flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ «Агротехніка» та ТОВ «Украгрозакупівля»

05 грудня 2014, 11:37
номер провадження справи 22/26/14

 

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ
УХВАЛА
            20.11.2014 р.                                                                                                                                       Справа № 908/4587/14
 
Господарський суд Запорізької області у складі судді Ярешко О.В., при секретарі Романовій К.І.
Представники сторін у судове засідання не з’явились.
Розглянувши в судовому засіданні матеріали справи № 908/4587/14
за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротехніка» (юридична адреса: 43026, м. Луцьк, вул. Єршова, буд. 11; поштова адреса: 43026, м. Луцьк, а/с 64; скорочено ТОВ «Агротехніка»)
до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Украгрозакупівля» (83086, м. Донецьк, вул. Кобозева, буд. 12, тел. (062)3456104, 3351215; скорочено ТОВ «Украгрозакупівля»)
про стягнення 31318,35 грн.
ВСТАНОВИВ:
ТОВ «Агротехніка» заявлено позовні вимоги про стягнення з ТОВ «Украгрозакупівля» заборгованості за договором поставки № КВ-ВЗ-2-2-623 від 26.12.2012 р. в розмірі 24000 грн., пені в розмірі 2126,46 грн., інфляційного збільшення боргу в розмірі 3840 грн. та відсотків у розмірі 1351,89 грн.
Ухвалою господарського суду від 05.11.2014 р. позовна заява прийнята до розгляду, порушено та присвоєно номер провадження у справі 22/26/14, справу до розгляду в засіданні господарського суду призначено на 20.11.2014 р.
17.11.2014 р. від позивача надійшло клопотання № 1-4/1234 від 13.11.2014 р. про відкладення розгляду справи, в якому зазначається про здійснення відповідачем часткового погашення суми заборгованості в розмірі 4000 грн. та проведення між сторонами переговорів щодо врегулювання спору.
В судове засідання 20.11.2014 р. представники сторін не з’явились, витребувані ухвалою від 23.10.2014 р. документи, необхідні для розгляду справи, суду не надали.
Згідно п. 1, 2 ч. 1 ст. 77 ГПК України, господарський суд, у випадку нез’явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу та неподанням витребуваних доказів, відкладає розгляд справи.
Суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання позивача та відкладення розгляду справи у зв’язку з неявкою представників сторін та неподанням витребуваних доказів.
Суд наголошує, що згідно ст. 69 ГПК України спір має бути вирішено господарським судом у строк не більше двох місяців від дня одержання позовної заяви. У виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.
Відповідно до пунктів 3.13, 3.14 постанови пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» № 18 від 26.12.2011 року, неподання або несвоєчасне подання стороною у справі, іншим учасником судового процесу доказів з неповажних причин, спрямоване на затягування судового процесу, має розцінюватися господарським судом як зловживання процесуальними правами. Нез'явлення представників учасників судового процесу в судові засідання без поважних причин та без повідомлення причин, якщо їх явку судом визнано обов'язковою, також може розцінюватися судом як зловживання процесуальними правами. Відповідні дії або бездіяльність з урахуванням конкретних обставин справи можуть тягти за собою, зокрема, такі наслідки, як стягнення штрафу з винної сторони в доход державного бюджету України (пункт 5 статті 83 ГПК).
На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд –
УХВАЛИВ:
1. Розгляд справи відкласти на 11.12.2014 р. на 11 годин 30 хвилин.
2. Судове засідання відбудеться за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/ вул. Шаумяна, 4, корпус 2, кабінет № 214.
3. Зобов’язати сторони:
Позивача надати документи та виконати дії (повторно):
документи, які посвідчують правовий статус (Статут зі змінами та доповненнями, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців) в оригіналі суду для огляду, копії – до справи; документи, на які є посилання в позовній заяві в оригіналі (суду для огляду); надати суду письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору; оригінал фіскального чеку на підтвердження направлення відповідачу копії позовної заяви з доданими до неї документами – до справи; договір № КВ-ВЗ-2-2-623 від 26.12.2012 р. з усіма додатковими угодами, додатками та доповненнями до нього в оригіналі (суду для огляду); докази на підтвердження повноважень на укладення договору; докази його належного виконання з боку позивача (специфікації, замовлення, видаткові накладні, довіреності, рахунки та ін.) та докази направлення/вручення рахунків відповідачу;Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо місцезнаходження відповідача на момент судового розгляду; довідку про повні банківські реквізити; докази здійснення відповідачем часткової оплати в сумі 2010740,00 грн. за спірний період (банківські виписки та ін.); докази часткової або повної сплати відповідачем суми боргу на день судового засідання (відповідні платіжні документи із зазначенням дати та суми платежу); листування з відповідачем по суті спору (з доказами направлення або вручення вихідної кореспонденції).
До судового засідання провести звірку заборгованості з відповідачем.
Зобов’язати позивача вручити відповідачу копію позовної заяви та доданих до неї документів, копії ухвал господарського суду Запорізької області від 05.11.2014 р. та від 20.11.2014 р., докази вручення надати суду для долучення до справи.
Відповідача надати документи та виконати дії (повторно):
документи, які посвідчують правовий статус (Статут зі змінами та доповненнями, свідоцтво про державну реєстрацію, довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців) в оригіналі суду для огляду, копії – до справи; відзив на позовну заяву з нормативним та документальним обґрунтуванням заперечень на позов (копію відзиву завчасно направити позивачу); надати суду всі документи на підтвердження своїх доводів; договір № КВ-ВЗ-2-2-623 від 26.12.2012 р. з усіма додатковими угодами, додатками та доповненнями до нього в оригіналі (суду для огляду); докази виконання вказаного договору (специфікації, замовлення, видаткові накладні, довіреності, рахунки, платіжні доручення та ін.); докази здійснення часткової оплати в сумі 2010740,00 грн. грн. за спірний період (платіжні доручення та ін.); докази повного або часткового виконання грошових зобов’язань перед позивачем (з посиланням на всі підтверджуючі ці суми документи та поданням їх до суду); листування з позивачем по суті спору з доказами направлення та вручення вихідної кореспонденції.
До судового засіданняпровести звірку заборгованості з позивачем, при наявності заперечень на розрахунок стягуваної суми, надати детальний контр розрахунок.
 
4. Явку в судове засідання уповноважених представників сторін визнати обов’язковою.
 
Усі документи у справі (заяви, клопотання, відзиви, пояснення) та інші витребувані документи (із супровідним листом) необхідно подавати завчасно до судового засідання через канцелярію суду. Копії документів завіряються відповідно до вимог п.5.27 Державної Уніфікованої системи документації ДСТУ 4163-2003, згідно з яким відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів: «Згідно з оригіналом», назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки юридичної особи.
 
Суддя                                                                                                  О.В. Ярешко