flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ліквідатора Приватного підприємства "СЕРВІС-ЦЕНТР", м. Донецьк, Козловської Д.В.

05 грудня 2014, 16:32
                
Господарський суд Запорізької області
 
 Ухвала
    про повернення клопотання без розгляду
 
24 листопада 2014р.                                                                                   Справа № 27/76б
м. Запоріжжя 
 
Суддя господарського суду Запорізької області Кричмаржевський В.А., розглянувши клопотання ліквідатора Приватного підприємства "СЕРВІС-ЦЕНТР", м. Донецьк, Козловської Д.В., про продовження строку ліквідаційної процедури у справі № 27/76б про банкрутство Приватного підприємства "СЕРВІС-ЦЕНТР", м. Донецьк, –
 
Установив:
 
До господарського суду Запорізької області 17.11.2014р. з клопотанням про продовження строку ліквідаційної процедури у справі № 27/76б про банкрутство Приватного підприємства "СЕРВІС-ЦЕНТР" (код з ЄДР -23986297), м. Донецьк, звернувся ліквідатор - Козловська Д.В.
Розглянувши клопотання та додані до нього матеріали, суд вважає їх такими, що підлягають поверненню заявникові без розгляду з огляду на наступне.
Відповідно до статті 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.
Продовження строку ліквідаційної процедури вищезгаданим Законом не передбачено.
Крім того, ліквідатором до клопотання фактично не додана копія постанови про визнання боржника банкрутом, хоча у додатку до клопотання зазначено про її долучення. Про її відсутність працівниками канцелярії складений відповідний акт.
Абзацом другим частини третьої статті 1 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції" передбачено, що у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно із Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
Надіслані ліквідатором документи не є достатніми для ухвалення судового рішення, оскільки не містять жодного судового акту у цій справі.
Відповідно до статті 63 ГПК України суддя повертає заяву (клопотання) та додані до неї документи без розгляду, якщо у ній не вказано обставин, на яких ґрунтується вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини.
Оскільки заявником у належний спосіб не доведено тих обставин, на які він посилається, а у господарського суду на цій стадії відсутня можливість встановити їх, клопотання підлягає поверненню без розгляду за зазначених вище підстав.
 
  Керуючись статтею 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",  статтями 63 та 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -
 
 Ухвалив:
 
Повернути без розгляду клопотання ліквідатора Приватного підприємства "СЕРВІС-ЦЕНТР", м. Донецьк, Козловської Д.В., про продовження строку ліквідаційної процедури у справі № 27/76б про банкрутство Приватного підприємства "СЕРВІС-ЦЕНТР", м. Донецьк.
 
Копію ухвали надіслати ліквідатору Козловській Д.В. 
 
Додаток на адресу заявника: клопотання від 06.11.2014р. та акт ГСЗО № 09-06/25729 від 17.11.2014р. усього на 3 аркушах.
 
 Суддя                                                                     В.А. Кричмаржевський