flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги сторін по справі № 6/126/10 КП «Водоканал», Військрадгосп «Дніпровський», Шевченківський ВДВС м. Запоріжжя

25 липня 2019, 18:03

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

  

 

23.07.2019                                                                              Справа № 6/126/10

 

Суддя Господарського суду Запорізької області Мірошниченко М.В., розглянувши матеріали скарги Комунального підприємства «Водоканал» на дії старшого державного виконавця Шевченківського ВДВС м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області Скрипника О.А. у справі № 6/126/10

 

за позовом: Комунального підприємства «Водоканал» (69002, Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Святого Миколая, 61)

до відповідача: Військового радгоспу «Дніпровський» Міністерства оборони України (69000, Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Незалежності, 13)

про стягнення заборгованості

 

ВСТАНОВИВ

Комунальне підприємство «Водоканал» звернуло до Господарського суду Запорізької області зі скаргою на дії старшого державного виконавця Шевченківського ВДВС м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області Скрипника О.А. у справі № 6/126/10, в якій просить суд:

1. Визнати бездіяльність старшого державного виконавця Шевченківського ВДВС м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області Скрипника Олександра Анатолійовича неправомірною.

2. Зобов’язати старшого державного виконавця Шевченківського ВДВС м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області Скрипника Олександра Анатолійовича вчинити відповідні виконавчі дії по виконавчому провадженню № 52303057 в порядку, встановленому нормами Закону України «Про виконавче провадження».

Згідно із Витягом з протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду, скаргу на дії державного виконавця у справі № 6/126/10 передана судді Місюрі Л.С.

Розпорядженням керівника апарату суду від 23.07.2019 № П-355/19 «Щодо призначення повторного автоматизованого розподілу судових справ» призначено повторний автоматизований розподіл у зв’язку із звільненням з посади судді-доповідача у справі Місюри Л.С.

Згідно Витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями скаргу у справі № 6/126/10 на дії старшого державного виконавця Шевченківського відділу ДВС м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області передано на розгляд судді Мірошниченко М.В.

Відповідно до ст.339 Господарського процесуального кодексу України (далі -ГПК України) сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права.

Скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції. Про подання скарги суд повідомляє відповідний орган державної виконавчої служби, приватного виконавця не пізніше наступного дня після її надходження до суду (ст.340 ГПК України).

Згідно п. а) ч.1 ст.341 ГПК України скаргу може бути подано до суду, зокрема, у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права.

Керуючись ст. 234339341 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ

1. Скаргу Комунального підприємства «Водоканал» на дії старшого державного виконавця Шевченківського ВДВС м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області Скрипника О.А. у справі № 6/126/10 прийняти до розгляду.

2. Призначити до розгляду скаргу в судовому засіданні на 02.08.2019 о 10:00 год., яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корпус 1.

3. Електронна адреса господарського суду Запорізької області: inbох@zp.arbitr.gov.ua, телефон гарячої лінії суду: (061) 769-89-30. Звернути увагу, що відповідно до ст. 42 ГПК України документи, які подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника).

4. Запропонувати стягувачу (КП «Водоканал») надати письмові пояснення по суті скарги; уточнення вимог щодо пункту 2 прохальної частини скарги; оригінали усіх документів, доданих до скарги.

5. Запропонувати боржнику (Військовий радгосп «Дніпровський» Міністерства оборони України) надати письмові пояснення щодо скарги, одночасно копії пояснень надіслати на адресу стягувача та Шевченківського ВДВС м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області, докази направлення в оригіналах з описами вкладення надати суду; надати докази виконання наказу Господарського суду Запорізької області від 18.06.2010 у справі № 6/126/10 (належним чином засвідчені копії для приєднання до матеріалів справи, оригінали суду для огляду).

6. Запропонувати Шевченківському ВДВС м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області - надати письмові пояснення щодо скарги (з посиланням на норми діючого законодавства); матеріали виконавчого провадження № 52303057 в повному обсязі (оригінали документів суду для огляду в судовому засіданні, засвідчені копії до матеріалів справи).

7. Викликати для участі у судове засідання представників стягувача та боржника, Шевченківський ВДВС м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області (69068, Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Брюлова, 5), явку яких визнати обов’язковою. При направленні у судове засідання уповноважених представників учасників справи, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників (правовстановлюючі (статутні) документи, довіреність).

8. Копію ухвали направити сторонам у справі та Шевченківському ВДВС м. Запоріжжя ГТУЮ у Запорізькій області (69068, Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Брюлова, 5).

 

Ухвала набирала законної сили з моменту її підписання 23.07.2019 та оскарженню не підлягає.

 

 

Суддя                                                                                                    М.В. Мірошниченко