flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги позивача, відповідачів та заявників у справі № 908/1244/22(908/380/22)

23 лютого 2023, 14:26

  номер провадження справи  26/27/22         

      р

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА 

про відкриття провадження у справі                

 

  23.02.2023                                                  Справа № 908/1244/22(907/380/22) 

 м. Запоріжжя

 

Суддя Господарського суду Запорізької області Юлдашев Олексій Олексійович, розглянувши матеріали господарської справи за позовом Приватного акціонерного товариства Акціонерного банку “Укргазбанк”, м. Київ

до відповідачів –  1/ Товариства з обмеженою відповідальністю “Біотес”, м. Запоріжжя

2/ Товариства з обмеженою відповідальністю “Трейд Компані Халлентауер”, м. Маріуполь Донецька область

3/ Товариства з обмеженою відповідальністю “Альінвест”, м. Рахів Закарпатська область

4/ Товариства з обмеженою відповідальністю “Вінлайт”, м. Київ

5/ Товариства з обмеженою відповідальністю “ДАМПФ”, м. Мукачево Закарпатська область

6/ Товариства з обмеженою відповідальністю “Ековат”, м. Рахів Закарпатська область

7/ Товариства з обмеженою відповідальністю “НВП-Будівництво”, м. Київ

про стягнення 114   382   164,13 грн

 

в межах справи № 908/1244/22

про банкрутство  -  Товариства з обмеженою відповідальністю “Біотес”, код ЄДРПОУ 38533288 (69001, м. Запоріжжя, вул. Тюленіна Сергія, 13)

кредитори – 1/ Товариство з обмеженою відповідальністю “Фокус Фінанс Кепітал”, код ЄДРПОУ 44751963 (79491, Львівська область, смт. Брюховичі, вул. Курортна, 8, кв.3)

2/  Товариство з обмеженою відповідальністю “Фокус Фінанс Кепітал” 

3/ ФОП Штефура Павло Дмитрович 

4/ Товариство з обмеженою відповідальністю “Закарпаттяенергозбут” 

5/ Головне управління ДПС у Закарпатській області

6/ Кухта Вікторія Василівна 

7/ Публічне акціонерне товариство “Укргазбанк”

 

УСТАНОВИВ:

         01.02.2023 року до Господарського суду Запорізької області за підсудністю з Господарського суду Закарпатської області надійшла справа № 907/380/22 за позовом  Приватного акціонерного товариства Акціонерного банку “Укргазбанк”, м. Київ до  Товариства з обмеженою відповідальністю “Біотес”, м. Запоріжжя, Товариства з обмеженою відповідальністю “Трейд Компані Халлентауер”, м. Маріуполь Донецька область, Товариства з обмеженою відповідальністю “Альінвест”, м. Рахів Закарпатська область, Товариства з обмеженою відповідальністю “Вінлайт”, м. Київ, Товариства з обмеженою відповідальністю “ДАМПФ”, м. Мукачево Закарпатська область, Товариства з обмеженою відповідальністю “Ековат”, м. Рахів Закарпатська область, Товариства з обмеженою відповідальністю “НВП-Будівництво”, м. Київ про стягнення 114   382   164,13 грн для розгляду в межах справи № 908/1244/22 про банкрутство відповідача-1.

         За положеннями ч. 6     ст. 12 Господарського процесуального кодексу України     господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України     Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

         Згідно зі     ст. 7     Кодексу України з процедур банкрутства     спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими     Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

         Господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

         Слід     прийняти позовну заяву Приватного акціонерного товариства Акціонерного банку “Укргазбанк”  до розгляду в межах справи про банкрутство відповідача-1, відкрити провадження з розгляду позовної заяви та здійснювати     розгляд позовної заяви за правилами загального  позовного провадження з урахуванням особливостей, встановлених     Кодексом України з процедур банкрутства. 

         Керуючись ст.ст. 2,   7 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст.     3,     12,     20, 138, 139, 176,    232-235 Господарського процесуального кодексу України     в редакції     Закону України від 03.10.2017 № 2147-VІІІ, суд

УХВАЛИВ:

          Прийняти позовну заяву Приватного акціонерного товариства Акціонерного банку “Укргазбанк”, м. Київ до  Товариства з обмеженою відповідальністю “Біотес”, м. Запоріжжя, Товариства з обмеженою відповідальністю “Трейд Компані Халлентауер”, м. Маріуполь Донецька область, Товариства з обмеженою відповідальністю “Альінвест”, м. Рахів Закарпатська область, Товариства з обмеженою відповідальністю “Вінлайт”, м. Київ, Товариства з обмеженою відповідальністю “ДАМПФ”, м. Мукачево Закарпатська область, Товариства з обмеженою відповідальністю “Ековат”, м. Рахів Закарпатська область, Товариства з обмеженою відповідальністю “НВП-Будівництво”, м. Київ, про стягнення 114   382   164,13 грн, для розгляду в межах справи № 908/1244/22 про банкрутство відповідача-1, відкрити провадження з розгляду позовної заяви.

      Розглядати позовну заяву за правилами загального позовного провадження з урахуванням особливостей, визначених     Кодексом України з процедур банкрутства.          

          Підготовче засідання призначити     на 06.04.2023р. о 10-30.

       Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул.Гетьманська, 4.

         Зобов’язати:

          Відповідачів   надати всі документи, які стосуються спору,    відповідно до     ст. 165 ГПК України пропонується     у строк до   20.03.2023 подати до суду відзив із його нормативним та документальним обґрунтуванням., одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду направити копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи, докази направлення/надання надати суду (додати до відзиву).

         Позивачу   надати документи та матеріали на підтвердження всіх обставин, викладених в позовній заяві; пропонується надати відповідь на відзив (у разі його отримання); одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду направити (вручити) копію відповіді та доданих до неї документів іншим учасникам справи, докази направлення/надання надати суду (додати до відповіді на відзив).          

 

            Згідно з ч.2 ст. 235 ГПК України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

           Ухвалу складено та підписано 23.02.23.

 

 

      Суддя                                                                                                          О.О. Юлдашев

 

 

     

До уваги позивача, відповідачів та заявників у справі № 908/1244/22(908/380/22)