flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома, Приватного підприємства “ВОЙНІКОВ І КО”, м. Бердянськ, Запорізька область, у справі №908/601/23

05 грудня 2023, 08:46

  номер провадження справи  5/176/23

      р

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 УХВАЛА

 

29.11.2023                                                                                                        Справа № 908/601/23

м. Запоріжжя Запорізької області 

 

Господарський суд Запорізької області у складі: судді Проскурякова К.В., при секретарі судового засідання Шельбуховій В.О., розглянувши матеріали справи

 

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “ПОРШЕ ЛІЗИНГ УКРАНА” (пр.Павла Тичини, буд. 1-В, м. Київ, 02152; код ЄДРПОУ 35571472; info@porschefinance.ua)

До відповідача: Приватного підприємства “ВОЙНІКОВ І КО” (вул. Консульська, буд. 75-А, офіс 4, м. Бердянськ, Запорізька область, 71102; код ЄДРПОУ 30694282; адреси електронної пошти: info@azovagri.com; ok1@azovagri.com; ai@azovagri.com)

про стягнення 388 868,01 грн. та витребування майна,

 

За участю представників сторін:

Від позивача: Головатюк В.О. (в режимі відеоконференції) - ордер серії АІ №1412686 від 20.06.2023;

Від відповідача: не з’явився;

ВСТАНОВИВ:

 

Ухвалою суду від 01.11.2023 клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю “ПОРШЕ ЛІЗИНГ УКРАНА” про повернення справи на стадію підготовчого провадження задоволено. Вирішено повернутися на стадію підготовчого провадження у справі № 908/601/23 та підготовче засідання призначити на 29.11.2023 об 14 год. 00 хв. з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, судове засідання 29.11.2023 здійснювалось в режимі відеоконференції і фіксувалось з використанням підсистеми "Електронний суд”.

Представник відповідача у судове засідання не з’явився, про причини неявки суд не повідомив. Про дату, час та місце призначеного судового засідання повідомлений належним чином шляхом направлення на його електронну адресу та розміщення відповідної ухвали суду на офіційному веб-сайті «Судова влади України» в мережі Інтернет. Клопотань про розгляд справи без участі уповноваженого представника або про відкладення розгляду справи на адресу суду не надходило.

Представник позивача зазначив про надання до матеріалів справи клопотання про зупинення провадження у справі від 29.11.2023.

Питання щодо вирішення вказаного клопотання відкладено до наступного судового засідання.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження, в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку про необхідність відкладення підготовчого засідання в межах визначеного строку підготовчого провадження.

Представник позивача заявив усне клопотання про проведення наступного судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч. 3 ст. 197 ГПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи наявність технічної можливості у Господарського суду Запорізької області забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 25.12.2023 о 11:30 год. в режимі відеоконференції, суд вважає за можливе зазначене усне клопотання задовольнити.

Суд звертає увагу відповідача, що відповідно до ч. 6 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

 

Керуючись ст. 182, п. 3 ч. 2 ст. 183, ст.ст. 197, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

 

1.Розгляд справи у підготовчому провадженні відкласти на 25.12.2023 на 11 год. 30 хв., яке проводити в режимі відеоконференції.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, кабінет № 209 (корпус 2).

  1. Запропонувати відповідачу у строк до 20.12.2023 відповідно до ст. 165 ГПК України надіслати на адреси позивача та суду копію відзиву на позовну заяву та додані до нього документи, докази направлення (фіскальний чек, опис вкладення у цінний лист) надати суду у визначений строк; надати суду письмові пояснення (заперечення) щодо клопотання про зупинення провадження у справі; письмову інформацію щодо офіційної електронної адреси та реєстрації електронного кабінету у підсистемі “Електронний суд” ЄСІТС задля подальшого надсилання процесуальних документів в електронній формі.
  2. Явку представників сторін у судове засідання визнати обов’язковою.
  3. Ухвалу суду направити на адреси електронної пошти учасників справи та текст цієї ухвали розмістити на офіційному веб-сайті “Судова влада України” в мережі Інтернет.
  4. Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.
  5. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://zp.arbitr.gov.ua/sud5009/.

           

 

            Суддя                                                                                                К.В. Проскуряков

 

До відома, Приватного підприємства “ВОЙНІКОВ І КО”, м. Бердянськ, Запорізька область, у справі №908/601/23