flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги арбітражного керуючого Магдєєвої Н.М. (вих. № 01-32/205 від 04.12.2014р.) - ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Содовий завод"

16 грудня 2014, 10:28

 

 

 Господарський суд Запорізької області
 Ухвала
про повернення без розгляду заяви про затвердження
фінансових звітів ліквідатора
  
         16 грудня 2014р.                                                                                                         Справа № 5/174Б
  м. Запоріжжя
 
Суддя господарського суду Запорізької області Кричмаржевський В.А., розглянувши заяву ліквідатора за № 01-32/205 від 04.12.2014р. Відкритого акціонерного товариства "Содовий завод", м. Слов’янськ Донецької області,  Магдєєвої Н.М., та додані до неї матеріали, про затвердження звітів про оплату послуг та витрат ліквідатора, -
 
                                              Установив:   
 
До господарського суду Запорізької області із заявою № 01-32/205 від 04.12.2014р. про затвердження звітів про оплату послуг та витрат ліквідатора у справі № 5/174Б про банкрутство Відкритого акціонерного товариства "Содовий завод", м. Слов’янськ Донецької області, звернулась  ліквідатор - арбітражний керуючий Магдєєва Н.М. 
Розглянувши заяву, суд вважає її такою, що підлягає поверненню заявникові без розгляду з наступних підстав. 
Згідно з частиною 12 статті 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції Закону - № 2343-ХII від 14.05.1992р. оплата послуг, відшкодування   витрат   арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна  боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.
Частиною 14 статті 3-1 вказаного Закону встановлено, що оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.
Відповідно до частини 16 статті 3-1 Закону звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду. 
Але всупереч статті 33 Господарського процесуального кодексу України заявник не надав доказів на підтвердження своїх доводів.
Так, ані заява, ані додані до неї матеріали не містять доказів встановлення саме судом розміру оплати послуг ліквідатору.  
Також в матеріалах відсутні документальні докази на підтвердження фактичних витрат в ліквідаційній процедурі та їх розміру, як-то: платіжних документів, квитанцій, рахунків, фіскальних чеків тощо.
Відповідно до статті 63 ГПК України суддя повертає заяву та додані до неї документи без розгляду, якщо у ній не вказано обставин, на яких ґрунтується вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини.
Оскільки заявником у належний спосіб не доведено тих обставин, на які він посилається, а у господарського суду на цій стадії відсутня можливість встановити їх, заява підлягає поверненню без розгляду за зазначених вище підстав.
 Крім того, абзацом другим частини третьої статті 1 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції" передбачено, що у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно із Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
Але долучені ліквідатором до заяви матеріали не є достатніми для ухвалення судового рішення.
 
Керуючись статтею 2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», статтями 41, 45, п. 3 ч.1 статті 63 та 86 Господарського процесуального кодексу України, суд
Ухвалив:   
 
Повернути без розгляду заяву арбітражного керуючого Магдєєвої Н.М. (вих. № 01-32/205 від 04.12.2014р.) - ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Содовий завод", м. Слов’янськ Донецької області, та додані до неї матеріали, про затвердження звітів про оплату послуг та витрат ліквідатора.
 
Копію ухвали надіслати ліквідатору Магдєєвій Н.М.
Додаток на адресу заявника: заява з додатками всього на 56 арк.  
 
     Суддя                                                                    В.А. Кричмаржевський