flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги сторін по справі № 908/1625/24 - Фізичну особу-підприємця Яковлеву Ірину Миколаївну (РНОКПП 3163601368; дата народження: 13.08.1986)

06 червня 2024, 15:38

До уваги сторін по справі № 908/1625/24 - Фізичну особу-підприємця Яковлеву Ірину Миколаївну (РНОКПП 3163601368; дата народження: 13.08.1986)

 

 

номер провадження справи  5/107/24

      р

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 

УХВАЛА 

про відкриття провадження у справі                

 

06.06.2024                                                                                      Справа № 908/1625/24 

м. Запоріжжя Запорізької області

 

Господарський суд Запорізької області у складі судді Проскурякова К.В., розглянувши матеріали позовної заяви

 

За позовом: Акціонерного товариства Комерційного банку “Приватбанк” (електронна пошта: sud@privatbank.ua; viktoriia.melnyk@privatbank.ua; вул. Грушевського, буд. 1-Д, м. Київ, 01001; код ЄДРПОУ 14360570)

До відповідача: Фізичної особи-підприємця Яковлевої Ірини Миколаївни (електронна пошта: irinayakovenko13081986@gmail.com; вул. Молодіжна, буд. 29, смт. Приазовське, Приазовський     район, Запорізька область, 72401; РНОКПП 3163601368; дата народження: 13.08.1986)

про стягнення 337 384,37 грн.

 

ВСТАНОВИВ:

 

03.06.2024 до господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява Акціонерного товариства Комерційного банку “Приватбанк” до фізичної особи-підприємця Яковлевої Ірини Миколаївни про стягнення 337 384,37 грн.

03.06.2024 автоматизованою системою документообігу господарського суду Запорізької області здійснено автоматичний розподіл судової справи між суддями, справу розподілено судді Проскурякову К.В.

Відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 176 ГПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п’яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Частиною 1 ст. 247 ГПК України визначено, що у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Враховуючи, що предметом спору є стягнення  337 384,37 грн., та відповідно до вимог ч.ч. 1, 3, 4 ст. 247 ГПК України ця справа не відноситься до виключного переліку категорій справ, які не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження, суд приходить до висновку, що ця справа є малозначною та повинна розглядатися в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та здійснення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та без повідомлення (виклику) учасників справи.

Суд звертає увагу відповідача, що відповідно до ч. 6 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Згідно ч. 1 ст. 12-1 Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території” якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають електронного кабінету, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії.

З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

 Керуючись ст.ст. 12, 176, 234, 247, 252, Господарського процесуального кодексу України, суд, -

 

УХВАЛИВ:

 

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 908/1625/24 в порядку спрощеного позовного провадження. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та без повідомлення (виклику) учасників справи.
  2. Присвоїти справі номер провадження – 5/107/24.
  3. Розгляд справи по суті розпочнеться з 02.07.2024.
  4. Відповідачу завчасно до призначеної дати: надати суду інформацію щодо електронних адрес та реєстрації у системі «Електронний суд» задля подальшого надсилання процесуальних документів виключно в електронній формі.
  5. Запропонувати відповідачу не пізніше 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі відповідно до ст. 165 ГПК України надіслати на адреси суду та позивачу копію відзиву на позовну заяву та додані до нього документи, докази направлення (фіскальний чек, опис вкладення у цінний лист) надати суду у визначений строк.
  6. Запропонувати позивачу у строк до першого судового засідання: у випадку отримання від відповідача відзиву на позовну заяву відповідно до ст. 166 ГПК України направити на адреси суду та відповідачу письмову відповідь (пояснення, заперечення) щодо відзиву на позовну заяву, докази направлення (фіскальний чек, опис вкладення у цінний лист) надати суду.
  7. Запропонувати сторонам подати усі наявні докази, які стосуються предмету спору.
  8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду першої інстанції.
  9. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://zp.arbitr.gov.ua/sud5009/.

 

 

Суддя                                                                                                  К.В. Проскуряков