flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги сторін у справі № 908/5298/14 (суддя Азізбекян) Державне підприємство Донецької обласної дирекції з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств, м. Макіївка Донецької області Провадження справи 31/142/14

27 червня 2023, 08:31

До уваги сторін у справі № 908/5298/14 (суддя Азізбекян) Державне підприємство Донецької обласної дирекції з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств, м. Макіївка Донецької області

Провадження справи 31/142/14

номер провадження справи  31/142/14

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА 

 

 26.06.2023                                                                                                                                    Справа № 908/5298/14

 м.Запоріжжя Запорізької області

 

Суддя Господарського суду Запорізької області Азізбекян Т.А., розглянувши заяву Акціонерного товариства “ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ” про заміну сторони виконавчого провадження у справі                 № 908/5298/14

 

за позовом: Публічного акціонерного товариства “ДТЕК Донецькобленерго”, м. Горлівка Донецької області

до відповідача 1: Державного підприємства Донецької обласної дирекції з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств, м. Макіївка Донецької області

до відповідача 2: Державного підприємства “Об’єднана Компанія “Укрвуглереструктуризація”,                       м. Київ

про стягнення суми

 

Без участі учасників справи

 

УСТАНОВИВ:

 

     22.06.2023 до Господарського суду Запорізької області від Акціонерного товариства “ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ” про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 908/5298/14, якою заявник просить суд, замінити сторону виконавчого провадження, а саме: боржника - Державне підприємство Донецької обласної дирекції з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств,                             м. Макіївка Донецької області (код ЄДРПОУ - 32442610) на його правонаступника – Державне підприємство “Об’єднана компанія “Укрвуглерестуктуризація” (код ЄДРПОУ 39244468) у справі № 908/5298/14.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями, враховуючи звільнення з посади судді Хуторного В.М., заяву про заміну сторони виконавчого провадження передано судді Азізбекян Т.А.

Розглянувши зазначену заяву, господарський суд вирішив за можливе прийняти заяву до розгляду та призначити судове засідання.

У заяві заявник просив суд забезпечити проведення судових засідань в режимі відеоконференції з використання власних технічних засобів.

Відповідно до ч. ч. 1 - 5 ст. 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов’язковою.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

У зв’язку з наявністю обставин, що загрожують життю, здоров’ю та безпеці відвідувачів суду в умовах збройної агресії проти України, враховуючи наявність у суду технічної можливості забезпечити розгляд справи в режимі відеоконференції, суд ухвалив здійснювати розгляд справи № 908/5298/14 в судовому засіданні у Підсистемі “Електронний суд” Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС). Для підключення сторін у справі в день проведення судового засідання сторонам слід завчасно до судового засідання повідомити суду електронну адресу, за якою здійснено реєстрацію сторін в підсистемі, та прізвище, ім’я, по-батькові представників, які будуть приймати участь у відеоконференції.

Керуючись ст. ст. 197, 234, 235, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд –

 

                                                       УХВАЛИВ:

 

Прийняти до розгляду заяву Акціонерного товариства “ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ” про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 908/5298/14.

Судове засідання з розгляду заяви призначити на  07 липня 2023 об 11  год.  00 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: місто Запоріжжя, вулиця Гетьманська, 4, корпус № 2, каб. № 217 (про відповідний зал судового засідання буде повідомлено додатково). Телефон контакт-центру: 044-207-35-46.

Розгляд справи № 908/5298/14 у судовому засіданні 07.07.2023 об 11 год. 00 хв. здійснювати в режимі відеоконференції у Підсистемі “Електронний суд” Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Запропонувати сторонам у справі приєднатися до участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, завчасно до судового засідання повідомити суду електронну адресу, за якою здійснено реєстрацію відповідача у підсистемі “Електронний суд” Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС), та прізвище, ім’я, по-батькові представників, які будуть приймати участь у відеоконференції.

Запропонувати  учасникам справи надати суду заперечення на заяву (у разі наявності).

Запропонувати заявникові надати докази в підтвердження стану виконавчого провадження з виконання наказів суду у даній справі.

 

Явка представників учасників справи в судове засідання обов’язкова.

 

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

 

Ухвалу підписано 26.06.2023.

 

 

                Суддя                                                                                                 Т.А. Азізбекян