flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома учасника справи № 908/372/15-г Приватного підприємства “ОДА-3”

30 вересня 2019, 09:01

  номер провадження справи 33/8/15

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

 

 27.09.2019 Справа № 908/372/15-г

 м.Запоріжжя Запорізької області

 

Суддя господарського суду Запорізької області Мірошниченко М.В., розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” (04112, м. Київ, вул. Авіаконструктора Ігоря Сікорського буд. 8, оф. 32) про заміну сторони виконавчого провадження по справі 908/372/15-г

за позовом Публічного акціонерного товариства “Кредобанк” (79026, м. Львів, вул. Сахарова, буд. 78; поштова адреса: 04070, м. Київ, вул. Іллінська, 8, БЦ “Іллінський”, 10 під’їзд, 6 поверх)

до Приватного підприємства “ОДА-3” (86114, м. Макіївка Донецької області, вул. Малиновського, буд, 36)

про стягнення суми,

Заінтересована особа Лиманський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області (84401, м. Лиман Донецької області, вул. Пушкіна, 12-Б)

 

ВСТАНОВИВ:

 

Рішенням господарського суду Запорізької області від 10.03.2015 р. по справі № 908/372/15-г позов задоволено: стягнуто з Приватного підприємства “ОДА-3” на користь Публічного акціонерного товариства “Кредобанк” суму 441558,45 грн. неповернутого кредиту, суму 63119,30 грн. заборгованості по відсотках та суму 10093,56 грн. судового збору.

23.03.2015 на виконання рішення господарського суду Запорізької області від 10.03.2015 р. по справі № 908/372/15-г, видано відповідний наказ.

18.09.2019 до господарського суду Донецької області від Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 908/372/15-г, в якій заявник просить: замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) ПАТ “Кредобанк”, з примусового виконання рішення господарського суду Запорізької області по справі № 908/372/15-г за позовом ПАТ “Кредобанк” до ПП “ОДА-3” про стягнення заборгованості за договором № 1МБ-310 про надання овердрафту від 29.10.2013 р., на його правонаступника - Товариство з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія”.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 19.09.2019, на підставі ст. 338 ГПК України, заяву Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 908/372/15-г, надіслано для розгляду до господарського суду Запорізької області.

Згідно протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду, 26.09.2019 вказану заяву передано на розгляд судді Мірошниченко М.В.

Відповідно до ст. 334 ГПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надсилається (надається) учасникам справи, а також державному виконавцю, приватному виконавцю в порядку, передбаченому статтею 242 цього Кодексу.

Пунктом 19.2 частини 1 Розділу  ХІ "Перехідні положення" Господарського процесуального кодексу України встановлено, що оформлення і видача судових рішень, якими вносяться зміни до виконавчих документів (у тому числі про виправлення помилки у виконавчому документі; визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню; стягнення на користь боржника безпідставно одержаного стягувачем за виконавчим документом; поновлення пропущеного строку для пред’явлення виконавчого документа до виконання; відстрочку чи розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання; зупинення виконання судового рішення; заміну сторони виконавчого провадження), здійснюються в паперовій формі судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Керуючись ст. 234, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд

 

                                    УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” до розгляду.

2. Призначити розгляд заяви на 07.10.2019 о 14 год. 30 хвл. в судовому засіданні, яке відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корпус 1.

3. В порядку попередньої підготовки заяви до розгляду зобов’язати:

ТОВ “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” – надати оригінали документів, доданих до заяви; чітку (читаєму) та повну копію додатку № 1 до договору факторингу № 17/10-02 від 17.10.2017 (в матеріали справи); документальне підтвердження наведених у заяві доводів; докази повідомлення позичальника про здійснене відступлення прав вимоги згідно з умовами п. 7.9 договору факторингу від 17.10.2017 р. (оригінал – для огляду, належним чином засвідчену копію – до матеріалів справи); докази направлення відповідачу копії заяви з доданими до неї документами за допомогою інших організацій, які не призупинили прийом поштових відправлень до зони проведення АТО та електронною поштою; відомості щодо електронної адреси відповідача; докази направлення позивачу та Лиманському міському ВДВС ГТУЮ у Донецькій області копії заяви з доданими до неї документами (оригінали описів вкладення та фіскальних чеків надати у судове засідання); належним чином оформлене доручення на представника (оригінал суду –для огляду, належним чином завірену копію - до справи), забезпечити явку компетентного представника у судове засідання.

ПАТ “Кредобанк” – надати письмовий відзив на заяву ТОВ “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” про заміну сторони виконавчого провадження; докази повного або часткового виконання рішення суду – за наявності; довіреність на представника, забезпечити явку компетентного представника у судове засідання.

           ПП “ОДА-3” надати письмовий відзив на заяву ТОВ “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” про заміну сторони виконавчого провадження; докази повного або часткового виконання рішення суду – за наявності; довіреність на представника, забезпечити явку компетентного представника у судове засідання.

Лиманський міський ВДВС ГТУЮ у Донецькій області - надати письмовий відзив на заяву ТОВ “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” про заміну сторони виконавчого провадження з нормативним і документальним обґрунтуванням доводів; матеріали виконавчого провадження з примусового виконання наказу господарського суду Запорізької області № 908/372/15-г; належним чином оформлене доручення на представника (оригінал суду – для огляду, належним чином завірену копію - до справи), забезпечити явку компетентного представника.

Письмові пояснення та належним чином завірені копії витребуваних документів надати до суду завчасно.

Подання письмових доказів сторонами має здійснюватися до дня судового засідання з супровідним листом через службу діловодства суду.

Явку уповноважених представників сторін, ТОВ “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія” та Лиманського міського ВДВС ГТУЮ у Донецькій області визнати обов’язковою.

Копії цієї ухвали направити ТОВ “Фінансова компанія “Довіра та Гарантія”, Лиманському міському ВДВС ГТУЮ у Донецькій області та сторонам по справі.

 

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвалу підписано 27.09.2019.

 

  Попередити сторони про відповідальність передбачену ст. 135 ГПК України.

              Відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

 

Суддя                                                       М.В. Мірошниченко