flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома Лахнік Аліси Ігорівни!

19 лютого 2024, 09:00

До відома Лахнік Аліси Ігорівни!  

   р

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

  УХВАЛА 

16.02.2024                                                                                                                справа № 908/337/23

м. Запоріжжя                                                                   

 

Суддя Господарського суду Запорізької області Мірошниченко М.В., розглянувши без виклику учасників справи матеріали подання Оріхівського відділу державної виконавчої служби у Пологівському районі Запорізької області вих. без номеру від 16.02.2024 (вх. №3729/08-08/24 від 16.02.2024)

у справі №908/337/23

за позовом Фізичної особи-підприємця Заболотної Альони Володимирівни (_________, РНОКПП _______)

до відповідача: Фізичної особи-підприємця Лахніка Дмитра Ігоровича (______, РНОКПП ____)

про стягнення 100000,00 грн.

 

орган виконання: Оріхівський відділ державної виконавчої служби у Пологівському районі Запорізької області (70504, Запорізька область, Пологівський район, м. Оріхів, вул.Запорізька, буд. 59; фактична адреса: 69061, м. Запоріжжя, вул. Сеченова, буд. 25-А)

 

заінтересована особа: Лахнік Аліса Ігорівна (_______)

 

ВСТАНОВИВ:

 

16.02.2023 до Господарського суду Запорізької області через систему «Електронний суд» надійшло подання Оріхівського відділу державної виконавчої служби у Пологівському районі Запорізької області, відповідно до якого державний виконавець просить:

1) визначити за боржником частку в рухомому майні, а саме: а в автомобілі VOLVO XC90, № кузова _________, 2008 р.в., чорного кольору, номерний знак _________;

2) в рамках забезпечення позову накласти арешт на вказаний автомобіль, що належить Лахнік (Романченко) Алісі Ігорівні, ______ р.н., зареєстрована: м___________, до вирішення справи по суті;

3) допустити негайне виконання рішення суду в межах забезпечення позову.

Також заявлено клопотання розглядати подання без участі державного виконавця.

 Відповідно до протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 16.02.2024 подання визначено до розгляду судді Мірошниченко М.В.

Статтею 335 ГПК України встановлено, що питання про визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами, вирішується судом за поданням державного чи приватного виконавця.

Суд у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з повідомленням сторін та заінтересованих осіб. Неявка сторін та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами.

Враховуючи викладене, подання про визначення частки майна боржника суд ухвалив призначити до розгляду в судовому засіданні.

В задоволенні клопотання про забезпечення позову суд ухвалив відмовити з таких підстав.

Виходячи зі змісту ч. 2 ст. 136 ГПК України забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи. Відповідно до змісту ч. 1 ст. 240 ГПК України розгляд справи завершується проголошенням рішення суду. Отже, забезпечення позову можливе тільки до прийняття рішення у справі. Клопотання про забезпечення позову подано після завершення розгляду справи на стадії виконання судового рішення.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 136 ГПК України господарський суд має право вжити заходів забезпечення позову за заявою учасника справи.

У ч. ч. 1, 3 ст. 41 ГПК України визначено, що у справах позовного провадження учасниками справи є сторони та треті особи. У справах можуть також брати участь органи та особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Державний виконавець не є учасником справи №908/337/23.

За таких обставин у суду відсутні правові підстави для вжиття заходів забезпечення позову за клопотанням державного виконавця, тому суд ухвалив залишити це клопотання без задоволення.

Керуючись статтями 136, 234, 235, 255, 256, 335 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

 

  1. Прийняти до розгляду подання Оріхівського відділу державної виконавчої служби у Пологівському районі Запорізької області про визначення частки майна боржника в рухомому майні.
  2. Розгляд подання призначити в судовому засіданні на 26.02.2024 об 10 год. 30 хв. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м.Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корпус 1.
  3. Запропонувати стягувачу, боржнику та заінтересованій особі надати відзив на подання державного виконавця.
  4. У разі явки в судове засідання представникам мати при собі документи, що підтверджують повноваження представника відповідно до вимог ст.60 ГПК України.
  5. Контактні дані:

- електронна адреса Господарського суду Запорізької області: inbox@zp.arbitr.gov.ua;

- "ГАРЯЧА ЛІНІЯ" Господарського суду Запорізької області: (061) 764-89-30;

- офіційний веб-портал Судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud5009;

 - Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5009.

  1. 6. Відмовити в задоволенні клопотання Оріхівського відділу державної виконавчої служби у Пологівському районі Запорізької області про забезпечення позову.
  2. 7. Копію даної ухвали надіслати сторонам, заінтересованій особі та органу виконання.

 

Ухвала суду набрала законної сили з моменту її підписання та в частині прийняття подання до розгляду не підлягає оскарженню.

В частині відмови в задоволенні клопотання про забезпечення позову ухвала може бути оскаржена протягом 10 днів з моменту її прийняття шляхом подачі апеляційної скарги до Центрального апеляційного господарського суду.

Ухвалу прийнято та підписано 16.02.2024.

 

 

Суддя                                                         М.В. Мірошниченко