flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ТОВ “Маркет Стіл”, Луганська область, Слов`яносербський район, с. Сабівка, у справі №908/1941/19, суддя Горохов І.С.

02 вересня 2019, 10:22

  номер провадження справи 15/181/19

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

 

29.08.2019 Справа № 908/1941/19

м. Запоріжжя

 

Господарський суд Запорізької області у складі судді Горохова І.С., розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами “Дельта”, яка діє в інтересах Пайового закритого недиверсифікованого венчурного інвестиційного фонду “Об’єднання - 2”, 49000, м. Дніпро, вул. Благоєва, буд. 31, офіс 22-23

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю “Регіональна фондова компанія”, 69035, м. Запоріжжя, пр. Суворова, буд. 4

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю “Маркет Стіл”, 93735, Луганська область, Слов`яносербський район, село Сабінка, станція Милова буд. 5

про визнання майна безхазяйним

 

при секретарі судового засідання Чернетенко А.С.

за участю представників сторін та учасників процесу:

від позивача – Прокопенко М.О., адвокат, посвідчення адвоката №ЗП001437 від 30.10.2017, довіреність № б/н від 25.07.2019;

від відповідача – не з’явився.

 

Суть спору:

01.08.2019 до Господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами “Дельта”, яка діє в інтересах Пайового закритого не диверсифікованого венчурного інвестиційного фонду “Об’єднання - 2”, м. Дніпро до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю “Регіональна фондова компанія”, м. Запоріжжя про визнання безхазяйними іменні інвестиційні сертифікати у кількості 3538 штук, випущені емітентом Товариством з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами “Дельта” (Пайового закритого недиверсифікованого венчурного інвестиційного фонду “Об’єднання - 2”), які знаходяться на зберіганні у Товариства з обмеженою відповідальністю “Регіональна фондова компанія”.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 01.08.2019, справу № 908/1941/19 передано на розгляд судді Горохову І.С.

Ухвалою суду від 06.08.2019 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі № 908/1941/19, присвоєно справі номер провадження 15/181/19. Розгляд справи здійснюється за правилами загального позовного провадження. Судове засідання призначено на 29.08.2019 о/об 12 год. 00 хв.

В судовому засіданні 29.08.2019 здійснювався звукозапис судового процесу за допомогою програмно-апаратного комплексу “Оберіг”.

Судом перевірені повноваження присутнього в судовому засіданні представника позивача. Відводів складу суду не заявлено.

Представник позивача підтримав позовні вимоги у повному обсязі, просить суд задовольнити у повному обсязі.

Представник відповідача у призначене судове засідання не з’явився, про причини неявки суд не повідомив. Про час та місце слухання справи повідомлялися у встановленому порядку шляхом направлення на адресу відповідної ухвали. Клопотань про розгляд справи без уповноваженого представника або про відкладення розгляду скарги на адресу суду не надходило.

Відповідно до ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов’язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.    Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов’язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов’язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов’язки, встановлені    статтею 42    цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Суд дослідивши матеріали справи за власною ініціативою вважає за необхідне залучити до участі у справу № 908/1941/19 Товариство з обмеженою відповідальністю “Маркет Стіл”, ідентифікаційний код юридичної особи 34499118, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 177 Господарського процесуального кодексу України, підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно із ч. 2 ст. 119 ГПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданої до закінчення цього строку, або з ініціативи суду.

Враховуючи необхідність подання сторонами додаткових доказів по суті спору, а також зважаючи на неможливість їх надання у визначені законом строки, суд вважає за доцільне продовжити строк розгляду підготовчого провадження в порядку ч. 3 ст. 177 ГПК України не більше ніж на тридцять днів для належної підготовки справи до розгляду по суті.

Згідно із п. 3 ч. 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Відповідно до ч. 7 ст. 183 ГПК України, у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується з стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Приймаючи до уваги вищевикладене, з метою надання можливості сторонам подати суду докази на підтвердження своїх вимог і заперечень, заявити відповідні заяви та клопотання, необхідністю витребування доказів, з метою всебічного, повного та об’єктивного встановлення всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає за доцільне підготовче засідання відкласти.

Керуючись ст. ст. 120, ч. 2 ст. 119, ч. 3 ст. 177, ст. 182, п. 3 ч. 2 ст. 183, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю “Маркет Стіл”, (ідентифікаційний код юридичної особи 34499118, станція Милова буд. 5, село Сабівка, Слов`яносербський район, Луганська область, 93735).

2. Продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів до 04.11.2019.

3. Відкласти підготовче засідання на 16.10.2019 о/об 11 год. 00 хв.

Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4 корпус 2, кабінет № 218.

4. Запропонувати сторонам надати наступні докази:

Відповідачу – надати відзив із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, у строк до 20.09.2019; заперечення на відповідь позивача на відзив, у строк до 16.10.2019.

Позивачу – направити позовну заяву та додані до неї документи на адресу третьої особи, докази направлення надати суду у строк до 20.09.2019; надати письмову відповідь на відзив, з доказами направлення відповідачу, у строк до 04.10.2019.

Третій особінадати суду нормативно обґрунтовані письмові пояснення по суті даного спору, нормативне та документальне обґрунтування своїх пояснень, докази направлення іншим учасникам процесу у строк до 16.10.2019; документи, що підтверджують правовий статус; у судове засідання забезпечити явку компетентного представника (доручення, що підтверджує повноваження представника); належним чином засвідчені копії витребуваних документів у справу.

5. Повідомити учасників справи, що згідно з ч. 8 ст. 80 Господарського кодексу України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

6. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/sud5009/

7. Явку в судове засідання представників сторін визнати обов'язковою.

8. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили у порядку, встановленому ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та оскарженню не підлягає.

 

 

Суддя                                                                                                   І. С. Горохов