flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги сторін у справі № 908/599/18 (суддя Азізбекян Т.А.): Державне підприємство “Дослідне господарство “Таврія” Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України” (72242, Запорізька область, Веселі

30 червня 2023, 12:37

До уваги сторін у справі № 908/599/18 (суддя Азізбекян Т.А.): Державне підприємство “Дослідне господарство “Таврія” Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України” (72242, Запорізька область, Веселівський район, селище Таврія, вул. Центральна, буд. 6)

 Провадження справи 22/38/18

 

 

УХВАЛА

 

  29.06.2023                                                                                                                                   Справа №  908/599/18

 м.Запоріжжя Запорізької області

 

Господарський суд Запорізької області у складі судді Азізбекян Тетяни Анатоліївни розглянувши заяву “Агроторговельний Дім “Українська Генетична Компанія” Товариства з обмеженою відповідальністю  про заміну сторони у виконавчому провадженні  у справі №  908/599/18

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “Торговий Дім “Украгропром” (04060, м. Київ,                       вул. Щусєва, буд. 36; адреса для листування: 04070, м. Київ,  вул. Борисоглібська, буд. 6 Б)

до відповідача: Державного підприємства “Дослідне господарство “Таврія” Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України” (72242, Запорізька область, Веселівський район, селище Таврія, вул. Центральна, буд. 6)

про стягнення 576339,84 грн.

 

заінтересовані особи: 1. “Агроторговельний Дім “Українська Генетична Компанія” Товариство з обмеженою відповідальністю (провул. Ващенківський, буд. 2, м. Харків, 61010, ідентифікаційний код 31942068)

  1. Відділ примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Запорізькій області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (вул. Приходська, 58, м. Запоріжжя, 69095)

 

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Запорізької області 27.06.2023 від “Агроторговельний Дім “Українська Генетична Компанія” Товариства з обмеженою відповідальністю  надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження у справі №  908/599/18 відповідно до якої заявник просить суд: замінити стягувача – Товариство з обмеженою відповідальністю “торговий Дім “Украгропром” (вул. Незалежності, будинок 97, приміщення 2, м. Івано-Франківськ, 76018, ідентифікаційний код 36529168) у виконавчому провадженні                   № 65220875 з примусового виконання наказу Господарського суду Запорізької області від 02.07.2018 року у справі № 908/599/18  на правонаступника - “Агроторговельний Дім “Українська Генетична Компанія” Товариство з обмеженою відповідальністю (провул. Ващенківський, буд. 2, м. Харків, 61010, ідентифікаційний код 31942068).

Враховуючи перебування судді Ярешко О.В. у відпустці, розпорядженнями в.о. керівника апарату Господарського суду Запорізької області від 28.06.2023 відповідно Положення про автоматизовану систему документообігу суду призначено повторний автоматизований розподіл судової справи № 908/599/18.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 28.06.2023, заяву передано на розгляд судді Азізбекян Т.А.

Відповідно до положень ст. 334 ГПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або   приватний виконавець. Суд розглядає заяву у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне прийняти до розгляду заяву про заміну сторони виконавчого провадження та призначити судове засідання з повідомленням сторін у справі та заінтересованих осіб.

Згідно ч. 1 ст. 12-1 Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території”, якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання. Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії. З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

На підставі викладеного, повідомлення судом відповідача (боржника) про дату, час і місце судових засідань у справі слід здійснювати через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Позивачу слід невідкладно надати суду інформацію щодо можливої релокації відповідача чи можливі ефективні засоби зв’язку з відповідачем.

Керуючись ст.ст. 234, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

Прийняти заяву “Агроторговельний Дім “Українська Генетична Компанія” Товариства з обмеженою відповідальністю  про заміну сторони у виконавчому провадженні  у справі №  908/599/18.

Судове засідання з розгляду заяви призначити на 06.07.2023 об 11 год. 30 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: 69001, м. Запоріжжя, Гетьманська, 4, корпус № 2, каб. № 217 (про відповідний зал судового засідання буде повідомлено додатково). Телефон контакт-центру: 044-207-35-46.

 

Запропонувати позивачу (стягувачу) та відповідачу (боржнику) – надати письмові пояснення (заперечення) з викладенням своєї позиції по суті заяви з документальним підтвердженням.

Електронна адреса господарського суду Запорізької області: inbох@zp.arbitr.gov.ua.

Відповідно до ч. 8 ст. 42 ГПК України якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи   скріплюються електронним підписом учасника справи (його представника), прирівняним до власноручного підпису відповідно до   Закону України   "Про електронні довірчі послуги". Відповідні документи (заяви та клопотання) не скріплені електронним підписом   залишаються судом без розгляду.

Копію даної ухвали направити учасникам справи, а також Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Запорізькій області Південного  міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)  (вул. Приходська, 58, м. Запоріжжя, 69095) та “Агроторговельний Дім “Українська Генетична Компанія” Товариству з обмеженою відповідальністю (провул. Ващенківський, буд. 2, м. Харків, 61010, ідентифікаційний код 31942068)

Отримати інформацію по справі можливо на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://court.gov.ua/sud5009/, в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

Ухвала підписана 29.06.2023.  

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від судового рішення.

 

 

                        Суддя                                                           Т.А. Азізбекян