flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома сторін по справі № 908/45/24: Першого заступника керівник Василівської окружної прокуратури Запорізької обл., ДП “НАЕК “Енергоатом”, м. Київ в особі ВП “Запорізька атомна електростанція” ДП “НАЕК “Енергоатом”, Запорізька обл., м. Енергодар, ТОВ

13 лютого 2024, 15:05

До відома сторін по справі № 908/45/24: Першого заступника керівник Василівської окружної прокуратури Запорізької обл., ДП “НАЕК “Енергоатом”, м. Київ в особі ВП “Запорізька атомна електростанція” ДП “НАЕК “Енергоатом”, Запорізька обл., м. Енергодар, ТОВ “НВФ Пром-Пак”, м. Запоріжжя

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 УХВАЛА 

07.02.2024                                                                                                        Справа № 908/45/24 

м. Запоріжжя Запорізька область

Господарський суд Запорізької області у складі судді Горохова І.С., розглянувши матеріали

за позовом Першого заступника керівник Василівської окружної прокуратури Запорізької області, Запорізька область, м. Василівка в інтересах держави в особі:

Східного офісу Держаудитслужби, м. Дніпро в особі Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області, м. Запоріжжя

до відповідачів:

  1. Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”, м. Київ в особі Відокремленого підрозділу “Запорізька атомна електростанція” Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”, Запорізька область, м. Енергодар
  2. Товариства з обмеженою відповідальністю “НВФ Пром-Пак”, м. Запоріжжя,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Антимонопольний комітет України, м. Київ

про визнання недійсним договору, стягнення коштів

 

за участю секретаря судового засідання Кабак І.Ю.

за участю представників сторін та учасників процесу:

від прокуратури: Стешенко В.Є.,прокурор №075793 від 01.03.2023;

від позивача: не з`явився; 

від відповідачів: не з’явились;

від третьої особи: не з`явився; 

 

установив

02.01.2024 до Господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява першого заступника керівник Василівської окружної прокуратури Запорізької області в інтересах держави в особі: Східного офісу Держаудитслужби в особі Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області до відповідачів Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” в особі Відокремленого підрозділу “Запорізька атомна електростанція” Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” та Товариства з обмеженою відповідальністю “НВФ Пром-Пак” про:

- визнання недійсним договору поставки товару від 28.11.2017 № 713(1)17УК/53-121-01-17-05741, укладений між Відокремленим підрозділом - “Запорізька атомна електростанція” Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” та Товариством з обмеженою відповідальністю “НВФ ГІРОМ-ПЛК”;

- стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю “НВФ Пром-Пак” на користь Відокремленого підрозділу “Запорізька атомна електростанція” Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” 24 887,16 гри, з Відокремленого підрозділу “Запорізька атомна електростанція” Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”, одержані ним за рішенням суду 24 887,16 грн стягнути в дохід держави.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 02.01.2024, справу № 908/45/24 передано на розгляд судді Горохову І.С.

16.01.2024 ухвалою суду прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 908/45/24. Присвоєно справі номер провадження 15/6/24. Постановлено розглядати справу за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 07.02.2024.

29.01.2024 до суду надійшли пояснення Управління східного офісу держаудитслужби в Запорізькій області.

29.01.2024 на електрону адресу суду надійшло клопотання від представника відповідача-1 Балацького Я.А. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції    поза межами приміщення суду.

30.01.2024 від Акціонерного товариства “Національна Атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” надійшов відзив на позовну заяву.

31.01.2024 призначено проведення підготовчого засідання в режимі відео конференції.

06.02.2024 від прокуратури надійшла відповідь на відзив у порядку ст. 166 ГПК України.

Суд не зміг провести судове засідання в режимі відеоконференцзв`язку внаслідок збою в системі “Електронний суд”.

У судовому засіданні 07.02.2024 здійснювався звукозапис судового процесу за допомогою програмно-апаратного комплексу “Акорд”.       

Судом перевірені повноваження представника прокуратури. Відводів складу суду не заявлено.

Представники інших учасників справи у судове засідання не з`явилися.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 177 Господарського процесуального кодексу України, підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.                                           Згідно із п. 3 ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.                                 Відповідно до ч. 7 ст. 183 ГПК України, у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

З метою вирішення завдань підготовчого засідання, суд вважає за можливе відкласти підготовче засідання та продовжити строк підготовчого провадження.

Керуючись ст. ст. 177, 182, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив

  1. Продовжити строк підготовчого провадження строком на тридцять днів.
  2. Відкласти підготовче засідання на 12.03.2024 о/об 14:10 год.

Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4 корпус 2, кабінет № 218.

  1. Призначити проведення судового засідання в режимі відео конференції.
  2. Запропонувати:

Відповідачу 1 у строк до 22.02.2024 надати заперечення на відповідь з викладенням своїх пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Відповідачу 2 у строк до 22.02.2024 надати відзив із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача (якщо такі докази не надані позивачем); заперечення на відповідь з викладенням своїх пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Третій особі в строк до 22.02.2024 надати пояснення щодо позову або відзиву з викладенням своїх міркувань, аргументів та доказів.

  1. Направити копію ухвали сторонам у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвалу підписано 09.02.2024.

 

 

Суддя                                                                                               І. С. Горохов

 

Електронна копія ухвали Господарського суду Запорізької області              № 908/45/24 від 07.02.2024 міститься в мережі Інтернет за адресою: http://www.reyestr.court.gov.ua.

 

Дата розміщення інформації на сторінці Господарського суду Запорізької області на офіційному веб-порталі «Судова влада в Україні» в мережі Інтернет 13.02.2024.