flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Левченко Ольги Геннадіївни (м. Токмак, Токмацький район, Запорізька область) та селянського фермерського господарства "Клиновий" (село Виноградне, Токмацький район, Запорізька область) у справі №908/289/22 (суддя Левкут В.В.)

14 листопада 2023, 14:11

До уваги Левченко Ольги Геннадіївни (м. Токмак, Токмацький район, Запорізька область) та селянського фермерського господарства "Клиновий" (село Виноградне, Токмацький район, Запорізька область) у справі №908/289/22 (суддя Левкут В.В.)

 

Ухвала від 02.11.2023 у справі №908/289/22

м.Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі: суддя Левкут В.В.,

при секретарі судового засідання: Непомнящій Н.П.

розглянувши матеріали справи

за позовом Левченко Ольги Геннадіївни (вул. Нансена, буд. 21, м. Токмак, Токмацький район, Запорізька область, 71701)

до відповідача селянського фермерського господарства "Клиновий" (село Виноградне, Токмацький район, Запорізька область, 71761)

про визнання недійсним рішення та статуту

 

учасники справи:

від позивача: не з’явився

від відповідача: не з’явився

 

ВСТАНОВИВ

 

Левченко Ольга Геннадіївна шляхом застосування підсистеми “Електронний суд” Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи 31.01.2022 звернулась до Господарського суду Запорізької області з позовною заявою до Селянського фермерського господарства "Клиновий" про визнання недійсним рішення загальних зборів членів СФГ "Клиновий", оформлене протоколом № 1 від 09.10.2019 та визнання недійсним нової редакції статуту СФГ "Клиновий". В позові позивач повідомив про неможливість надання оригіналів статуту СФГ “КЛИНОВИЙ” та протоколу загальних зборів членів СФГ “КЛИНОВИЙ” №1 від 09.10.2019, оскільки ці докази знаходяться у відповідача - СФГ “КЛИНОВИЙ”.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 31.01.2022 позовну заяву передано для розгляду судді Смірнову О.Г.

Ухвалою суду від 14.03.2022, після усунення позивачем обставин, які зумовили залишення позову без руху, прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 908/259/22, присвоєно справі номер провадження 12/47/22; ухвалено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження. В ухвалі зазначено, що у зв’язку з наявністю обставин, що загрожують життю, здоров’ю та безпеці відвідувачів суду в умовах збройної агресії проти України слід призначити підготовче засідання у справі №908/289/22, дату, час та місце проведення якого буде повідомлено судом додатково, відповідною ухвалою суду.

Відповідно до розпорядження № П-75/23 від 13.02.2023 та протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13.02.2023, враховуючи відрядження судді Смірнова О.Г. до Господарського суду Київської області, справу №908/289/22 передано на розгляд судді Левкут В.В.

Ухвалою від 15.02.2023 справу № 908/289/22 прийнято до розгляду, присвоєно справі номер провадження 12/47/22-18/4/23, ухвалено розглядати справу за правилами загального позовного провадження зі стадії підготовчого провадження, про дату, час та місце проведення судового засідання учасників судового процесу буде повідомлено Господарським судом Запорізької області відповідною ухвалою додатково після закінчення воєнного стану в Україні та/або деокупації/завершення бойових дій, оточення (блокування) Токмацької міської територіальної громади.

Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 постановлено ввести в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

В подальшому Указами Президента України строк дії воєнного стану неодноразово продовжувався та триває на даний час.

Ухвалою від 11.10.2023, з урахуванням поточної безпекової ситуації в умовах триваючої збройної агресії проти України, суд ухвалив поновити процесуальні строки розгляду справи № 908/289/22, призначити підготовче засідання на 02.11.2023.

Представники позивача та відповідача у судове засідання не з’явились, заяв та клопотань від них не надходило. Про розгляд справи, дату та час судового засідання позивач та відповідач повідомлялись шляхом опублікування оголошення з текстом ухвали від 11.10.2023 на офіційному веб-порталі судової влади України. Копію ухвали також направлено позивачу в електронний кабінет його представника адвоката Желтобрюхова В.В.

У позовній заяві представник позивача адвокат Желтобрюхов В.В. посилався на те, ним були направлені адвокатські запити, а саме на адреси:

1) Сітнікова Владіслава Вікторовича з метою отримання доказів перебування в родинних відносинах із Клиновим Петром Романовичем;

2) Токмацького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Пологівському районі Запорізької області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) - з метою отримання доказів перебування в родинних відносинах із Клиновим Петром Романовичем;

3) Токмацької районної державної адміністрації Запорізької області з метою отримання корпії реєстраційної справи.

Представник позивача зазначив, що після отримання відповідей, відповідні докази буде надано до суду.

З матеріалів позову вбачається, що адвокатські запити датовані 03.01.2022. На даний час відповіді на адвокатські запити від позивача до суду не надходили.

Крім того, для належного розгляду справи суду необхідно з’ясувати питання щодо перебування Сітнікова Владислава Вікторовича в родинних відносинах із Клиновим Петром Романовичем, відповідно до положень Статуту СФГ “Клиновий” (редакція від 18.07.2019). Також необхідно з’ясувати, чи звертався позивач до відповідача СФГ “Клиновий” в особі керівника Клинового Артема Сергійовича із запитом щодо перебування Сітнікова Владислава Вікторовича в родинних відносинах із Клиновим Петром Романовичем та чи підтримує позивач позовні вимоги.

Згідно зі ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження, зокрема, в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні, в інших випадках, визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу.

На підставі викладеного, з метою встановлення фактичних обставин справи, враховуючи неявку учасників справи, необхідність витребування додаткових доказів, суд визнав за необхідне відкласти підготовче засідання та зобов’язати учасників справи надати документи і докази, які необхідні для розгляду справи по суті.

У разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва (ч. 7 ст. 183 ГПК України).

За змістом ч. 2 ст. 232 ГПК України процедурні питання, пов’язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Керуючись ст.ст. 119, 120, 177, 182, 183, 232, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд ‑   

 

УХВАЛИВ:

 

  1. Відкласти підготовче засідання на 06.12.2023 о 09 год. 30 хв.

         Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4; корпус ІІ, зал № 215, зал судового засідання буде повідомлений у день засідання.

  1. Запропонувати позивачу (завчасно до судового засідання 06.12.2023): надати пояснення, чи підтримує позивач позовні вимоги; надати відповіді на адвокатські запити від 03.01.2022, на які є посилання у позовній заяві, або, у разі неотримання відповідей, надати пояснення щодо їх неотримання із зазначенням причин; надати пояснення, чи звертався позивач до відповідача СФГ “Клиновий” в особі керівника Клинового Артема Сергійовича із запитом щодо перебування Сітнікова Владислава Вікторовича в родинних відносинах із Клиновим Петром Романовичем, відповідно до положень Статуту СФГ “Клиновий” (редакція від 18.07.2019).
  2. Запропонувати відповідачу надати (засобами електронного зв’язку або у інший спосіб) в строк, що не перевищує 15 днів з дня опублікування тексту даної ухвали на офіційному веб-порталі судової влади України, але не пізніше 04.12.2023, відзив на позовну заяву і докази в його обґрунтування, зокрема, із поясненнями щодо перебування Сітнікова Владислава Вікторовича в родинних відносинах із Клиновим Петром Романовичем, відповідно до положень Статуту СФГ “Клиновий” (редакція від 18.07.2019); одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду направити копію відзиву та доданих до нього документів позивачу та докази направлення/вручення надати суду (додати до відзиву).
  3. Повідомити учасників справи про дату і час судового засідання та визнати їх явку необов’язковою. З метою доведення даної ухвали до відома позивача та відповідача опублікувати її текст на офіційному веб-порталі судової влади України. Копію ухвали направити позивачу в електронний кабінет представника адвоката Желтобрюхова В.В.

 

При направленні в судове засідання уповноважених представників учасників справи, останнім мати при собі відповідно до ст.ст. 56, 60 ГПК України документи, що підтверджують їх повноваження (довіреність, ордер тощо).

Звернути увагу учасників судового процесу, що з процесуальними документами у справі можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень на офіційному веб-порталі судової влади: http://court.gov.ua/fair/sud5009/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвалу підписано 10.11.2023.

 

 

Суддя                                                                                            В.В. Левкут

 

З повним текстом ухвали можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень або її можливо отримати в канцелярії Господарського суду Запорізької області за адресою: місто Запоріжжя, вулиця Гетьманська, 4.