flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ «Рутол» м. Донецьк у справі № 905/3886/14-908/4703/14

09 грудня 2014, 17:06
 номер провадження справи 32/105/14
     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 
 УХВАЛА
  
           
 10.11.2014                                                                                        Справа № 905/3886/14-908/4703/14
 за позовом: Промислово-технічної компанії у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю "Агромат", (03115, м. Київ, пр-т Перемоги, 89-А)
до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “РУТОЛ”, (93076,                                м. Донецьк, вул. Дружби Народів, 9)
про стягнення заборгованості в сумі 118746,69грн.
                                                                                                          Суддя Колодій Н.А.
 
ВСТАНОВИВ:
 
07.11.2014 р. до господарського суду Запорізької області від Промислово-технічної компанії у вигляді ТОВ "Агромат" надійшла позовна заява, в якій, зокрема, зазначено, що на виконання вимог ч. 3 ст. 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції” товариство скеровує на адресу суду для розгляду копії документів у справі 905/3886/14, в т.ч., позовної заяви.
Як вбачається з долучених до позовної заяви копій документів, 19.06.2014р. ухвалою господарського суду Донецької області порушено провадження у справі № 905/3886/14 за позовом Промислово-технічної компанії у вигляді Товариства з обмеженою відповідальністю "Агромат" до Товариства з обмеженою відповідальністю “РУТОЛ” про стягнення 118746,69грн.
Відповідно до ст. 1 Закону України від 12.08.2014 р. “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції” у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції змінено територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції судам. Справи, розгляд яких не закінчено і які перебувають у провадженні місцевих, апеляційних судів, розташованих в районі проведення антитерористичної операції, в разі неможливості здійснювати правосуддя передаються судам відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності протягом десяти робочих днів з дня прийняття розпорядження головою відповідного вищого спеціалізованого суду. У разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
Розпорядженням Вищого господарського суду України від 02.09.2014 р. № 28-р “Про зміну територіальної підсудності господарських справ” визначено, що розгляд господарських справ підсудних господарському суду Донецької області здійснюються господарським судом Запорізької області.
Відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України № 30 від 26.11.2010 р., протоколом автоматичного розподілу копії матеріалів № 905/3886/14 передано на розгляд судді             Колодій Н.А.. та присвоєно справі № 905/3886/14-908/4703/14.
На підставі викладеного, суд вважає за необхідне прийняти матеріали                                   № 905/3886/14-908/4703/14 до розгляду, присвоїти справі номер провадження 32/105/14, призначити судове засідання.
Керуючись ст.ст. 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, Законом України від 12.08.2014 р. “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції”, суд
 
УХВАЛИВ:
 
1. Прийняти подані матеріали до провадження. Присвоїти справі номер провадження 32/105/14.
2. Судове засідання призначити на 10.12.2014 р. о 12 год. 00 хв.                                                  
Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м. Запоріжжя,           вул. Тюленіна, 21/Шаумяна, 4 (корпус 1), каб. № 300. 
3. У порядку попередньої підготовки справи до розгляду зобов’язати:
Позивача надати документи, які посвідчують правовий статус позивача (Статут, Свідоцтво про державну реєстрацію, довідку про включення до ЄДРПОУ); довідку про повні банківські реквізити позивача; витяг про включеннявідповідача до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (станом на час проведення судового засідання); оригінали всіх документів доданих до позовної заяви - суду для огляду; провести звірку взаємних розрахунків з відповідачем за своєю ініціативою на день розгляду справи в суді (у акті звірки вказати первинні бухгалтерські документи, що підтверджують суму заборгованості), двохсторонній акт звірки надати у судове засідання; листування з відповідачем по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції); довіреність на представника; копії витребуваних документів (завірені належним чином) – у справу; явка. 
            Відповідача – надати документи, які посвідчують правовий статус відповідача (Статут; Свідоцтво про державну реєстрацію, довідку про включення до ЄДРПОУ); докази сплати спірної суми повністю або частково (за наявності); відзив на позовну заяву (копію відзиву суд пропонує відповідачу до дня судового засідання направити на адресу позивача і докази направлення надати у судове засідання); нормативне і документальне обґрунтування заперечень на позов; у разі наявності заперечень на розрахунок позивача – нормативно і документально обґрунтований контррозрахунок суми боргу (копію контррозрахунку суд пропонує відповідачу направити позивачу); провести звірку взаємних розрахунків з позивачем на день розгляду справи в суді (у акті звірки вказати первинні бухгалтерські документи, що підтверджують суму), двосторонній акт звірки надати у судове засідання; листування з позивачем по суті спору (з доказами направлення або вручення кореспонденції); копії витребуваних документів (завірені належним чином) – у справу; довіреність на представника, явка.
Явку в судове засідання уповноважених представників сторін та інших учасників судового процесу визнати обов'язковою.
 
Суддя                                                                      Н.А. Колодій
    
 Виписка із ст. 83 ГПК України: Суд має право стягнути в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.