flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома Комунального підприємства “Тепловодоканал” Енергодарської міської ради про дату, час і місце судового засідання з розгляду заяви у справі № 908/901/21 (суддя Боєва О.С.)

18 березня 2024, 15:00

 

До відома Комунального підприємства “Тепловодоканал” Енергодарської міської ради про дату, час і місце судового засідання з розгляду заяви у справі № 908/901/21 (суддя Боєва О.С.)

 

 

18.03.2024  

м.Запоріжжя                                                            

                                                       

                                                 Справа № 908/901/21

 

Господарський суд Запорізької області у складі суду: судді Боєвої О.С., розглянувши матеріали заяви Акціонерного товариства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” про заміну сторони (позивача) правонаступником у справі № 908/901/21

за позовом: Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” в особі Відокремленого підрозділу “Запорізька атомна електрична станція” Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”, Запорізька область, м. Енергодар

до відповідача: Комунального підприємства “Тепловодоканал” Енергодарської міської ради,  Запорізька область, м. Енергодар

про стягнення суми            

 

 

ВСТАНОВИВ:

 

До Господарського суду Запорізької області 14.03.2024 через систему «Електронний суд» надійшла заява Акціонерного товариства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” у справі № 908/901/21 про заміну сторони (позивача) його правонаступником, відповідно до якої заявник на підставі ст. 52 ГПК України просить суд замінити сторону (позивача), а саме: Державне підприємство “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” в особі відокремленого підрозділу “Запорізька атомна електрична станція” на правонаступника – Акціонерне товариство  “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” в особі Філії “Відокремлений  підрозділ “Запорізька атомна електрична станція”. Заяву просить розглянути за відсутності заявника.

Згідно з протоколом передачі від 14.03.2024 заяву передано на розгляд раніше визначеному у справі складу суду –  судді Боєвій О.С.

Відповідно до статті 52 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов’язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов’язкові для нього так само, як вони були обов’язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

З положень ст. 334 ГПК України слідує, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або  приватний виконавець. Суд розглядає заяву у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності  заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.  

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне прийняти заяву до розгляду та призначити судове засідання з повідомленням сторін та заінтересованих осіб.

За змістом ч.ч. 1, 4 статті 6 ГПК України у господарських судах функціонує Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система, яка відповідно до закону забезпечує обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу.

Відповідно до абз. 1 частини 6 ст. 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов’язковому порядку.

Згідно з абз. 2 та 3  ч. 7 ст. 42 ГПК України якщо інший учасник справи відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов’язаний зареєструвати електронний кабінет, але не зареєстрував його, учасник справи, який подає документи до суду в електронній формі з використанням електронного кабінету, звільняється від обов’язку надсилання копій документів такому учаснику справи.

Суд, направляючи такому учаснику справи судові виклики і повідомлення, ухвали у випадках, передбачених цим Кодексом, зазначає у цих документах про обов’язок такої особи зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Відповідно до приписів ч. 1 ст. 12-1 Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України” повідомити відповідача (боржника) про дату, час і місце судового засідання з розгляду заяви шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Особам, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, суд вручає будь-які документи у справах, в яких такі особи беруть участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення на офіційні електронні адреси таких осіб, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою (ч. 7 ст. 6 ГПК України).

Керуючись ст.ст. 52, 234, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

  1. Прийняти до розгляду заяву Акціонерного товариства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” у справі №908/901/21 про заміну позивача правонаступником.
  2. Судове засідання з розгляду заяви призначити на 28.03.2024 о/об 12 год. 00 хв., яке відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: місто Запоріжжя, вулиця Гетьманська, 4, корпус 1.

Номер зали судового засідання буде повідомлено додатково - відповідна інформація розміщується в день судового засідання на інформаційному стенді списків справ, призначених до розгляду, розташованому на першому поверсі приміщення суду (1 корпус).

  1. З метою повідомлення відповідача (боржника) про дату, час і місце судового засідання з розгляду заяви – опублікувати оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України, а також додатково направити на адресу електронної пошти, вказану у заяві.
  2. Запропонувати відповідачу (боржнику) – надати письмове пояснення з викладенням своєї позиції по суті заяви.

Суд зазначає про обов’язок боржника зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи (заяви) через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

 

Отримати інформацію по справі можливо на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://court.gov.ua/sud5009/, в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

 

 

Ухвала підписана 18.03.2024. 

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від судового рішення.

 

 

            Суддя                                                                                                          О.С.Боєва