flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги керуючого санацією ПАТ "Скіф" Савранського А.Є., м.Макіївка, Донецької області

05 грудня 2014, 16:08

     

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

 УХВАЛА

про повернення клопотання без розгляду

 

         17.11.2014                                                                                                          Справа № 18/137Б

м. Запоріжжя 

 

Суддя господарського суду Запорізької області Кричмаржевський В.А., розглянувши клопотання керуючого санацією ПАТ "Скіф" Савранського А.Є., м.Макіївка Донецької області, про припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом та введення ліквідаційної процедури ПАТ "Скіф", а також про призначення ліквідатором у справі №18/137б про банкрутство ПАТ "Скіф" арбітражного керуючого Савранського А.Є., –

 

                                                 Установив:

 

До господарського суду Запорізької області 10.11.2014р. з клопотанням про припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом та введення ліквідаційної процедури ПАТ "Скіф", про призначення ліквідатором у справі №18/137б про банкрутство ПАТ "Скіф" звернувся арбітражний керуючий Савранський А.Є.

Розглянувши клопотання та додані до нього матеріали, суд вважає їх такими, що підлягають поверненню заявникові без розгляду з огляду на наступне.

 Подання до суду заяв, клопотань тощо здійснюється за загальними правилами Господарського процесуального кодексу України та Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до статті 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та статті 63 ГПК України суддя повертає заяву (клопотання) і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів надсилання копії заяви і доданих документів сторонам у справі.

Усі без винятку кредитори у справі повинні обов’язково бути поінформовані про те, що таке клопотання разом з копіями матеріалів справи надіслані до господарського суду Запорізької області. 

У даному випадку з надісланих до суду матеріалів не вбачається, що усім сторонам у справі надіслані копії вищезгаданого клопотання.

Копії фіскальних чеків підприємства поштового зв’язку, додані до клопотання, свідчать про те, що сторонам надіслані якісь поштові відправлення 18.07.2014р., тоді як докази надсилання сторонам копій клопотання керуючого санацією №01-16/84 від 20.10.2014р. відсутні.

 Із долучених заявником копій матеріалів справи достеменно невідомо про те, хто у цій справі являється кредитором.

 Відповідно до абзацу другого частини третьої статті 1 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції" та Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 12.09.2014р. № 01-06/1290/14 у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно із Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.

 Але надіслані до суду документи і матеріали не є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.

 

Керуючись статтею 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",  статтями 63 та 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

 

  Ухвалив:

 

Повернути без розгляду клопотання керуючого санацією ПАТ "Скіф" Савранського А.Є. 

 

Додаток на адресу заявника: клопотання від 29.10.2014р. з доданими документами усього на 29 аркушах.

 

 Суддя                                                                     В.А. Кричмаржевський