flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

05.09.2023 Справа № 908/2710/23 м. Запоріжжя Запорізької області

05 вересня 2023, 15:13

05.09.2023                                                                              Справа №  908/2710/23

м. Запоріжжя Запорізької області

 

Суддя Господарського суду Запорізької області Ярешко О.В., розглянувши без виклику представників учасників справи заяву (вих. б/н від 05.09.2023) Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» про призначення судового засідання в режимі відеоконференції у справі № 908/2710/23

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» (вул. Шолуденка, буд. 1, м. Київ, 04116)

до відповідача: Комунального підприємства «Дніпрорудненські теплові мережі» (вул. Героїв Праці, буд. 11, м. Дніпрорудне, Василівський район, Запорізька область, 71630)

про стягнення  26  987  197,48 грн.

ВСТАНОВИВ:

 

Ухвалою від 04.09.2023 Господарським судом Запорізької області прийнято до розгляду позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», відкрито провадження у справі № 908/2710/23. Постановлено розглядати справу за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на  28.09.2023

05.09.2023 від представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»  Пясецького Д.В. на електронну пошту господарського суду надійшла заява про участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»  про його участь в засіданні суду у справі                             № 908/2710/23 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, суд дійшов висновку про її задоволення, виходячи з такого.

  Положеннями ч.ч. 1-5 ст. 197 ГПК України визначено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов’язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв’язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає за можливе задовольнити заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»  та забезпечити проведення підготовчого засідання 28.09.2023 о 12 год. 30 хв. у режимі  відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням його власних технічних засобів.

Керуючись ст.ст. 197, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

 

Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»  про  участь у підготовчому засіданні у справі 908/2710/23 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Здійснювати проведення підготовчого засідання 28.09.2023 о 12 год. 30  хв. у справі 908/2710/23 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням  власних технічних засобів представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» та програмного забезпечення за посиланням vkz.court.gov.ua (EasyCon).

Представнику Товариства з обмеженою відповідальністю «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», що братиме участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції, мати при собі паспорт або інший документ, що посвідчує особу (з власною фотокарткою), а також документи на підтвердження повноважень представника.

 

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Ухвала підписана 05.09.2023.

 

 

 

 

Суддя                                                                                     О.В. Ярешко