flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги кредиторів 1, 2 у справі № 908/3190/20 – суддя Юлдашев О.О., ВІДКЛАДЕННЯ РОЗГЛЯДУ СПРАВИ

22 січня 2024, 15:29

  номер провадження справи  26/41/20         

      р

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

  

 18.01.2024                                                                         Справа № 908/3190/20

 м.Запоріжжя Запорізької області

 

Господарський суд Запорізької області у складі судді Юлдашева Олексія Олексійовича, розглянувши матеріали господарської справи

Кредитори – 1/ Товариство з обмеженою відповідальністю “Південгідромаш” (71101, Запорізька область, м. Бердянськ, Мелітопольське шосе, 77, код ЄДРПОУ 34622583)

2/ Приватне акціонерне товариство “Завод Південгідромаш” (71101, Запорізька область, м. Бердянськ, Мелітопольське шосе, 77, код ЄДРПОУ 00218012)

3/ Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (69005, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 158-б; адреса для листування: 71118, Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Консульська, 23 л)

4/ Головне управління ДПС у Запорізькій області (69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 166; код з ЄДРПОУ ВП 44118663)

Боржник -  Товариство з обмеженою відповідальністю “Південний завод гідравлічних машин” (71100, Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Університетська – проспект Праці, 41/32, код ЄДРПОУ 32440612)              

 

За участю (найменування сторін та інших осіб, що беруть участь у справі):

 

Кредитор-4

Скитиба Н.І.

 

                УСТАНОВИВ:

          Постановою Господарського суду Запорізької області від 16.03.2021, зокрема,  припинено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю “Південний завод гідравлічних машин” (71100, Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Університетська – проспект Праці, 41/32, код ЄДРПОУ 32440612). Припинено повноваження розпорядника майна боржника Сиволобова М.М. Визнано Товариство з обмеженою відповідальністю “Південний завод гідравлічних машин” (71100, Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Університетська – проспект Праці, 41/32, код ЄДРПОУ 32440612) - банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю “Південний завод гідравлічних машин” призначено арбітражного керуючого Сиволобова Максима Марковича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 451 від 12.03.2013; адреса: 01054, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 33/34, прим.13).

           09.11.2023р. до суду надійшло клопотання ліквідатора про дострокове припинення повноважень.

        Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: звертатися до господарського суду та суду загальної юрисдикції у випадках, передбачених цим Кодексом; скликати збори і комітет кредиторів та брати в них участь з правом дорадчого голосу; отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом; залучати для забезпечення виконання своїх повноважень на договірних засадах інших осіб та спеціалізовані організації з оплатою їхньої діяльності за рахунок боржника, якщо інше не встановлено цим Кодексом чи угодою з кредиторами; запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб за їхньою згодою; отримувати інформацію з державних реєстрів; подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх повноважень; здійснювати інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

          Ухвалою від 07.12.2023 прийнято до розгляду клопотання ліквідатора, арбітражного керуючого Сиволобова Максима Марковича  про дострокове припинення повноважень; призначено судове засідання на 18.01.2024р. о 10-30; зобов’язано комітет кредиторів надати суду кандидатуру арбітражного керуючого на виконання повноважень ліквідатора у справі.

          На день розгляду справи, комітетом кредиторів ТОВ “Південний завод гідравлічних машин” кандидатуру арбітражного керуючого на виконання повноважень ліквідатора у справі суду не надано.

     Крім того, 18.12.2023 до суду надійшло клопотання ліквідатора про закриття провадження у справі. В обґрунтування ліквідатор вказує на те, що доступ до єдиного майнового комплексу підприємства відсутній через окупацію території м. Бердянська збройними силами Російської федерації, що унеможливлює проведення ліквідаційної процедури у відповідності до положень Кодексу України з процедур банкрутства та формування ліквідаційної маси боржника з метою наступної реалізації та задоволення вимог кредиторів.

         Розглянувши матеріали справи, суд зазначає про таке.

         Відповідно до ч.1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) у разі: 1) невнесення боржника - юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань; 2) припинення у встановленому законодавством порядку юридичної особи, яка є боржником, про що є відповідний запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань; 3) смерті, оголошення померлим або визнання безвісно відсутнім боржника - фізичної особи; 4) перебування у провадженні господарського суду справи про банкрутство (неплатоспроможність) того самого боржника; 5) відновлення платоспроможності боржника або погашення всіх вимог кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів; 6) затвердження звіту керуючого санацією в порядку, передбаченому цим Кодексом; 7) затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом; 8) якщо до боржника після офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) за його заявою не висунуто вимог; 9) якщо справа згідно із законом не підлягає розгляду в господарських судах України; 10) якщо господарським судом не встановлені ознаки неплатоспроможності боржника; 11) укладення мирової угоди між боржником та кредиторами відповідно до   статті 192   Господарського процесуального кодексу України; 12) прийняття рішення про приватизацію боржника, яким є державне підприємство або господарське товариство, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі; 13) в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

           Отже, клопотання ліквідатора про закриття провадження у справі з тих підстав, що підприємство-боржник знаходиться на окупованій території  та неможливістю проведення ліквідаційної процедури не передбачено діючим законодавством.

           У зв’язку з викладеним, суд відмовляє ліквідатору у задоволенні клопотання про закриття провадження у справі.

           Заслухавши пояснення представника кредитора-4, вивчивши подані документи, суд вважає за  необхідне відкласти судове засідання.          

         Відповідно до ч. 2 ст. 202 ГПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: 1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання; 2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; 3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; 4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.         

 Керуючись ст.ст. 2, 12 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 12, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

          У задоволенні клопотання ліквідатора-арбітражного керуючого Сиволобова М.М. про закриття провадження у справі – відмовити.

          Відкласти судове засідання на 20.02.2024 о 10-00.

       Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4.  

         Зобов’язати комітет кредиторів надати суду кандидатуру арбітражного керуючого на виконання повноважень ліквідатора у справі.

 

         Отримати інформацію по справі можливо на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/sud5009/. Ознайомитись з процесуальними документами у справі – в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

         Копії ухвали направити на електронні адреси сторін.

 

           Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення та не підлягає оскарженню.

         Ухвалу складено та підписано-22.01.24.

 

Суддя                                                                                                                    О.О. Юлдашев

 

 

     

До уваги кредиторів 1, 2 у справі № 908/3190/20 – суддя Юлдашев О.О., ВІДКЛАДЕННЯ РОЗГЛЯДУ СПРАВИ