flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12.08.2014 р. у господарському суді Запорізької області відбулись збори суддів з питання результатів роботи господарського суду Запорізької області за І півріччя 2014 року.

19 серпня 2014, 17:15

 

12.08.2014 р. у господарському суді Запорізької області відбулись збори суддів господарських судів Запорізької області, на яких голова суду Немченко Олександр Іванович довів до суддів інформацію про результати роботи господарського суду Запорізької області за І півріччя 2014 року.

Зокрема, голова суду зупинився на данних Статистичного бюлетеня господарських судів України за 1 півріччя 2014 року, та відмітив покращення результатів роботи суду, порівняно з аналогічним періодом попереднього року, зокрема, колегії суддів господарського суду Запорізької області у справах про банкрутство.

Голова суду звернув увагу суддів господарського суду Запорізької області, які мають найбільші показники змінених та скасованих судових рішень, на покращення результатів своєї роботи.

За результатами проведеного у суді аналізу причин звернення юридичних та фізичних осіб зі скаргами на дії суддів, а також причин заявлення відводів, які мали місце на протязі І півріччя 2014 року, вбачається, що наявні матеріали звернень (скарг) громадян (юридичних осіб) на дії суддів та працівників апарату суду, які надійшли протягом І півріччя 2014 року, свідчать про те, що всі скарги та відводи, які надходили на розгляд суду протягом І півріччя, розглянуті у встановлені строки, проведеними перевірками підстав для їх задоволення не встановлено.

Крім того, голова суду зазначив, що запроваджена в господарському суді практика щомісячного звітування суддів про стан справ, зупинених провадженням, позитивно вплинула на своєчасність та дієвість контролю за дотриманням строків розгляду справ.