flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома Товариства з обмеженою відповідальністю “Спектр Енерго” про дату, час і місце судового засідання з розгляду заяви про заміну стягувача у виконавчому провадженні правонаступником у справі №908/2214/21 (суддя Боєва О.С.)

09 квітня 2024, 15:29

 

До відома Товариства з обмеженою відповідальністю “Спектр Енерго”

про дату, час і місце судового засідання з розгляду заяви про заміну стягувача у виконавчому провадженні правонаступником у справі №908/2214/21 (суддя Боєва О.С.)

р

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

 

09.04.2024

м.Запоріжжя                                                            

                                                       

                                               Справа № 908/2214/21

 

 

Господарський суд Запорізької області у складі суду: судді Боєвої Олени Сергіївни, розглянувши матеріали заяви Акціонерного товариства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” про заміну стягувача правонаступником у виконавчому провадженні з примусового виконання рішення у справі № 908/2214/21

за позовом: Державного підприємства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” (01032, м. Київ, вул. Назарівська, б. 3, ідентифікаційний код юридичної особи 24584661) в особі Відокремленого підрозділу “Запорізька атомна електрична станція” (71503, Запорізька обл., м. Енергодар, вул. Промислова, б. 133, ідентифікаційний код 19355964)

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю “Спектр Енерго” (69120,                    м. Запоріжжя, вул. Вороніна, б. 29-А, кв. 37, ідентифікаційний код юридичної особи 43088979)  

про стягнення коштів,         

 

УСТАНОВИВ:

 

 

До Господарського суду Запорізької області 05.04.2024 через підсистему ЄСІТС «Електронний суд» надійшла заява Акціонерного товариства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” про заміну стягувача правонаступником у виконавчому провадженні з примусового виконання рішення у справі № 908/2214/21.

Відповідно до протоколу передачі судової справи від 05.04.2024 заяву передано раніше визначеному у справі складу суду – судді Топчій О.А.

Розпорядженням керівника апарату Господарського суду Запорізької області від №П-125/24 від 05.04.2024, враховуючи відрахування судді Топчій О.А. зі складу Господарського суду Запорізької області, призначено повторний автоматизований розподіл судової справи № 908/2214/21 для розгляду заяви про заміну стягувача у виконавчому провадженні.

Згідно з протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 05.04.2024 заяву визначено до розгляду судді Боєвій О.С.    

Відповідно до вказаної вище заяви заявник просить суд здійснити заміну стягувача у виконавчому провадженні №72390302 з примусового виконання рішення у справі №908/2214/21: Державне підприємство “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” в особі Відокремленого підрозділу “Запорізька атомна електрична станція” на його правонаступника – Акціонерне товариство  “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” в особі Філії “Відокремлений  підрозділ “Запорізька атомна електрична станція”. У заяві також викладено клопотання про розгляд заяви за відсутності представника заявника.

З положень ст. 334 ГПК України слідує, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або  приватний виконавець. Суд розглядає заяву у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне прийняти заяву до розгляду та призначити судове засідання з повідомленням сторін та заінтересованих осіб.

За змістом ч.ч. 1, 4 статті 6 ГПК України у господарських судах функціонує Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система, яка відповідно до закону забезпечує обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу.

Відповідно до абз. 1 частини 6 ст. 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов’язковому порядку.

Згідно з абз. 2 та 3  ч. 7 ст. 42 ГПК України якщо інший учасник справи відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов’язаний зареєструвати електронний кабінет, але не зареєстрував його, учасник справи, який подає документи до суду в електронній формі з використанням електронного кабінету, звільняється від обов’язку надсилання копій документів такому учаснику справи.

Суд, направляючи такому учаснику справи судові виклики і повідомлення, ухвали у випадках, передбачених цим Кодексом, зазначає у цих документах про обов’язок такої особи зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Керуючись ст.ст. 234, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

Прийняти до розгляду заяву Акціонерного товариства “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” у справі №908/2214/21 про заміну  стягувача його правонаступником.

Судове засідання з розгляду заяви призначити на 16.04.2024 о 12 год. 30 хв., яке відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: місто Запоріжжя, вулиця Гетьманська, 4, корпус 1, ІІІ поверх. Номер зали судового засідання буде повідомлено додатково в каб. № 318.

Запропонувати відповідачу (боржнику) –  надати письмове пояснення з викладенням своєї  позиції по суті заяви.

Суд зазначає про обов’язок відповідача зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи (заяви) через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

 

Отримати інформацію по справі можливо на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://court.gov.ua/sud5009/, в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

 

Ухвала підписана 09.04.2024. 

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від судового рішення.

 

 

            Суддя                                                                                                             О.С.Боєва