flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ “Міталтрейд” та ТОВ “Армлит-Донбасс”

04 грудня 2014, 16:26
 номер провадження справи 27/116/14 
Г О С П О Д А Р С Ь К И Й   С У Д
З а п о р і з ь к о ї   о б л а с т і
У Х В А Л А
 
03.12.2014 р.                                                                                     Справа № 908/4721/14
 
За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю “Міталтрейд” (69005                    м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 93, кв. 142)
до Товариства з обмеженою відповідальністю “Армлит-Донбасс” (86700 Донецька область, м. Харцизьк, вул. Огарьова, 67)
про стягнення 124 806 грн. 96 коп.
 
                                                                                                              Суддя Дроздова С.С.
 
Представники сторін:
від позивача: Свєшнікова Н.О., дов. № 0112/14 від 01.12.2014 р. (директор-наказ № 7-к від 09.10.2012 р.; Руденко В.Л., дов. № 0012/14 від 01.12.2014 р.    
від відповідача: не з’явився
 
 
Господарським судом Запорізької області розглядається позов Товариства з обмеженою відповідальністю “Міталтрейд”, м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю “Армлит-Донбасс”, Донецька область, м. Харцизьк про стягнення 99 000грн. 00 коп. заборгованості за поставлений товар, 12 820 грн. 04 коп. втрат від інфляції, 12 986 грн. 92 коп. пені.
Відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України № 30 від 26.11.2010 р., протоколом автоматичного розподілу справи між суддями від 10.11.2014 р., справу № 908/4721/14 передано на розгляд судді Дроздовій С.С.
Згідно зі ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» та ст. ст. 1, 3 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерорестичної операції», якщо місцевий господарський суд знаходиться на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, то заява подається до господарського суду за територіальною підсудністю судових справ
Відповідно до розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 р. № 28-р розгляд господарських справ Донецької області, здійснюється господарським судом Запорізької області.
Ухвалою суду від 11.11.2014 р. позовну заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі № 908/4721/14, присвоєно справі номер провадження 27/116/14 та призначено судове засідання на 03.12.2014 р.
До початку розгляду справи представник позивача заявив клопотання щодо відмови від здійснення технічної фіксації судового процесу.
Головуючим суддею оголошено яка справа розглядається, склад суду, та роз’яснено представнику позивача, який прибув в судове засідання, його права, у тому числі право заявляти відводи.
Відводів складу суду не заявлено.
У судовому засіданні 03.12.2014 р. представник позивача підтримав позовні вимоги, на підставах, викладених у позовній заяві.
Представник відповідача у судове засідання, відкрите 03.12.2014 р. не з’явився, вимог суду не виконав, письмового відзиву не надав, про час та місце розгляду справи був попереджений належним чином. Клопотань про розгляд справи без відповідача або про відкладення розгляду справи на адресу суду не надходило.
Відповідно до п. 3.9.1 Постанови Пленуму ВГС від 26.12.2011 р. № 18 “Про деякі питання практики застосування ГПК України”, особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце розгляду судом справи у разі виконання останнім вимог частини першої статті 64 та статті 87 ГПК.
У разі присутності сторони або іншого учасника судового процесу в судовому засіданні, протокол судового засідання, в якому відображені відомості про явку сторін (пункт 4 частини другої статті 81-1 ГПК), є належним підтвердженням повідомлення такої сторони (іншого учасника судового процесу) про час і місце наступного судового засідання.
За змістом цієї норми, зокрема, в разі, якщо ухвалу про порушення провадження у справі було надіслано за належною адресою (тобто повідомленою суду стороною, а в разі ненадання суду відповідної інформації - адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців) і не повернуто підприємством зв'язку або повернуто з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом.
Відповідач належним чином був повідомлений судом про дату, час та місце             розгляду справи. Ухвалу суду про порушення провадження у справі та призначення судового засідання надіслано на юридичну адресу відповідача.
Суд зазначає, що Господарський процесуальний кодекс України не обмежує коло осіб, які можуть з’явитися в судове засідання та представляти інтереси Товариства з обмеженою відповідальністю “Армлит-Донбасс”, Донецька область, м. Харцизьк згідно статті 28 ГПК України.
Відповідно до ст. 77 ГПК України, суд відкладає розгляд справи в разі нез’явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, а також не подання ними витребуваних судом доказів.
З метою з’ясування фактичних обставин справи, вивчення наданих до справи документів, дотримання прав сторін, виникла необхідність відкладення розгляду справи.
На підставі ст. 77 ГПК України, суд відкладає розгляд справи, у зв’язку з неявкою у судове засідання відповідача, а також, враховуючи, необхідність витребування додаткових доказів у справі та документів, які необхідні для всебічного, об’єктивного розгляду спору.
 Керуючись ст.ст. 22, 77, 86 ГПК України, суд
 
У Х В А Л И В:
 
1. Розгляд справи відкласти.
2. Засідання суду призначити на 17.12.2014 р. о 10 год. 30 хв. 
3. Зобов’язати надати:
Позивача: оригінали документів, які посвідчують правовий статус підприємства для огляду, нормативне та документальне обґрунтування заявлених вимог, оригінал договору                    № 16/14 від 13.02.2013 р. з додатками, змінами та доповненнями, надати суду документальні докази повного або часткового виконання грошового зобов’язання відповідачем (платіжні документи, доручення, прибуткові касові ордери, банківські виписки, виписки з рахунків, довідки руху коштів по рахунках тощо), двосторонній акт звірки, в якому відобразити всі документи первинної бухгалтерської звітності на день розгляду справи, оригінали документів доданих до позову, листування між сторонами по суті спору з доказами направлення або вручення кореспонденції, довідку про повні банківські реквізити, надати суду письмові докази відповідно до ст. 33 ГПК України, які мають суттєве значення для вирішення спору по суті та інші документи, які необхідні для всебічного та об’єктивного розгляду спору, довіреність на представника.
Відповідача:оригінали документів, які посвідчують правовий статус підприємства для огляду (завірені належним чином копії у справу), нормативне та документальне обґрунтування заперечень проти позовних вимог згідно діючого законодавства – письмовий відзив на позовну заяву, відзивна позовну заяву представити суду і до судового засідання направити на адресу позивача (докази відправлення надати в судове засідання), оригінал договору № 16/14 від 13.02.2013 р. з додатками, змінами та доповненнями, надати суду документальні докази повного або часткового виконання грошового зобов’язання перед позивачем (платіжні документи, доручення, прибуткові касові ордери, банківські виписки, виписки з рахунків, довідки руху коштів по рахунках тощо), у випадку несплати – письмово обґрунтувати причини та надати суду всі документи на підтвердження ваших доводів, двосторонній акт звірки, в якому відобразити всі документи первинної бухгалтерської звітності, на день розгляду справи, довідку про повні банківські реквізити, листування між сторонами по суті спору з доказами направлення або вручення кореспонденції,
, надати суду письмовідокази відповідно до ст. 33 ГПК України, які мають суттєве значення для вирішення спору по суті та інші документи, які необхідні для всебічного та об’єктивного розгляду спору, довіреність на представника.
 
Явка представників сторін у судове засідання 17.12.2014 р. обов’язкова.
 
 
 
 
 
        Суддя                                                                                                 С.С. Дроздова