flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення для Амелькіної Тетяни Іванівни (Запорізька обл., Запорізький р-н, с. Лукашеве) про відкриття господарським судом Запорізької області провадження у справі № 908/1971/19.

31 жовтня 2019, 12:20

 номер провадження справи 17/218/19

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

 

  30.10.2019 Справа № 908/1971/19

            м.Запоріжжя Запорізької області

 

Суддя господарського суду Запорізької області Корсун В.Л., розглянувши матеріали

 

за позовною заявою: акціонерного товариства комерційний банк “Приватбанк”, 01001, м. Київ, вул. Грушевського, буд. 1 Д

адреса для листування: 49027, м. Дніпро, а/с 1800

до відповідача: Амелькіної Тетяни Іванівни, 70110, Запорізька обл., Запорізький район, с. Лукашеве, вул. Жовтнева, буд. 4

про стягнення 136  664,01 грн.            

 

ВСТАНОВИВ:

 

До господарського суду Запорізької області від акціонерного товариства комерційний банк “Приватбанк” надійшла позовна заява від 16.07.19 про стягнення з Амелькіної Тетяни Іванівни 136  664,01 грн. заборгованості за договором банківського обслуговування від 18.05.12 № б/н.

Позовні вимоги обґрунтовано неналежним виконанням відповідачем умов договору банківського обслуговування від 18.05.12 № б/н щодо сплати заборгованості за кредитом у сумі 14  610,92 грн., а також заборгованості по процентам за користування кредитом, пені за несвоєчасне виконання зобов’язань за договором та заборгованості по комісії за користування кредитом.

Згідно з витягом з протоколу автоматизованого розподілу судової справи № 908/1971/19 між суддями від 05.08.19 наведену вище позовну заяву передано для розгляду судді Корсуну В.Л.

Враховуючи, що відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, що не є підприємцем станом на час звернення до господарського суду з позовною заявою, судом відповідно до вимог ч. 6 ст. 176 ГПК України надіслано до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання фізичної особи запит щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) фізичної особи Амелькіної Тетяни Іванівни.

Однак вжиті судом заходи в порядку ч. 6 ст. 176 ГПК України станом на 30.10.19 не дають можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи Амелькіної Тетяни Іванівни.

Частиною 10 ст. 176 ГПК України передбачено, що якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

З огляду на викладене, враховуючи, що справа № 908/1971/19 належить до юрисдикції господарських судів, що підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження відсутні, суд дійшов висновку про наявність підстав для відкриття провадження у цій справі.

На підставі положень ст.ст. 12, 176, 252 ГПК України, розглянувши клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін, суд дійшов висновку про розгляд справи № 908/1971/19 за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Відповідно до положень ст. 120 ГПК України та ч. 10 ст. 176 ГПК України повідомлення відповідача про відкриття провадження у цій справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

На підставі ч. 8 ст. 176 ГПК України, з метою визначення підсудності цієї справи та місця проживання відповідача суд вважає за необхідне вжити заходи щодо отримання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) фізичної особи Амелькіної Тетяни Іванівни з Єдиного державного демографічного реєстру шляхом направлення запиту до Запорізького районного відділу Управління Державної міграційної служби у Запорізькій області.

Керуючись ст. 12, 120, ч. 3 ст. 174, ст.ст. 176, 234, 247, 250 ГПК України, суд

 

УХВАЛИВ:

 

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 908/1971/19. Присвоїти справі номер провадження 17/218/19.

Адреса господарського суду Запорізької області: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, буд. 4. Електронна адреса господарського суду Запорізької області: inbох@zp.arbitr.gov.ua, телефон інформаційного центру суду: (061) 224-08-88.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

3. Звернутися до Запорізького районного відділу Управління Державної міграційної служби у Запорізькій області із запитом щодо доступу до персональних даних фізичної особи Амелькіної Тетяни Іванівни у порядку визначеному Правилами реєстрації місця проживання, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207.

4. Зобов`язати Запорізький районний відділ Управління Державної міграційної служби у Запорізькій області (м. Запоріжжя, вул. Героїв 37-го батальйону, 12-б) протягом 5 (п’яти) днів з моменту отримання запиту суду надати інформацію про місце проживання (перебування) фізичної особи Амелькіної Тетяни Іванівни (остання відома адреса: 70110, Запорізька обл., Запорізький район, с. Лукашеве, вул. Жовтнева, буд. 4; ідентифікаційний номер 2961322087).

5. Визначити відповідачу строк для подання до суду: клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін – протягом 15 днів з дня вручення цієї ухвали але не пізніше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі; відзиву на позов, із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача (якщо такі докази не надані позивачем) та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи - протягом 15 днів з дня вручення цієї ухвали але не пізніше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі; заперечень на відповідь на відзив із документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 9 ст. 165 ГПК України).

6. Визначити позивачу строк для подання до суду відповіді на відзив із документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи - протягом 7 днів з дня отримання відзиву.

7. Запропонувати сторонам у справі до початку розгляду справи по суті спору надати все листування що стосується предмету спору (з доказами його направлення однією стороною та отримання іншою) та письмово повідомити суд про відсутність іншого листування між сторонами окрім того, що надане до суду.

8. Звернути увагу сторін, що відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів “Згідно з оригіналом”, назва посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії і проставляють нижче реквізиту 23 (п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003).

9. Повідомити відповідача про відкриття провадження у справі № 908/1971/19 через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

10. Копію цієї ухвали надіслати на адресу учасників справи та Запорізькому районному відділу Управління Державної міграційної служби у Запорізькій області (м. Запоріжжя, вул. Героїв 37-го батальйону, 12-б).

11. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

 

Відповідно до ст. 248 ГПК України, суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

 

Розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться (ч.2 ст. 252 ГПК України).

 

Суддя                                                                                                  В.Л. Корсун