flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома, ПАТ „Запоріжжяобленерго”, ПП Бойко Олега Васильовича, Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основ’янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, у справі №5009/342/12

09 квітня 2020, 16:00

  номер провадження справи  6/1/12

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 УХВАЛА

 

 08.04.2020                                                                        Справа № 5009/342/12

м. Запоріжжя Запорізької області

 

Суддя Господарського суду Запорізької області Проскуряков К.В., розглянувши скаргу Бойка Олега Васильовича від 03.04.2020 р. на дії (бездіяльність) головного державного виконавця Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основ’янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків)

За позовом: Відкритого акціонерного товариства „Запоріжжяобленерго” (69035, м. Запоріжжя, вул. Сталеварів, буд. 14)

До Приватного підприємця Бойко Олега Васильовича (69000, м. Запоріжжя, вул. 40 Років Радянської України, буд. 86-А, кв. 43; 69000, м. Запоріжжя, вул. Горького, буд. 73)

про стягнення 15 879,43 грн.

 

орган виконання: Міжрайонний відділ державної виконавчої служби по Основ’янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) (61001, м. Харків, майдан Захисників України, буд. 7/8, 7 поверх)

ВСТАНОВИВ:

 

08.04.2020 р. до Господарського суду Запорізької області від Приватного підприємця Бойко Олега Васильовича надійшла скарга від 03.04.2020 р. на дії (бездіяльність) головного державного виконавця Міжрайонного відділу державної виконавчої служби по Основ’янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) Михайлової Юлії Вадимівни.

Відповідно до Витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.04.2020 р., враховуючи звільнення з посади судді Місюри Л.С., сказану заяву передано на розгляд судді Проскурякову К.В.

Відповідно до статті 340 ГПК України скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

У п. а, ч. 1 ст. 341 ГПК України зазначено, що скарга може бути подано до суду у десятиденния строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 342 ГПК України скарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржуються. Неявка стягувача, боржника, державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, які належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду скарги, не перешкоджають її розгляду.

Також скаржником подано заяву про поновлення строку для звернення до суду зі скаргою, в обґрунтування якої зазначає, що дізнався про постанову від 22.11.2019 р. про арешт коштів боржника лише 25.03.2020 р.

Суд зазначає, що з цією скаргою ПП Бойко О.В. звернувся до суду 04.04.2020 р., що підтверджується відбитком штемпеля УДППЗ «Укрпошта» на описі вкладення у цінний лист, тобто у десятиденний строк, визначений у статті 341 ГПК України.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу CОVID-19» через спалах у світі коронавірусу в Україні з 12.03.2020 р. до 03.04.2020 р. вводиться карантин.

Також, голова Ради суддів України 11.03.2020 р. звернувся з листом до громадян, які є учасниками судових процесів з проханням утримуватись від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов’язкової присутності учасників сторін, а також утриматись від відвідин суду, за наявності ознак будь-якого вірусного захворювання.

Крім вищевикладеного, суд звертає увагу сторін, що постановою Кабінету Міністрів України № 239 від 25.03.2020 р. внесені зміни у постанову КМУ № 211 від 11.03.2020 р. «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», у зв’язку з чим в Україні продовжено карантин до 24 квітня 2020 року через спалах у світі коронавірусу. Також Рада суддів України просить громадян утриматися від відвідин суду.

З урахуванням викладеного, суд вважає за можливе призначити судове засідання з розгляду скарги та зазначає, що явка в судове засідання учасників справи не є обов’язковою, пропонує учасникам справи направити через систему «Електронний суд» або на адресу електронної пошти суду письмові пояснення по суті скарги з електронним цифровим підписом.

Керуючись ст.ст. 234, 340, 341, 342 Господарського процесуального кодексу України, суд –

УХВАЛИВ:

  1. Прийняти скаргу до розгляду.
  2. Судове засідання призначити на 21.04.2020 р. о/об 10 год. 30 хв. без виклику стягувача, боржника та Міжрайонного ВДВС по Основ’янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, кабінет № 209 (корпус 2).

  1. Зобов’язати Міжрайонний ВДВС по Основ’янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) завчасно до призначеного судового засідання направити на адреси стягувача, боржника та суду письмові пояснення по суті скарги (адреса електронної пошти суду: inbox@zp.arbitr.gov.ua), докази направлення (фіскальний чек, опис вкладення у цінний лист) надати суду; надати до матеріалів справи належним чином засвідчені копії матеріалів виконавчого провадження ВП №52570831 щодо примусового виконання наказу Господарського суду Запорізької області від 20.02.2012 р. №5009/342/12, докази направлення на адресу боржника копії постанови від 22.11.2019 р. про арешт коштів боржника ВП 52570831. Копії матеріалів вказаного виконавчого провадження направити на офіційну адресу електронної пошти суду: inbox@zp.arbitr.gov.uamailto:inbox@zp.arbitr.gov.ua, з електронним цифровим підписом або через систему «Електронний суд».
  2. Запропонувати стягувачу до призначеного судового засідання направити на адреси боржника, Міжрайонного ВДВС по Основ’янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) та суду письмові пояснення по суті скарги, докази направлення (фіскальний чек, опис вкладення у цінний лист) надати суду. Також вказані пояснення можливо направити на офіційну адресу електронної пошти суду: inbox@zp.arbitr.gov.uamailto:inbox@zp.arbitr.gov.ua, з електронним цифровим підписом або через систему «Електронний суд», оригінал до матеріалів справи через засоби поштового зв’язку.
  3. Явка в судове засідання учасників справи та Міжрайонного ВДВС по Основ’янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) не є обов'язковою.
  4. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.
  5. Копію ухвали направити учасникам справи та Міжрайонному ВДВС по Основ’янському та Слобідському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).
  6. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та відповідно до статті 255 ГПК України не підлягає оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду першої інстанції.

 

 

Суддя                                                                                               К.В. Проскуряков