flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТАП «Страхової компанії «ІНГОССТРАХ» та «Українськох акціонерної страхової компанії АСКА»,

04 грудня 2014, 16:43


 
 


            Провадження №7/77/14                                                         

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області
УХВАЛА
ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ
 
 
24.09.2014 р.                                                                                                                                   Справа № 908/3520/14
 
За позовом: Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ІНГОССТРАХ»,      м. Дніпропетровськ.
до відповідача: Приватного акціонерного товариства «Українська акціонерна страхова компанія АСКА», м. Донецьк.
 
 Суддя Кутіщева-Арнет Н.С.
 
визнав надані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду
                Керуючись ст. ст. 61, 64, 65 Господарського процесуального кодексу України, суд
 
УХВАЛИВ:
 
1. Порушити провадження у справі і прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Присвоїти провадженню № 7/77/14
3.Справу призначити до розгляду в засіданні на 13.10.2014 р. о 12 год. 40 хв.
Засідання відбудеться в приміщені господарського суду Запорізької області за адресою: 
м. Запоріжжя, вул. Тюленіна21/вул. Шаумяна, 4, корпус 2, каб. № 206, телефон інформаційного центру господарського суду Запорізької області 224-08-88.
4.Зобовязати сторін:
Позивачаоригінали документів, доданих до позовної заяви, документи, які посвідчують правовий статус підприємства (свідоцтво про державну реєстрацію, довідку облстатуправління про включення до ЄДР) (оригінали документів суду для огляду); довідку про зарахування суми судового збору до Державного бюджету; повні банківські реквізити; довідку з ЄДР щодо місцезнаходження відповідача на теперішній час; оригінал договору страхування наземного транспорту № SE00AX0000291139 від 04.11.2011р. з додатками та змінами (суду для огляду); докази виконання умов договору учасниками правовідносин; докази порушення прав та законних інтересів позивача діями (бездіяльністю) відповідача; нормативне обґрунтування способу захисту порушених прав; детальний, нормативно обґрунтований розрахунок заявлених до стягнення сум, з посиланням на документи первинної бухгалтерської звітності; звірити розрахунки з відповідачем станом на день розгляду справи (з ініціативи позивача) для чого представникам юридичного відділу та бухгалтерії позивача з’явитися до відповідача, двосторонній акт звірки надати суду; довіреність на представника; копії витребуваних документів (завірені належним чином) – у справу.
У судове засідання, в обов’язковому порядку, забезпечити явку компетентного уповноваженого представника, надати довіреність, яка підтверджує повноваження представника.
Відповідача – надати документи, які посвідчують правовий статус (свідоцтво про державну реєстрацію, довідку облстатуправління про включення до ЄДР) (оригінали суду для огляду); довідку про повні банківські реквізити; оригінал договору страхування наземного транспорту № SE00AX0000291139 від 04.11.2011р. з додатками та змінами (суду для огляду); докази належного виконання умов договору; докази часткового або повного погашення заборгованості; листування з позивачем по суті спору (з доказами направлення або вручення вихідної кореспонденції); відзив на позовну заяву (з нормативним та документальним обґрунтуванням заперечень на позов); підписати двосторонній акт звірки з позивачем; при наявності заперечень на розрахунок стягуваної суми надати контррозрахунок та докази в його обґрунтування; довіреність на представника; копії витребуваних документів (завірені належним чином) – у справу.
У судове засідання, в обов’язковому порядку, забезпечити явку компетентного уповноваженого представника, надати довіреність, яка підтверджує повноваження представника.
 
 
 
 
Суддя                                                                           Н.С. Кутіщева-Арнет
 
 
 
Суд звертає увагу учасників судового процесу на те, що вимоги до змісту та розташування реквізитів документів встановлені п.5 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003), затвердженої Наказом Держспоживстандарту України 07.04.2003 року № 55.
Пунктом 5.27 цієї Уніфікованої системи встановлено, що відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів “Згідно з оригіналом”, назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії і проставляють нижче реквізиту 23 (підпису).
Зазначені положення Уніфікованої системи необхідно обов’язково враховувати учасникам судового процесу при засвідченні копій документів, що подаються до суду.
Згідно п. 5 ч. 1 ст. 83 ГПК України, господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700, 00 грн.) за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.