flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги кредиторів, боржника, заявників у справі № 908/1176/23

25 грудня 2023, 14:35

  номер провадження справи  21/18/23

      р

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА  

 19.12.2023                                                                         Справа № 908/1176/23

 м.Запоріжжя Запорізької області

 

Господарський суд Запорізької області у складі судді Юлдашева Олексія Олексійовича, розглянувши матеріали справи № 908/1176/23

Боржник - Колесніченко Дмитро Олександрович (вул.чнівська, буд. 204, м. Запоріжжя, 69069, ідентифікаційний номер 3137217455, E-mail: DBN@yur-czb.com)

банки, здійснюючі розрахунково-касове обслуговування боржника

  1. АТ “УНІВЕРСАЛ БАНК”, Київ
  2. АТ КБ “ПРИВАТБАНК”, Київ
  3. АТ “СЕНС БАНК”, Київ

про неплатоспроможність

 

                                                         УСТАНОВИВ:

           До Господарського суду Запорізької області від Колесніченка Дмитра Олександровича надійшла заява про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність останнього.

           Ухвалою суду від 19.04.2023 (суддя Черкаський В.І.) заяву про відкриття провадження (проваджень) у справі про неплатоспроможність прийнято до розгляду. Присвоєно справі номер провадження 21/18/23. Підготовче засідання призначено на 03.05.2023 о 10 - 00.

         Ухвалою суду від 03.05.2023 (суддя Черкаський В.І.) підготовче засідання  відкладено на 17.05.2023 о 12 - 00. Суд зобов’язав боржника надати  докази виконання вимог ухвали суду від 19.04.2023, декларацію про майновий стан за рік, в якому подається заява про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, станом на перше число місяця, що передує місяцю подання заяви до суду відповідно до вимог статті 116 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою від 17.05.2023 (суддя Черкаський В.І.) відмовлено фізичній особі Колесніченку Дмитру Олександровичу (ідентифікаційний номер 3137217455)  у відкритті провадження у справі про неплатоспроможність.

Постановою Центрального апеляційного господарського суду від  14.09.2023 апеляційну скаргу Колесніченка Дмитра Олександровича на ухвалу Господарського суду Запорізької області від 17.05.2023 у справі № 908/1176/23 задоволено. Ухвалу Господарського суду Запорізької області від 17.05.2023 у справі № 908/1176/23 скасовано.

Справу № 908/1176/23 направлено до Господарського суду Запорізької області на стадію підготовчого засідання.

        Шляхом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу №908/1176/23  визначено до розгляду  судді Юлдашеву О.О.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 29.11.2023 присвоєно справі номер провадження 21/18/23-26/51/23; призначено підготовче засідання на 19.12.2023 об 11-00; зобов’язано надати боржника: документи, що підтверджують наявність (відсутність) у боржника статусу фізичної особи-підприємця; довідку про наявність (відсутність) непогашеної судимості за економічні злочини, видану уповноваженим на це органом; опис майна боржника, що належить йому на праві власності, із зазначенням місцезнаходження або місця зберігання майна; копії документів, що підтверджують право власності боржника на майно; перелік майна, що перебуває у заставі (іпотеці) або є обтяженим в інший спосіб, його місцезнаходження, вартість, а також інформація про кожного кредитора, на користь якого вчинено обтяження майна боржника, - ім’я або найменування, місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи або реєстраційний номер облікової картки платника податків та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті), сума грошових вимог, підстава виникнення зобов’язань, а також строк їх виконання згідно із законом або договором; копії документів про вчинені боржником (протягом року до дня подання заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність) правочини щодо належного йому нерухомого майна, цінних паперів, часток у статутному капіталі, транспортних засобів та угоди на суму не менше 30 розмірів мінімальної заробітної плати; відомості про всі наявні рахунки боржника (у тому числі депозитні рахунки), відкриті в банках та інших фінансово-кредитних установах в Україні та за кордоном, їх реквізити, із зазначенням сум грошових коштів на таких рахунках; копія трудової книжки (за наявності); відомості про роботодавця (роботодавців) боржника; декларація про майновий стан боржника за формою, затвердженою державним органом з питань банкрутства; докази авансування боржником на депозитний рахунок суду винагороди керуючому реструктуризацією за три місяці виконання повноважень; інформація про наявність (відсутність) непогашеної судимості за економічні злочини; інші документи, що підтверджують наявність підстав, визначених       статтею 115       цього Кодексу; пропозиції щодо реструктуризації боргів (проект плану реструктуризації боргів); надіслати на адресу кредиторів копію заяви про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність з доданими до неї документами, докази надіслання надати суду – для залучення до матеріалів справи.

До суду 14.12.2023 надійшла заява представника боржника – Цимбал А.А. про вступ у справу як представника, а також надати можливість брати участь у підготовчому засіданні, а також у всіх наступних засіданнях в режимі відеоконференції.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов’язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п’ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).        

Відповідно до ч. 2 ст. 202 ГПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: 1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання; 2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; 3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; 4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Розглянувши матеріали справи, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання на 16.01.2024 о 13-00, в режимі відеоконференції, за письмовою заявою представника боржника.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 116, 117 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 12, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника боржника – Цимбал А.А. про проведення підготовчого засідання та усіх наступних засідань в режимі відеоконференції – задовольнити.

 Відкласти підготовче засідання на 16.01.2024р. о 13-00, в режимі відеоконференції.

Засідання суду відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4.

Зобов’язати боржника виконати вимоги, викладені в ухвалі суду від 29.11.2023.

 

         Отримати інформацію по справі можливо на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/sud5009/. Ознайомитись з процесуальними документами у справі – в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

           Враховуючи наявність у суді обмеженої кількості знаків поштової оплати, суд вважає можливим використати альтернативні способи вручення процесуальних документів учасникам справи, а саме: шляхом направлення даної ухвали на електронні адреси сторін.

 

        Ухвала набирає законної сили у день її винесення та не підлягає оскарженню.

        Ухвалу складено та підписано-25.12.23.

 

      Суддя                                                                                                          О.О. Юлдашев

 

 

 

До уваги кредиторів, боржника, заявників у справі № 908/1176/23