flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома Суб’єкта підприємницької діяльності-фізичної особи Бєжан Олександра Івановича!

13 грудня 2023, 15:49

До відома Суб’єкта підприємницької діяльності-фізичної особи Бєжан Олександра Івановича!

 

 

номер провадження справи  11/4/14

     ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД  ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

У Х В А Л А 

13.12.2023                                                                                                        Справа № 908/210/14

м.Запоріжжя Запорізької області

 

Господарський суд Запорізької області у складі судді Мірошниченка М.В., розглянувши без повідомлення (виклику) учасників матеріали справи №908/210/14

за позовом: Публічне акціонерне товариство “Райффайзен Банк Аваль” (вул. Лєскова, буд 9, м. Київ, 01011; код ЄДРПОУ 23794014),

до відповідача: Суб’єкт підприємницької діяльності-фізична особа Бєжан Олександр Іванович (______; ІПН ____)

 

ВСТАНОВИВ:

 

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 07.12.2023 залишено без задоволення заяву Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Кредит-Капітал” про заміну стягувача у виконавчому провадженні у справі №908/210/14.

Судом встановлено, що в резолютивній частині даної ухвали зазначено про  те, що ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена до Центрального апеляційного господарського суду протягом десяти днів з моменту її проголошення, хоча суд постановив ухвалу за відсутності представників сторін.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 ГПК України ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Відповідно до ч. 1 ст. 256 ГПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів, а на ухвалу суду - протягом десяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Враховуючи викладене, ухвала від 07.12.2023 набрала законної сили з моменту її підписання та набирає законної сили протягом десяти днів з моменту її підписання.

Відповідно до ч. ч. 1, 2, 3 ст. 243 ГПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.  Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Враховуючи викладене, суд з власної ініціативи ухвалив виправити допущені описки, зазначивши, що ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Центрального апеляційного господарського суду протягом десяти днів з моменту її підписання. 

Керуючись ст.ст. 234, 235, 243, 255, 256 ГПК України, суд, -

 

УХВАЛИВ:

Виправити описки в резолютивній частині ухвали Господарського суду Запорізької області від 07.12.2023 у справі №908/210/14, а саме: після слів «ухвала набирає законної сили» та  «може бути оскаржена до Центрального апеляційного господарського суду протягом десяти днів» замість слів «з моменту проголошення» слід читати «з моменту підписання».

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

 

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Центрального апеляційного господарського суду протягом десяти днів з моменту її підписання. Ухвалу підписано 13.12.2023.

 

 

Суддя                                                                             М.В. Мірошниченко