flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Фізичної особи-підприємця Беззубенко Людмили Сергіївни (72370 Запорізька область, Мелітопольський район, с. Новгородківка, вул. Нестеренко, буд. 69А, ІПН 3026104140)

12 квітня 2023, 08:43

До уваги Фізичної особи-підприємця Беззубенко Людмили Сергіївни (72370 Запорізька область, Мелітопольський район, с. Новгородківка, вул. Нестеренко, буд. 69А, ІПН 3026104140)

 

 по справі № 908/1131/23 (суддя Дроздова С.С.)

 

Суддя Дроздова С.С., розглянувши матеріали,

 

за позовом: Акціонерного товариства Комерційного банку “Приватбанк” (01001 м. київ, вул. Грушевського, буд. 1Д; адреса для листування: 49094 м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, 50, ідентифікаційний код юридичної особи 14360570)

до відповідача: Фізичної особи-підприємця Беззубенко Людмили Сергіївни (72370 Запорізька область, Мелітопольський район, с. Новгородківка, вул. Нестеренко, буд. 69А, ІПН 3026104140)

про стягнення 470638 грн 54 коп.

 

УХВАЛИВ:

 

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 908/1131/23. Присвоїти справі номер провадження 27/140/23.
  2. Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження.
  3. Розгляд справи по суті призначити на 10 травня 2023 р об 11 год. 45  хв., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001 м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, буд. 4, корпус 2, кабінет     № 116.

Телефон "ГАРЯЧА ЛІНІЯ" (061) 764-89-30.

 

  1. Позивачу запропонувати надати: всі докази, які будуть подані на підтвердження своєї правової позиції у справі, крім доданих до позову, та копії таких доказів направити на адресу відповідача.

Суд роз’яснює позивачу, що відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 46 ГПК позивач вправі збільшити або зменшити розмір вимог до початку першого судового засідання, а також відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви не пізніше ніж за п’ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Запропонувати позивачу відповідно до ст. 166 Господарського процесуального кодексу України, протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву: надіслати (надати) до суду відповідь на відзив, надіславши одночасно копію даної відповіді на відзив відповідачу, а докази надсилання надати суду.

  1. Відповідачу, відповідно до ст.ст. 165, 251 частина 1 ГПК України, у строк до 09.05.2023 запропонувати подати до суду відзив із його документальним обґрунтуванням. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду направити копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи, докази направлення/надання надати суду (додати до відзиву).

Суд зазначає, що відповідно до ч. 2 ст. 178 ГПК України в разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

  1. Відповідно до положень ч. 5 ст. 165, ч. 3 ст. 166 ГПК України та ч. 3 ст. 167 ГПК України, копія відзиву/відповіді на відзив/заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву/відповіді на відзив/заперечення до суду.
  2. При направленні в судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.
  3. Звернути увагу учасників судового процесу, що копії документів завіряються відповідно до вимог Державної Уніфікованої системи документації ДСТУ 4163-2020.
  4. Попередити сторони, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.
  5. З огляду на критичну ситуацію, що склалася з фінансовим забезпеченням діяльності суду, в тому числі в частині асигнувань на відправку поштової кореспонденції, з метою своєчасного повідомлення про день та час судових засідань по справі, отримання процесуальних документів по справі, просимо при зверненні до суду, в обов’язковому порядку зазначати адресу електронної пошти та мобільні засоби зв’язку, звертатись до суду з заявою про отримання процесуальних документів по справі в електронному вигляді.

Зразок заяви на отримання процесуальних документів по справі в електронному вигляді     розміщено на сайті суду в розділі “Громадянам” - вкладка “Зразки заяв”, а також на стенді біля канцелярії суду.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу, зазначену в заявці.

Крім того, нагадуємо про можливість отримання процесуальних документів суду засобами підсистеми “Електронний суд”.

Електронна адреса господарського суду Запорізької області: inbох@zp.arbitr.gov.ua.

З метою полегшення реєстрації учасників процесу та користувачів судових послуг надаємо покрокову інструкцію з реєстрації в “Електронному суді”.

Звертаємо вашу увагу, що відповідно до ч. 6 ст. 6 ГПК України   адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та особи, які провадять клірингову діяльність у значенні, наведеному в Законі України "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки", реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Одночасно звертаємо вашу увагу на необхідність отримання власного електронного цифрового підпису, оскільки, відповідно до ч. 8     ст. 42 ГПК України, якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Повний текст ухвали буде розміщено в Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою у мережі Інтернет за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua.

 

 

Суддя                                                                                                       С.С. Дроздова