flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома Комунального закладу «Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат» Херсонської обласної ради (відповідач-1) про відкладення підготовчого засідання у справі №908/391/24 (суддя Боєва О.С.)

27 березня 2024, 14:11

  

           До відома Комунального закладу «Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат» Херсонської обласної ради (відповідач-1) про відкладення  підготовчого засідання у справі №908/391/24 (суддя Боєва О.С.)

 

   р

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

 19.03.2024                                                                                                    Справа №  908/391/24

 м. Запоріжжя

 

За позовом: Заступника керівника Вознесенівської окружної прокуратури міста Запоріжжя Запорізької області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних відносинах –

позивач-1: Херсонська обласна рада

позивач-2: Південний офіс Держаудитслужби в особі Управління Південного офісу Держаужитслужби в Херсонській області

до відповідача-1: Комунального закладу “Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат” Херсонської обласної ради

до відповідача-2: Приватного підприємства “ЕНЕРГО ХОЛДИНГ ЛТД”

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачів: Північне  міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України

про визнання недійсним договору та стягнення суми 3056400,00 грн в дохід держави,

 

 

        Суддя Боєва О.С.

 

при секретарі судового засідання Литвиновій О.Ю.

 

За участю представників:

прокурор:  Гапонова В.М.;

від позивача-1: не з’явився;

від позивача-2: не з’явився;

від відповідача-1 не з’явився;

від відповідача-2: не з’явився;

від третьої особи: не з’явився

 

ВСТАНОВЛЕНО:

 

До Господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява Заступника керівника Вознесенівської окружної прокуратури міста Запоріжжя Запорізької області (вх.. № 425/08-7/24 від 15.02.2024), подана в порядку ст. 53 ГПК України в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах в особі позивачів –  1. Херсонської обласної ради, 2.  Комунального закладу “Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат” Херсонської обласної ради до відповідачів: 1. Комунального закладу “Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат” Херсонської обласної ради та 2. Приватного підприємства “ЕНЕРГО ХОЛДИНГ ЛТД”, з позовними вимогами про:

- визнання недійсним договору № 5-Т від 17.10.2017 про закупівлю товарів за державні кошти, укладеного між Комунальним закладом “Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат” Херсонської обласної ради та Приватним підприємством “Агросервіс” (найменування змінено на ПП “ЕНЕРГО ХОЛДИНГ ЛТД” - відповідач-2);

-           стягнення з Приватного підприємства “ЕНЕРГО ХОЛДИНГ ЛТД” на користь Комунального закладу “Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат” Херсонської обласної ради грошових коштів в розмірі 3056400,00 грн, а з Комунального закладу “Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат” Херсонської обласної ради – одержані ним за рішенням суду грошові кошти у розмірі 3056400,00 грн стягнути в дохід держави в особі Південного офісу Держаудитслужби.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу від 15.02.2024 здійснено автоматизований розподіл судової справи між суддями, присвоєно єдиний унікальний номер судової справи 908/391/24 та визначено до розгляду судді Боєвій О.С.

Ухвалою суду від 23.02.2024 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі № 908/391/24, присвоєний номер провадження 9/25/24, постановлено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження, залучено до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачів  – Північне  міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, підготовче засідання призначено на 19.03.2024.

14.03.2024 від позивача-1 через підсистему ЄСІТС «Електронний суд» надійшла заява про розгляд справи № 908/391/24 без участі представника Херсонської обласної ради  за наявними в матеріалах справи документами.

14.03.2024 через підсистему ЄСІТС “Електронний суд” від Південного офісу Держаудитслужби в особі Управління Південного офісу Держаужитслужби в Херсонській області (позивача-2) надійшла заява з доданим до неї клопотанням у справі № 908/391/24, в якому позивач-2 зазначив свою позицію/пояснення по суті спору (яке прийнято судом до розгляду), а також просив суд розглянути справу без його участі за наявними в матеріалах справи документами.

У підготовче засідання 19.03.2024 позивачі 1, 2, відповідачі 1, 2 та третя особа не з’явились. Відповідачі та третя особа про причини неявки суду не повідомили.

11.03.2024 через підсистему ЄСІТС «Електронний суд» надійшли письмові пояснення позивача-1 – Херсонської обласної ради, у яких останній, зокрема, просив суд залишити без розгляду позов заступника керівника Вознесенівської окружної прокуратури міста Запоріжжя в частині визначення Херсонської обласної ради позивачем по справі №908/391/24,  залишити без розгляду вказаний позов до Комунального закладу “Каїрський психоневрологічний будинок-інтернат” Херсонської обласної ради. Пояснення позивача-1 прийняті судом до розгляду.   

18.03.2024 до господарського суду від заступника керівника Вознесенівської  окружної прокуратури міста Запоріжжя Запорізької області надійшло заперечення на письмові пояснення Херсонської обласної ради, яке прийнято судом до розгляду.

Згідно з ч.ч. 2, 3 ст. 177 ГПК України підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більш ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Із змісту ч. 2 ст. 183 ГПК України вбачається, що суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1)визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

На підставі викладеного, а також з метою належної підготовки справи до судового розгляду та дотримання вимог ч. 2 ст. 182 ГПК України, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання.

Керуючись ч. 2 ст. 183, ст.ст. 232, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

 

  1. Відкласти підготовче засідання у справі № 908/391/24 на 18.04.2024 о/об 12 год. 00 хв.
  2. Продовжити підготовче засідання в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: місто Запоріжжя, вулиця Гетьманська, 4, корпус 1.

Номер зали судового засідання буде повідомлено додатково - відповідна інформація розміщується в день судового засідання на інформаційному стенді списків справ, призначених до розгляду, розташованому на першому поверсі приміщення суду (1 корпус).

 

  1. Запропонувати учасникам справи: виконати вимоги суду, викладені в ухвалі про відкриття провадження у справі (у невиконаній її частині).

 

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

 

 

Суддя                                                                         О.С. Боєва