flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги банкрута, ліквідатора-Мазітова В.Г. та кредитора ТОВ «МАРКТРЕЙДЕР» у справі № 905/3500/14-908/5608/14 про банкрутство «ПАНОРАМА ТМ», (затвердження звіту ліквідатора)

25 грудня 2014, 10:39
номер провадження справи 29/104/14
 
Господарський суд Запорізької області 
 Ухвала
про затвердження звіту ліквідатора
та ліквідаційного балансу банкрута
 
         23 грудня 2014р.                                                        Справа № 905/3500/14-908/5608/14
 м. Запоріжжя
 
Банкрут – Товариство з обмеженою відповідальністю “ПАНОРАМА ТМ”, м. Донецьк, код з ЄДР - 39003564
       про банкрутство
       ліквідатор – Мазітов Володимир Гараєвич
 
Суддя                                                               Кричмаржевський В.А.
 
За участю представника боржника -  Волкової Т.О.( за довіреністю)
 
Установив:
 
Частиною першою статті 1 Закону України “Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції”змінено територіальну підсудність судових справ, підсудних, зокрема, господарським судам, розташованим у районі проведення антитерористичної операції (АТО). Розгляд відповідних справ здійснюється господарськими судами, що визначаються Головою Вищого господарського суду України.
За розпорядженням Голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 № 28-р "Про зміну територіальної підсудності господарських справ" розгляд справ, підсудних господарському суду Донецької області, здійснюється господарським судом Запорізької області.
До господарського суду Запорізької області 08.12.2014р. від ліквідатора Мазітова В.Г. надійшов звіт у справі № 905/3500/14 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “ПАНОРАМА ТМ”, м. Донецьк.
Згідно з автоматичним розподілом справ між суддями розгляд звіту ліквідатора у цій справі призначено судді Кричмаржевському В.А.
         На час подання ліквідатором звіту справа № 905/3500/14 до господарського суду Запорізької області з господарського суду Донецької області не надходила.
 Абзацом другим частини третьої статті 1 Закону України "Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням антитерористичної операції" передбачено, що у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно із Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.
Ухвалою господарського суду Запорізької області від 12.12.2014р. прийнято до розгляду звіт ліквідатора по справі про банкрутство ТОВ «ПАНОРАМА ТМ», судове засідання для розгляду звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу, реєстру вимог кредиторів призначено на 23 грудня 2014р. о 09-40 год.
           Постановою господарського суду Донецької області від 24 червня 2014р. ТОВ «ПАНОРАМА ТМ», м. Донецьк, визнано банкрутом в порядку статті 95 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено Мазітова Володимира Гараєвича.
На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 26.06.2014р. за № 5441 розміщено повідомлення про визнання боржника – ТОВ “ПАНОРАМА ТМ ” банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.
Частиною першою статті 46 Закону про банкрутство визначено, що після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об’єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів цінних паперів - копія звіту про наслідки погашення цінних паперів, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.
Згідно з частиною третьою статті 46 Закону про банкрутство якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов’язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.
Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.
Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилось майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.
Протягом встановленого законом строку до боржника в особі ліквідатора та до господарських  судів Донецької та Запорізької області заяв про визнання кредиторських вимог до боржника не надходило.
Ліквідатором подано суду на затвердження реєстр вимог кредиторів до якого включено Товариство з обмеженою відповідальністю «МАРКТРЕЙДЕР», м. Донецьк, з вимогами до боржника в розмірі - 201.600грн. з четвертою чергою задоволення.
Суд не погоджується з визначеною ліквідатором черговістю вимог ТОВ «МАРКТРЕЙДЕР», такі вимоги підлягають погашенню в ліквідаційній процедурі в шосту чергу, враховуючи те, що вони не були заявлені взагалі (абз. 3 ч. 3 статті 95 Закону).
Ліквідатором до звіту та матеріалів справи долучені довідки державних органів, що здійснюють державну реєстрацію речових прав на нерухоме та рухоме майно, з яких вбачається, що транспортних засобів, рухомого та нерухомого майна, земельних ділянок, сільськогосподарської техніки за банкрутом не зареєстровано, виконавчі документи на виконанні в органах ДВС не перебувають, заборгованість перед соціальними фордами відсутня.
Відповідно до довідки Маріупольської ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області від 23.07.2014р. у ТОВ «ПАНОРАМА ТМ» відсутня заборгованість перед бюджетом.
Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.
Зазначені запити та отримані відповіді досліджені в судовому засіданні і долучені до матеріалів справи.
У ліквідаційному балансі підприємства-банкрута відображено відсутність майнових активів.
На підставі викладеного господарський суд дійшов висновку, що ліквідатором в повній мірі виконані обов'язки з розшуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) банкрута. Жодних заперечень з боку кредитора та податкових органів щодо звіту ліквідатора чи його дій до суду не надходило.
Пунктом 6 частини 1 статті 83 Закону про банкрутство визначено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 46 цього Закону.
Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційної процедури у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність товариства припинена, що відображено у ліквідаційному балансі, господарський суд приймає рішення про ліквідацію юридичної особи-банкрута та припинення провадження у справі.
Згідно з частиною 4 статті 83 Закону про банкрутство вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.
 
На підставі викладеного та керуючись статтями 2, 7, 40, 46, 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд
 
                                              Ухвалив:
 
 Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.     Банкрута – Товариство з обмеженою відповідальністю «ПАНОРАМА ТМ», м. Донецьк, код з ЄДР - 39003564, ліквідувати.
Провадження у справі припинити.
Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.
Зобов’язати ліквідатора передати до архіву фінансово-господарську документацію банкрута.
 
Копію ухвали надіслати: боржнику, ліквідатору, державному реєстратору Реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, Управлінню ДВС Головного управління юстиції у Донецькій області (84300 м.Краматорськ вул. Шкадінова,20), Маріупольській ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області, Головному управлінню юстиції у Запорізькій області, ТОВ «МАРКТРЕЙДЕР».
 
 
     Суддя                                                                       В.А. Кричмаржевський