flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області у відповідності до вимог ч. 2 ст.12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» повідомляє боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю

15 травня 2024, 12:13

Господарський суд Запорізької області у відповідності до вимог  ч. 2 ст.12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» повідомляє боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю  «КІБОРГНЕТ» (Запорізька область, Приморський район, с. Зеленівка) про видачу судового наказу у справі № 908/1418/24 (суддя Боєва О.С.)

 

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

СУДОВИЙ НАКАЗ

 

14.05.2024                                                                                                      Справа №  908/1418/24

м. Запоріжжя

             

Господарський суд Запорізької області у складі суду: судді Боєвої О.С., розглянувши заяву про видачу судового наказу від 02.05.2024 № 151/07, що надійшла від

заявника:Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (04112, м. Київ, вул.Дорогожицька, буд. 10)  в особі Дніпропетровської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (49010, м. Дніпро, вул. Телевізійна, буд. 3)

до боржника:Товариства з обмеженою відповідальністю «КІБОРГНЕТ» (72113, Запорізька область, Приморський район, с. Зеленівка, вул. Ювілейна, буд. 36)

про стягнення грошової заборгованості в розмірі 2154,83 грн,

 

УСТАНОВИВ:

 

            Згідно з протоколом автоматизованого розподілу від 10.05.2024 здійснено автоматизований розподіл зазначеної заяви між суддями, присвоєно їй єдиний унікальний номер судової справи 908/1418/24 та визначено до розгляду судді Боєвій О.С.

Наказне провадження призначене для розгляду справ за заявами про стягнення грошових сум незначного розміру, щодо яких відсутній спір або про наявність якого заявнику невідомо (ч. 2 ст. 12 ГПК України). 

Судовий наказ відповідно до положень статті 232 ГПК України є судовим рішенням. 

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст.147 ГПК України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених ст.148 цього Кодексу. Із заявою про видачу судового наказу може звернутись особа, якій належить право вимоги.

Згідно зі статтею 148 ГПК України судовий наказ може бути видано тільки за вимогами про стягнення грошової заборгованості за договором, укладеним у письмовій (в тому числі електронній) формі, якщо сума вимоги не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Особа має право звернутися до суду з вимогами, визначеними у частині першій цієї статті, в наказному або спрощеному позовному провадженні на свій вибір.

Для цілей цього Кодексу розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб вираховується станом на 1 січня календарного року, в якому подається відповідна заява або скарга, вчиняється процесуальна дія чи ухвалюється судове рішення (ч. 7 ст. 12 ГПК України).

Із змісту поданої заяви та доданих до неї документів слідує, що вимога про стягнення суми грошової заборгованості виникла за договором №07/2016 на надання послуг з експлуатаційно-технічного обслуговування обладнання від 01.05.2016 (з додатковими угодами), який, з урахуванням преамбули договору, викладеної в редакції додаткової угоди № 8 від 04.03.2021, укладений між Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення в особі Дніпропетровської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (Регіональна дирекція №2) – (Виконавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю  «КІБОРГНЕТ»– (Замовник). Предметом договору є надання Виконавцем послуг з експлуатаційно-технічного обслуговування обладнання та послуг по взаємоз’єднанню технічного обладнання (п.1.1.). Згідно з п. 2.2.2 Договору Замовник зобов’язався своєчасно здійснювати розрахунок за надані послуги, передбачені п. 1.1. у розмірі та термін, вказаний в даному договорі.

В заяві вказано, що в порушення договору умов п. 4.6 Договору в редакції Додаткової угоди № 3 від 07.12.2017 боржник не здійснив оплату наданих послуг за листопад 2021 року згідно з підписаним сторонами актом виконання робіт (надання послуг) № 1241 від 30.11.2021, внаслідок чого заборгованість боржника складає 2154,83 грн, яка заявлена до стягнення та не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 01.01.2024 (302800,00 грн).

Відповідно до ст. 154 ГПК України суд розглядає заяву про видачу судового наказу протягом п’яти днів з дня її надходження. Розгляд проводиться без судового засідання і повідомлення заявника і боржника. За результатами розгляду заяви про видачу судового наказу суд видає судовий наказ або постановляє увалу про відмову у видачі судового наказу. 

За змістом ч. 1 ст. 155 ГПК України у судовому наказі зазначається сума судових витрат, що сплачена заявником і підлягає стягненню на його користь з боржника.

Підстав, передбачених ст. 152 Господарського процесуального кодексу України, для відмови у видачі судового наказу судом не встановлено.

Згідно із приписами п. 7 ч. 1 ст. 155 ГПК України під час розгляду вимог в порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

На підставі викладеного, за результатами розгляду заяви суд вважає за необхідне видати судовий наказ.  

Заявлені вимоги підлягають задоволенню на підставі умов договору, Закону України «Про електронні комунікації», ст.ст. 525-526530610617 Цивільного кодексу України.

З боржника на користь заявника підлягає стягненню сума 302,80  грн судового збору, сплаченого заявником за подання заяви.

Згідно ч. 2 ст. 12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» учасники справи, остання відома адреса місця проживання (перебування) чи місцезнаходження яких знаходиться на тимчасово окупованій території і які не мають офіційної електронної адреси, повідомляються про ухвалення відповідного судового рішення шляхом розміщення інформації на офіційному веб-порталі судової влади з посиланням на веб-адресу такого судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень або шляхом розміщення тексту відповідного судового рішення на офіційному веб-порталі судової влади України, з урахуванням вимог, визначених Законом України "Про доступ до судових рішень", у разі обмеження доступу до Єдиного державного реєстру судових рішень.

З моменту розміщення такої інформації вважається, що особа отримала судове рішення.

Керуючись ст.ст. 147, 148, 150, 154, 155, 232 Господарського процесуального кодексу України, суд –

НАКАЗУЄ:

 

  1. Стягнути з боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю «КІБОРГНЕТ», код ЄДРПОУ 39787406 (72113, Запорізька область, Приморський район, с. Зеленівка, вул. Ювілейна, буд. 36) на користь стягувача – Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (код ЄДРПОУ 01190043) в особі Дніпропетровської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, код ЄДРПОУ 34965381 (49010, м.Дніпро, вул.Телевізійна, буд. 3) суму боргу у розмірі 2154 (дві тисячі сто п’ятдесят чотири) грн 83 коп. та суму 302 (триста дві) грн 80 коп. витрат зі сплати судового збору.
  2. Відповідно до ч. 2 ст. 12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» з метою повідомлення боржника про видачу даного судового наказу – розмістити його текст на офіційному веб-порталі Судової влади України. З моменту розміщення такої інформації вважається, що особа отримала судове рішення.

Судовий наказ оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, проте може бути скасований в порядку, передбаченому розділом ІІ Господарського  процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 157 ГПК України боржник має право протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб. Заява про скасування судового наказу подається в суд у письмовій формі.

У разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п’яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили (ч. 1 ст. 159 ГПК України).

  1. Судовий наказ після набрання ним законної сили видати/надіслати стягувачу.

Судовий наказ підлягає виконанню за правилами, встановленими законом для виконання судових рішень (ч. 4 ст. 147 ГПК України).

 

Судовий наказ розміщений у Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою у мережі Інтернет за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua.

 

 

Судовий наказ набрав законної сили «___» __________2024.

 

Строк пред'явлення судового наказу до виконання  до «___»_______2027.

 

Судовий наказ видано стягувачу «____» __________2024.

 

 

Суддя                                                                                                 О.С.Боєва