітова Сергія Анатолійовича належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні:

- документи на підставі яких було вчинено виконавчий напис та опротестовано вексель про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича грошових коштів.

3) у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Єдемської-Фастовець Ольги Олександрівни належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні:

- документи на підставі яких було вчинено виконавчий напис та опротестований вексель про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича суми боргу;

- виконавчий напис вчинений приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Єдемською-Фастовець Ольгою Олександрівною про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова С.А. суми боргу;

- вексель складений ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича.

4) у приватного виконавця виконавчого округу Запорізької області Безмагоричних Микити Андрійовича належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні:

- документи на підставі яких було вчинено виконавчий напис та опротестований вексель про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича суми боргу;

- матеріали виконавчого провадження № 68420236 про стягнення коштів з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича, яке здійснюється на підставі виконавчого напису та опротестованого векселя, які вчинені приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Єдемською-Фастовець Ольгою Олександрівною.

10.10.22 до суду у зворотньому напрямку повернулась ухвала суду від 29.08.22 про відкриття провадження у справі № 908/1366/22, яка надсилалась судом на юридичну адресу відповідача 1, з відміткою Укрпошти: «адресат відсутній за вказаною адресою» та «за закінченням терміну зберігання».

12.10.22 на електронну адресу суду від приватного виконавця виконавчого округу Запорізької області Безмагоричних Микити Андрійовича надійшли копії витребуваних документів ухвалами суду від 29.08.22 та від 21.09.22, для долучення вказаних документів до матеріалів справи № 908/1366/22, а саме: постанова про відкриття виконавчого провадження № 68420236 від 31.01.22, заяву Нікітова С.А. про примусове виконання від 28.01.22 та виконавчий напис вчинений приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Єдемською-Фастовець Ольгою Олександрівною про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова С.А. суми боргу.

  В судовому засіданні 21.09.22 представники учасників справи не з’явились, про причини такої неявки суд не повідомили. Про місце, дату та час були повідомлені належним чином.

Частиною 2 ст. 183 ГПК України передбачено, що суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження, зокрема, коли питання, визначені ч. 2 ст. 182 ГПК України не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З огляду на викладене, приймаючи до уваги неявку у засідання представників сторін, що усі питання визначені ч. 2 ст. 182 ГПК України не розглянуті у підготовчому засіданні 25.10.22, з метою дотримання завдань та засад господарського судочинства, визначених ст. 2 ГПК України, суд дійшов висновку про наявність підстав для відкладення підготовчого засідання на 22.11.22 о 10 год. 00 хв.

Керуючись ст. ст. 42, 46, 81, 182, 183, 202, 234, 235 ГПК України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

  1. Відкласти підготовче засідання у справі № 908/1366/22 на 22.11.22 о 10 год. 00 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, буд. 4, корпус № 1 (про відповідний зал судового засідання буде повідомлено в кабінеті № 214, 219).

Контактні дані господарського суду Запорізької області:

- Веб-сайт https://zp.arbitr.gov.ua;

- E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua;

- телефон контакт-центру: (061) 764-89-30.

  1. ВТРЕТЄ витребувати на підставі ст. 81 ГПК України у ТОВ “Компанія “Корвет” належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні:

- документи на підставі яких вчинено виконавчий напис та опротестовано вексель про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича грошових коштів;

- документи первинної бухгалтерської звітності та фінансової звітності ТОВ “Компанія “Корвет” у відповідності до яких, вимоги Нікітова Сергія Анатолійовича за векселем про стягнення з товариства грошових коштів є безспірними;

- виконавчий напис вчинений приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Єдемською-Фастовець Ольгою Олександрівною про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича грошових коштів за векселем на підставі якого відкрито виконавче провадження № 68420236.

  1. ВТРЕТЄ витребувати на підставі ст. 81 ГПК України у Нікітова Сергія Анатолійовича належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні:

- документи на підставі яких було вчинено виконавчий напис та опротестовано вексель про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича грошових коштів.

  1. ВТРЕТЄ витребувати на підставі ст. 81 ГПК України у приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Єдемської-Фастовець Ольги Олександрівни належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні:

- документи на підставі яких було вчинено виконавчий напис та опротестований вексель про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича суми боргу;

- виконавчий напис вчинений приватним нотаріусом Запорізького міського нотаріального округу Єдемською-Фастовець Ольгою Олександрівною про стягнення з ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова С.А. суми боргу;

- вексель складений ТОВ “Компанія “Корвет” на користь Нікітова Сергія Анатолійовича.

  1. ПОПЕРЕДИТИ ТОВ “Компанію “Корвет”, Нікітова Сергія Анатолійовича та приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Єдемську-Фастовець Ольгу Олександрівну, що у відповідності до ч. 1 ст. 134 ГПК України, у разі неподання письмових, речовихчи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин, суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказівдержавним виконавцем для дослідження судом.
  2. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.
  3. Учасники по справі можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://zp.arbitr.gov.ua/sud5009/.
  4. Інформацію про дату, час та місце судового засідання до відому ТОВ “Компанія “Корвет” розмістити на сторінці офіційного веб-порталу “Судова влада в Україні” в мережі Інтернет (https://zp.arbitr.gov.ua/sud5009/gromadyanam/advert/) у розділі “Громадянам. Оголошення про виклик”.
  5. Ухвала набирає законної сили після підписання її суддею – 01.11.22 та не підлягає оскарженню.

 

Суддя                                                                  В.Л. Корсун