flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги ТОВ «САВІ» у справі №908/4594/14

09 грудня 2014, 17:36
 номер провадження справи 32/94/14
     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ 
 УХВАЛА
  
 03.12.2014                                                                                                                                             Справа № 908/4594/14
за    позовом    Державного    підприємства    "Вугілля    України"    
до відповідача     Товариства з обмеженою відповідальністю "САВІ"
про стягнення 90 526 558,90 грн.
                                                                                                                    Суддя Колодій Н.А.
  
Представники:
Від позивача – Черниш В.М., на підставі довіреності № 11-08/185-Д від 11.08.2014р.;
Від відповідача – не з’явився
 
Заявлені позовні вимоги про стягнення 90 526 558,90 грн.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від04.11.2014р.позовну заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі № 908/4594/14, присвоєно справі номер провадження 32/94/14, з призначенням судового засідання на 03.12.2014 р.
02.12.2014р., на адресу господарського суду Запорізької області від відповідача надійшло клопотання про відкладення судового розгляду справи на іншу дату.
            З цього приводу слід зауважити, що по-перше, відкладення розгляду справи на підставі ст. 77 ГПК України у разі нез’явлення представника сторони за викликом господарського суду є правом, а не обов’язком суду, і використовується ним, якщо неявка представника сторони перешкоджає вирішенню спору в даному судовому засіданні. Якщо ж суд вважає, що наявних у справі матеріалів достатньо для розгляду справи та ухвалення законного рішення, він може, не відкладаючи розгляд справи, вирішити спір по-суті. І по-друге, відповідач, у разі не можливості прибуття у судове засідання, не був позбавлений права направити до суду обґрунтований письмовий відзив на позовну заяву з викладенням своєї позиції щодо заявлених позивачем вимог або направити іншого представника.
У відповідності до ст. 22 ГПК України, сторони зобов’язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи.
Згідно ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.
Суд, клопотання відповідача задовольняє і зазначає, що на підставі ст. 75 ГПК України, справа може бути розглянута за наявними в ній матеріалами.
Крім того, відповідач в клопотанні зазначає, що не отримував копію позовної заяви з додатками і просить суд зобов’язати позивача направити на адресу ТОВ "САВІ" копію позовної заяви і додані до неї документи.
З метою запобігання затягування судового процесу, господарський суд Запорізької області пропонує позивачу направити копію позовної заяви і додані до неї документи на адресу ТОВ "САВІ".
В судовому засіданні 03.12.2014р. представник позивача надав суду клопотання про продовження строку розгляду справи.
Судом клопотання задоволено.
Господарський суд, враховуючи особливості даної справи, в порядку ст. 69 ГПК України, продовжує строк розгляду справи № 908/4594/14.
У зв’язку із необхідністю встановлення фактичних обставин справи та неявкою в судове засідання представника відповідача, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи до 14.01.2015р.
Керуючись ст. ст. 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд 
 
УХВАЛИВ:
 
1. Продовжити строк вирішення спору.
2. Розгляд справи відкласти до 14.01.2015р. о/об 10 год. 20 хв.
3. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Тюленіна, 21/Шаумяна, 4 (корпус І) з/з № 300
4. Зобов’язати сторони представити документи та виконати дії:
Позивачапровести звірку взаємних розрахунків з відповідачем за своєю ініціативою на день розгляду справи в суді (у акті звірки вказати первинні бухгалтерські документи, що підтверджують суму заборгованості), двохсторонній акт звірки надати у судове засідання; письмові докази, що мають суттєве значення для вирішення спору по суті (якщо має місце).
Відповідача нормативне та документальне обґрунтування заперечень проти позовних вимог згідно діючого законодавства - письмові відзиви на позовну заяву, у разі наявності заперечень на розрахунок позивача – нормативно і документально обґрунтований контррозрахунок суми боргу (копію контррозрахунку суд пропонує відповідачу направити позивачу); провести звірку взаємних розрахунків з позивачем на день розгляду справи в суді (у акті звірки вказати первинні бухгалтерські документи, що підтверджують суму), двосторонній акт звірки надати у судове засідання;листування з позивачем по суті спору, належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду, надати суду письмовідокази відповідно до ст. 33 ГПК України, які мають суттєве значення для вирішення спору по суті та інші документи, які необхідні для всебічного та об’єктивного розгляду спору, забезпечити явку компетентного представника у судове засідання /довіреність на представника/. 
5. Явку в судове засідання представників сторін визнати обов'язковою.
6. Копію даної ухвали направити сторонам у справі.
 
Попередити сторони про відповідальність передбачену ст. 83 ГПК України.
 
 
Суддя                                                                                   Н.А. Колодій
 
 
Витяг із ст. 83 ГПК України: Суд має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700,00 грн.) за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.