flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ “Технотера”

04 грудня 2014, 17:47
    
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
 
УХВАЛА
   
21.11.2014                                                                                               Справа № 908/5107/14
 
Cуддя   Ніколаєнко Р.А., розглянувши   матеріали заяви
 
боржника –   товариства з обмеженою відповідальністю   “Технотера”, 69118, м.Запоріжжя, вул.40 років Жовтня, 57
про порушення справи пробанкрутство,
встановив, що   заява підлягає поверненню без розгляду, оскільки заявником не подано   належних доказів щодо сплати судового збору у встановленому порядку.
            Належним доказом сплати судового збору являється оригінал платіжного документу, який долучається до матеріалів справи. 
Також зазначається, що не являються допустимими та належними доказами незасвідчені у встановленому порядку  копії документів.  
Копії документів, які подаються до господарського суду, повинні бути засвідчені з додержанням вимог п.5.27 Національного стандарту України “Державна уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документації. ДСТУ 4163”, затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 07.04.2003 № 55.
Вказаним стандартом встановлено, що відмітка про засвідчення копії документа повинна складатися зі слів: “Згідно з оригіналом”, назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.
Додані до заяви копії документів та матеріалів, у тому числі і копія платіжної квитанції про сплату судового збору, встановленим вимогам не відповідають. 
Поряд з вищевикладеним зазначається, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.
           
На підставі викладеного, керуючись абз.4 ч.1 ст.15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” в редакції Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” від 22.12.2011 № 4212-VІ, суд
 
У Х В А Л И В :
          
 Заяву та додані до неї матеріали повернути заявнику без розгляду. 
 
    
Суддя                                                                Р.Ніколаєнко