flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо подання через "Електронний суд" документів значного обсягу

19 січня 2023, 11:42

Шановні учасники судових проваджень!

    З початком збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави, підсистема ЄСІТС «Електронний суд» почала використовуватись Вами активніше. Значна частина позовних заяв та інших процесуальних документів, пов’язаних з рухом справи надходить до суду саме з використанням зазначеного функціоналу.

    Разом з тим, непоодинокі випадки надсилання учасниками судових проваджень до «Електронного суду» процесуальних документів обсягом понад 500 аркушів.

    Зважаючи на скрутний стан фінансування судів, обмежену можливість придбання паперу та витратних матеріалів, заправки оргтехніки, суд не в змозі роздруковувати такі документи з метою їх долучення до матеріалів справи.

    З урахуванням вище зазначеного, положень пункту 113 Положення про порядок функціонування окремих підсистем ЄСІТС, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21 (зі змінами), відповідно до якого, до забезпечення початку функціонування всіх підсистем ЄСІТС справи розглядаються (формуються та зберігаються) в паперовій формі, а документи, що надійшли до суду  в електронній формі, роздруковуються та приєднуються до матеріалів справи, за наявності такої можливості в суді, звертаємось до вас з пропозицією при подачі через «Електронний кабінет» значного обсягу документів (понад 50 аркушів) - додатково подавати їх до суду в паперовій формі.

    Дякуємо за розуміння!